Image

“Sektörde hasar sonrası hizmetler hızla geliştirilmekte ve bu rekabet ortamıyla birlikte kazançlı çıkan müşteri olmaktadır”

Hasar sonrası verilen hizmetlerin genel özelliği müşteri memnuniyetinin en üst seviyeye çekilmesidir. Sektörde hasar sonrası hizmetler hızla geliştirilmekte ve bu rekabet ortamıyla birlikte kazançlı çıkan müşteri olmaktadır.


Bu nedenle sektör yeni ve farklı hizmetleriyle gelişimini sürdürdüğü sürece müşteri memnuniyeti artacak ve sigortacılığa olan güven ortamı hızla gelişim gösterecektir. Dünyadaki uygulamaları gözlemlediğimizde müşteri memnuniyetini ve maliyet kontrolünü sağlayan uygulamalar ile çapraz satış imkanı ve marka bilinirliğini artıran çalışmalar yapıldığı görülmektedir. Örneğin; şehrin stratejik, poliçe satışının yoğun olduğu, işlek, servislere ve sanayiye yakın yerlere kurulan şubelerle hasar sonrası hizmetler verilmekte aynı zamanda yeni poliçelerin satışına olanak sağlanmaktadır. Bir başka konu ise sahte hasarları önlemeye yönelik uygulamalardır.  Örneğin; Rusya’da ve İngiltere’de sahte hasar çok yüksek oranda olduğundan, sigorta şirketleri araçlara kamera yerleştirmekte ve kaza anında kameranın açık olmasını poliçede şart koşmaktadır. Böylece sahte hasar oranı en aza indirilmektedir. Bu uygulamanın Türkiye’de hayata geçirilmesinin çok faydalı olacağı kanaatindeyiz.

Poliçe düzenleme aşamasında müşterilere bildirilen, şirketimize 7/24 ulaşabilecekleri çağrı merkezi numarası ile hasar sonrasında araçlarını, hem hasar hem de arıza durumlarında Türkiye’de talep edilen herhangi bir servis noktasına ücretsiz çekim hizmeti sağlamaktayız. Ayrıca hasar olması durumunda araç servisteyken kiralık araç hizmeti vermekteyiz.

 

2015 Haziran ayında başladığımız elit hasar hizmet içeriğimizle fark yaratan uygulamalarımızı müşterilerimizin beğenisine sunduk. Sigortalılarımız bu hizmeti  kullanmaları durumunda 48 saati geçen onarımlarda onarım süresi boyunca ikame araç (sınırsız ve talebe göre şoförlü) verilmektedir. Müşterilerimiz aracını kendi imkanları ile elit hasar hizmeti verecek anlaşmalı servisimize  getiremeyecek durumda ise vale hizmeti ile aracın bulunduğu yerden alınarak onarım için servis merkezine götürülebilir, onarım bittikten sonra yine vale hizmetiyle belirtmiş olduğun adrese teslim edilebilmektedir. Onarım orijinal parça ile 2 yıl sertifikalı onarım garantisi ile yapılmaktadır.

Hasar dosyasının açılmasından itibaren ödemesinin yapılmasına kadar devam eden süreçte  tüm aşamalar acentelerimize ve sigortalılarımıza SMS ve mail ile bildirilmektedir.

Gelecekte ise hizmet verilen müşterilere yönelik memnuniyet anketleri  yaparak  servis, asisstans ve  eksper ağının müşteri gözüyle de değerlendirilmesi sağlanarak müşteri memnuniyetinin sağlanması ve iş ortaklarımız üzerinde kontrol gücümüzün arttırılması hedeflenmektedir.

Anlaşmalı servis ağımızı belirlerken tüm markalarda yaygın olarak hem bir markanın yetkilisi olan servisler ile tüm markalarda onarım hizmeti veren servislerin yer aldığı bir liste oluşturduk. Anlaşma yapılan servislerin sigortalılarımızın kolay ulaşabilecekleri yerlerde olmasına dikkat ettik. Servislerin yeterli teknik donanıma ve gerekli sayıda ve kalitede eleman yapısına sahip olması önemli kriterlerden biri oldu. Servis anlaşması yapmadan önde servisin incelenmesi ve çalıştığı diğer sigorta şirketlerinden alınan referansların sonuçları değerlendirilerek servisler ile anlaşmalar yapıldı.

Bugün listemize yeni bir servis eklememiz gerektiğinde bu kriterler yanında Türkiye Sigorta Birliği tarafından kurulan OSEM A.Ş  ve diğer belgelendirme kuruluşları tarafından alınmış servis sertifikalarının varlığını arıyoruz.

Anlaşmalı servislerimizi hasar tespit işlemi için görevli tarafsız bilirkişi eksperler ile iş bazında, lojistik birimlerimizle de belli dönemlerde denetleyerek listemizi güncelliyoruz.

Bu hizmet ile müşterilerimizin avantajları; anlaşmaları servislere yönlendirilen müşterilerin yaşayacağı her türlü sorun ve onarım şirketimiz garantisinde olduğundan müşterilere güven duygusu vermektedir. Anlaşmalı servislerimizde onarılan araçlarda onarım sonrası araç sahipleri  herhangi bir meblağ ödemeden araçlarını servisten alabilmektedirler. Şirketin otokontrol mekanizması daha sağlıklı çalışacağından dolayı onarımın layıkıyla yapılması, müşteriye karşı sergilenecek ortak üslup takip edilebilmektedir. Hasar sonrası anlaşmalı servislerimizde verilen ek hizmetlerimizde müşteriye avantajlar sağlamakta, müşteri memnuniyetini arttırmaktadır. 

Şirketimizin avantajları ise; anlaşmalı servislerden alınan yedek parça ve işçilik iskontoları ile  hasar maliyetlerinin azaltılması. Doğru hasarın tespiti konusunda denetime açık güvenilir iş ortaklığı. Daha az parça değiştirmeye yönelik parça onarımını ön plana alan yaklaşımı yakalamak. Sözleşmeler yolu ile garantili onarım imkanı ve bu vesile ile güvenilir ve  garantili onarım ile müşteriler üzerinde memnuniyet yaratma imkanı.