Image

''Sigortacılık sadece halkın bilincinin gelişmesi ile değil, aynı zamanda belirli bir ekonomik güce ulaşmasıyla da doğrudan bağlantılı.''

Sigorta sektörü bir yandan koruma altına aldığı tüm değerlerle ekonominin devamlılığını sağlarken diğer yandan toplanan primlerden yaratılan fonlarla sermaye piyasanın büyümesine katkıda bulunmaktadır. Kefalet Sigortaları, Kredi Sigortaları gibi branşlar ise bunlara ilave olarak sağladıkları kaynaklar ile ekonominin büyümesine ayrıca destek vermektedir.


2023 yılını 486 milyar TL’lik bir prim üretimiyle kapatan sigorta sektörü, 2024 yılının ilk 5 ayında 319 milyar TL prim üretimine ulaşmıştır. Bu prim hacminin finans piyasalarının canlanmasında önemli bir katkısı vardır. Bankacılığın ardından fon büyüklüğü anlamında ikinci sırada sigorta sektörünün geldiğini belirtmek gerekir. 2023 yılı Şubat ayında yaşadığımız büyük deprem faciası sonrasında da gördüğümüz üzere; sigorta sektörü hem günlük hayatın, hem de o bölgedeki ekonominin devamı konusunda yaraları hızla sarmış ve ekonomik kayıpların daha da büyümesini engellemiştir. Sigortacılık sadece halkın bilincinin gelişmesi ile değil, aynı zamanda belirli bir ekonomik güce ulaşmasıyla da doğrudan bağlantılı. Son dönemde ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar, sigortanın da gelişimini olumsuz etkilemiştir. Ancak ekonominin toparlanma dönemine girmesi ve halkın alım gücünün de artmasıyla birlikte sigorta penetrasyonunda da artışlar olacağı ve bu doğrultuda ilerleme kaydedileceği fikrindeyiz.

Gerek reasürans koşulları gerek sunulan ürünlere baktığımızda ülkemizde sigortacılığın gelişmiş ülkelerden farklı olmadığını söyleyebiliriz. Ancak ekonomik koşulların iyileşmesi ve sigorta bilincinin gelişmesi ile dünyada sigorta prim üretimi olarak daha üst basamaklara çıkmak mümkün olacaktır.

Sigortacılık dünyadaki gelişmelere bağlı olarak hızlı bir değişim gösteriyor. Değişen koşullarla birlikte, sigortalı ihtiyaçları ve talep edilen ürünler de değişiyor. Bu doğrultuda Doğa Sigorta olarak biz de gerekli reasürans desteğini de sağlayarak, sigortalılarımızın değişen ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik ürünler tasarlıyoruz.

Elbette teknolojik gelişmeler de sigorta sektörü açısından çok önemli ve bu doğrultuda da yatırımlar yaptığımızı belirtmek faydalı olacaktır. Dijital sigortacılık, yapay zeka, robot kullanımı gibi iyi hizmet, hız ve maliyet avantajı sağlayan konularda şirketimizi sürekli geliştiriyoruz.

Ancak, bunları gerçekleştirirken tüm paydaşlarımızla (sigortalı-acente-servis-hastane ağı-vb.) yakın iletişimi korumaya da özen gösteriyoruz. Yani teknolojiyi daha iyi hizmet, işleri hızlandırmak, kolaylaştırmak için devreye sokuyoruz, iletişimimizde doğallığı kaybetmiyoruz.