Image

“Hasar sürecinin hızlı ve etkin yönetilmesinde kaliteli insan gücünün yanı sıra teknolojinin büyük rolü vardır”

Hasar sürecinde; ihbar alımından başlayan, dosya kapanması ile sona eren sürecin etkin, hızlı ve en üst düzeyde müşteri memnuniyeti ile tamamlanması çok önemlidir. Bu süreçte, ihbarın hızlı bir şekilde alınması, en uygun ve konunun uzmanı eksperin görevlendirilmesi ve gelen rapor çerçevesinde dosyaların en kısa sürede kapatılması esastır. Diğer önemli bir nokta ise hasar ihbarının alındığı andan itibaren hasarı kontrol altına almak ve yönlendirmektir. Beklemek, konuya müdahale etmemek ve uzak durmak hasarın artmasına veya kontrolden çıkmasına sebep olacaktır.


Hasar sürecinin etkin yönetimi konusu hızlı hasar tasfiyesi, doğru ve kaliteli iletişim uygulamaları ve hasar maliyetlerinin kontrolü olmak üzere üç ana başlıkta toplanabilir.

Sürecin hızlı ve etkin yönetilmesinde kaliteli insan gücünün yanı sıra teknolojinin büyük rolü vardır. Sistem tarafından otomatik eksper atamasının yapılması, fiziki evrak beklenmeksizin dosyaların incelenebilmesi, sistem tarafından tazminat makbuzu hazırlanması gibi teknoloji destekli uygulamalar hasar sürecini hızlandırmaktadır.

Ayrıca dijital teknolojiler ve mobil uygulamalar ihbar alımından ekspertize kadar hasarın her aşamasında kullanılmaya başlanmış ve müşteriye olumlu bir hasar deneyimi yaşatılabilmesi noktasında etkili araçlar haline gelmiştir.

Hasar dosyasının sistemsel olarak incelenmesi ve olası risk senaryoları bakımından analiz edilmesine dayalı bir proje çalışmamız devam etmekte olup, bu çalışmanın sonucunda gerek suiistimallerin tespiti gerekse de hızlı hasar süreçlerinin daha da geliştirilmesi mümkün olacaktır.