Image

“Finansal okur yazarlık ve sigorta bilinci her geçen gün artan toplumumuzda, önümüzdeki yıllarda kredi bağımsız sigorta ürünlerinin üretiminin oldukça artacağını öngörüyoruz”

2017 yılı ilk çeyrek sonu itibari ile hayat sigortacılığı sektörü bir önceki yılın aynı dönemine göre prim üretimini %50 artırdı. Şirketimiz ise 136 milyon TL üretim ile bir önceki yılın aynı dönemine göre prim üretimini %62 oranında artırmıştır. 2017 yılı hayat sigortacılığı sektörü için oldukça iyi başladı diyebiliriz.


Sektörde 2017 yılı ilk çeyrek itibarıyla banka kredilerine bağlı hayat sigortaları prim üretimi toplam üretimin %70,2’sini oluşturmaktadır. Halk Emeklilik’te ise bu oran %74,6’dır. Öte yandan kredi hariç risk sigortalarında ise ilk 5 şirket arasında yer almaktayız.

Finansal okur yazarlık ve sigorta bilinci her geçen gün artan toplumumuzda, önümüzdeki yıllarda kredi bağımsız sigorta ürünlerinin üretiminin oldukça artacağını öngörüyoruz.

Şirketimiz Halkbank iştiraki olmanın da avantajları ile ülkemizin dört bir yanına ulaşabiliyor. Bu sayede kolay anlaşılabilir, pratik ve müşterilerin ihtiyaçlarına yönelik ürünler ile kredi hariç hayat sigortalarında prim üretimini hızla artırıyoruz. Baktığımızda bankacılık kanalının sigorta şirketleri için çok doğru bir dağıtım kanalı olduğunu görüyoruz. Bankasürans yapan şirketler sektörde prim üretiminde ilk sıralarda yer almakta ve bu durum da bize gelecek yıllarda dağıtım kanalı alanında yaşanacak gelişmeler için fikir veriyor.

Sigortacılık sektörü,  insanların risk faktörlerinin gerçekleşmesi ile ortaya çıkan zararlarla başa çıkmalarına yardımcı olan bir sistem olması yanı sıra ekonomi için önemli bir tasarruf kaynağıdır. Ayrıca sosyoekonomik kayıpları önleyici ve sosyal refah düzeyini yükseltici olmasından dolayı da geliştirilmesi gereken bir sektördür. Aslında sadece Türkiye’de değil tüm dünyada asıl konu sigorta bilincinin artırılmasıdır.

Sigortacılık, risk gerçekleştikten sonra insanlara fayda sunan ürünlerden oluşur. Bu yüzden yaşanmış örnekler sigortanın faydasının tam olarak anlaşılmasında oldukça yardımcı oluyor. Aynı zamanda artan finansal okuryazarlık ve reklamlar da hayat sigortalarının gelişimini etkileyen önemli faktörlerdendir. Dijitalleşen dünyada kamu spotları, reklamlar ve sigorta bilincini artırıcı haberler ile hayat sigortaları insanlar için sadece kredi karşılığı alınan bir ürün olmaktan kurtarılabilir. İnsanların karşılarına onların ihtiyaçlarına, endişelerine ve gelecek korkularına, yönelik ürünler ile çıkıldığında başarıya ulaşılabilir. Bunun için müşterilerimizin ihtiyaçlarını belirlememiz, insanların gelecek ile ilgili kaygılarını öğrenmemiz ve onlara bu kaygılarından kurtaracak ürünler ile huzurlu bir yaşam sunmamız gerekiyor. Bugün %25 oranında ihtiyari hayat sigortası primi üreten şirketimiz bu anlamdaki başarısını artırmaya yönelik çalışmalarına devam etmektedir.

Ülkemizde kredi hayat sigortası ürünleri ile yaygınlaşan hayat sigortası daha ileri noktalara gidecektir. Günümüzde gelişen ve dijitalleşen dünyada artık insanların tüm rakip firmalardan istedikleri ürünler için fiyat karşılaştırması yapabildiğini düşünürsek; tabi ki rekabetçi fiyat anlayışı, bulunabilirlik, insanların ihtiyaçlarına yönelik kolay anlaşılabilir ürünler ile ön plana çıkmaya çalışıyoruz. İştiraki olduğumuz Halkbank sayesinde bankacılık ürünleri ile tanışmış yüksek müşteri potansiyelimiz var, bu anlamda rakiplerimize göre avantajlı durumdayız. Aynı zamanda artık gelişen teknoloji ve uzaktan satış olanakları ile insanlar bir telefonla hayat sigortası sahibi olabiliyor. Biz de şirket olarak bu alanda yatırımlar yapıyor, alternatif dağıtım kanallarına destek veriyoruz.