Image

“Oto branşında hasar sonrası verilen hizmetlerde ülkemiz, özellikle teknolojik trendlerle dünyadaki uygulamalara paralel bir gelişim gösteriyor”

Günümüzde oto hasar hizmetlerinde en çok yoğunlaşılan alanın müşteri memnuniyetinin sağlanması hedefiyle hasar süreçlerinin kısaltılmasını sağlamak olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle sektör oyuncularının odağında da otomasyon ve dijitalleşme gibi yöntemler başta olmak üzere farklı teknolojilere yatırım yapmak yer alıyor. Her ne kadar hizmet hızı, sigorta şirketlerinden memnuniyette belirleyici bir faktör olsa da müşteri iletişimi de hasar süreçlerinde aynı derecede önem taşıyor.


Oto branşında hasar sonrası verilen hizmetlerde ülkemiz, özellikle teknolojik trendlerle dünyadaki uygulamalara paralel bir gelişim gösteriyor. Bununla birlikte, Avrupa ülkelerinde sigortalıların hasar süreçlerine daha fazla dahil olduğunu, sigorta şirketleri ile sigorta sahiplerinin daha yakın iletişim kurma fırsatı bulduğunu görüyoruz. Ülkemizde ise sigortalılar hasar görmüş araçlarını çoğunlukla bir servise götürdüklerinden; ihbar, dosya açılması, evrakların iletilmesi gibi hasar süreçlerinde sigorta şirketleri ile daha az temasta bulunabiliyor.

Allianz olarak kasko hasarlarında müşterilerimize ihbar aşamasından ödemeye kadar tüm süreçlerde hizmet veriyoruz. Bu hizmetlerde de önceliğimiz, hızlı ve etkin servis ile müşteri memnuniyetini en üst düzeyde sağlayabilmek. Sigortalılarımız hasar dosyaları ile ilgili süreçleri, mobil uygulamamız Allianz’ım üzerinden ya da web sitemiz, çağrı merkezimiz ve acentelerimiz gibi farklı kanallarımızdan takip edebiliyor. Ayrıca mobil uygulama ya da web sitesinden eksik evraklarını görebiliyor ve bu evrakları hemen yükleyerek dosya sürecinin daha hızlı sonlandırılmasını sağlayabiliyor.

Ayrıca “Birebir Hasar Danışmanı” projemiz ile sigortalılarımıza, tüm hasar süreci boyunca bir hasar yetkilisi atayarak hizmet veriyor, sigortalımızın tercih ettiği iletişim kanalından düzenli bilgilendirmelerde bulunuyoruz. Bire bir hasar danışmanımız, sigortalımız adına tüm hasar sürecini takip ediyor, süreçle ilgili aşamalar hakkında bilgi veriyor ve sigortalımızın evraklarını temin etmesini kolaylaştırarak dosya sürecini hızlandırıyor.

Bununla birlikte, “Hızlı Hasar” projemiz ile de belirli ön kontrollerden geçmiş hasar dosyalarında, eksper raporu sürecinin tamamlanmasını beklemeden, çok hızlı sürede onarım onayı veriyoruz. Bu hizmetlerimize yönelik geribildirimler, müşterilerimizin süreçlerde son derece memnun kaldığını gösteriyor. Yakın zamanda, hasar hizmetlerinin uçtan uca dijitalleşmesini sağlayacak yeni projelerimizi de hayata geçirmeyi planlıyoruz. Kurduğumuz yeni teknolojiler sayesinde, sigortalılarımıza kişiselleştirilmiş dijital bilgilendirmeler yapacak, mobil uygulamanın hasar sürecinin birçok aşamasında kullanımını artıracak ve tümüyle kağıtsız hasar yönetimi süreci sağlayacağız.

Allianz olarak 1500’den fazla servis ile Türkiye’deki sigorta şirketleri arasında en büyük anlaşmalı servis ağlarından birine sahibiz. Bu geniş ağ sayesinde, servislerin sigortalılarımıza sundukları hizmet kalitesini yakından takip edebiliyor, ayrıca geliştirdiğimiz projeleri bu servisler ile hızlıca hayata geçirebiliyoruz.