Image

''Gerek mevzuattaki yasal düzenlemeler gerekse toplum bilincinin arttırılmasındaki aksiyonlar- halen Avrupa ülkelerine kıyasla düşük seviyede olan- sigorta penetrasyonumuzu yükseltecektir. ''

Türk sigorta sektörü, önemli bir büyüme kaydederek birçok açıdan ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır.


Yarattığı fonlar ekonomik büyümeyi desteklemekte, risklerin dağıtılması ve yönetimi finanslar istikrarı sağlarken sermayeyi korumaktadır.

Hem bireylere hem işletmelere finansal güvence sağlarken, ekonomik belirsizliklere karşı bir koruma görevi üstlenir.

Sağlık, emeklilik ya da doğal afetler sonucu meydana gelen kayıplarda sağladığı katkılarla aslında kamu kaynaklarının verimli kullanılmasına olanak sağlar.

Sadece sigorta şirketleri olarak değil, onların hizmet aldıkları veya ilişkide bulundukları diğer işletmelerle birlikte çok geniş bir istihdam alanı yaratır.

Sigorta sektörünün gelişmesi, Türkiye’nin uluslararası alanda yatırım merkezi olma cazibesini yükseltir ve yabancı yatırımların ülkeye çekilmesine yardımcı olur. Elbette sigorta sektörünün büyümesi kadar sürdürülebilir olması da önemli bir husustur. Bu hem şirketleri, çalışanları, paydaşları, tedarikçileri ve satış kanallarını kazan kazan stratejisi ile hem de yeni ürünler geliştirerek farklı ihtiyaçlara çözüm sunmakla sağlanabilir. Ayrıca gerek mevzuattaki yasal düzenlemeler gerekse toplum bilincinin arttırılmasındaki aksiyonlar- halen Avrupa ülkelerine kıyasla düşük seviyede olan- sigorta penetrasyonumuzu yükseltecektir.

Gelişmiş ülkelerle karşılaştırdığımızda ürün çeşitliliği, dijitalizasyon, hizmet kalitesi ve müşteri deneyimi anlamında bizim daha ilerde olduğumuzu söyleyebilirim.

Ama sigorta penetrasyonu maalesef hala çok düşük. Zorunlu sigortalar da dahil 100%’lere ulaşamıyoruz. Bu ancak sigorta bilincinin ve finansal okuryazarlığın artması ile mümkün. Bir gelişim alanımızı da reasürans kapasitemizi arttırmak olarak görüyorum, bunun maliyetlere olan etkisini azaltabilirsek primlere yansıması ile birlikte büyümeye de yardımcı olacaktır.

Tüm dünyada bir trend olarak gördüğümüz embedded insurance’ın  (gömülü sigortalar) ciddi anlamda yaygınlaşacağını düşünüyorum. Biz RS Assurance olarak sigorta şirketlerine RS Otomotiv Grubu bünyesindeki hizmetlerimizden ürünler oluşturarak poliçelere ek hizmetler olarak verilmesini sağlıyoruz. Binek araçlar için mekanik arıza onarımı teminatı veya periyodik bakım hizmeti buna güzel örnekler. Böylece sigorta şirketlerinin ürün yelpazesini geliştirmelerine, yenilikçi hizmetlerle müşterilerine dokunmalarına, müşteri kazanımı ve bağlılığı arttırmaya yardımcı oluyoruz.