Image

“Yenilikçi ürün alternatifleri için rekabetin yanı sıra, yurtdışındaki örnekleri de takip etmek çok önemli”

TSB’nin Haziran 2017 rakamlarına göre, hayat prim üretiminde sektör bir önceki yıla oranla %48 büyürken, AvivaSA olarak %62’lik oranla sektörün üzerinde bir büyüme gerçekleştirdik. Toplamda 20 firmanın yer aldığı pazarda, ilk ondaki yerimizi koruyoruz.


Hayat sigortaları toplam prim üretimi açısından çok büyük önem taşısa da, emeklilik ve hayat şirketlerinin serbest hayattaki varlıklarını artırma ihtiyacı bulunmaktadır. Türkiye’de hayat sigortalarıyla ilgili farkındalık düşük olduğu için, farkındalığı kredi bağlantısız hayat sigortaları ile yaratabiliriz. Sektörde serbest hayat üretimlerinin toplam prim üretimine oranı %30 seviyelerindeyken, AvivaSA’ da serbest hayatın toplam üretimdeki yeri %55 civarındadır. Gelecek yıllarda dijital kanalların varlığını çok daha derinden hissedecek olup, şirketler portföylerindeki ürünlerin büyük çoğunluğunu dijital kanallara konumlandırmaya başlayacaktır. Biz de bununla ilgili çalışmalarımızı 2 yıldır sürdürmekteyiz.

Hayat sigortası sektörünü geliştirmek amacıyla bugüne kadar bankacılık ürünleri ile bağlantılı satılan kredi hayat ürünlerinin yanında, bireylerin yaşam evrelerinde karşı karşıya kalabilecekleri çeşitli finansal riskleri teminat altına alan ve bankacılık ürünlerinden bağımsız olarak konumlandırılan, hayat, kritik hastalık, eğitim, işsizlik, ferdi kaza vb. ürünlerin de farkındalığının artırılması ve yaygınlaştırılması önem arz ediyor.

Hayat sigortası alanında faaliyet gösteren şirketlerin yüklendikleri pazarı geliştirme misyonunu yerine getirebilmeleri için günümüz araçları ile çözüm sunmaları şart. Dijital dönüşümün istisnasız tüm endüstrilerde zorunluluk haline geldiği günümüz piyasa koşullarında, AvivaSA’da başlattığımız Dijital Dönüşüm Programı’nın merkezine müşteri ve veri odaklı şirket olma hedeflerini koyarak öncelikle müşterimizi daha iyi tanımayı amaçlıyoruz.

Sürdürülebilir başarı için müşteri ihtiyaçlarına uygun ürün ve hizmetleri sunmanın yanında, ihtiyaç anında doğru mecrada yanlarında olup benzersiz bir müşteri deneyimi yaşatmanın “tercih edilen şirket” olabilmenin kritik şartı olarak öne çıktığını görüyoruz. Müşterilerin yaşadıkları deneyimlerin önemli bir kısmı da, kurumlara dokundukları dijital platformlarla olduğu için, hayat sigortası pazarının gelişiminde ve müşteri farkındalığının artırılmasında da dijital platformların önemi bir kat daha artıyor.

AvivaSA’da, müşterimizi tanımak ve doğru deneyimi sunabilmek için veriye dayanarak en uygun seçeneği sunmak için dijital dönüşüm programı ile birlikte veri stratejilerini de hayata geçirmeye başladık. Stratejilerimiz doğrultusunda müşterilerin varlıkları ve işlem bilgileri yanında davranış ve eğilimlerini de ölçüp onları gerçek anlamda tanımaya ve anlamaya, ihtiyaçlarını doğru tespit etmeye çalışıyoruz.

Ürün ve hizmetlerimizin uygun kanaldan, doğru deneyimle, kullanıcı dostu bir tasarımla, hızlı, kolay ve 7/24 erişime açık olarak sunulmasının hayat sigorta pazarında fark yaratarak gelişimi hızlandıracağına inanıyoruz.

Yenilikçi ürün alternatifleri için rekabetin yanı sıra, yurtdışındaki örnekleri de takip etmek çok önemli. AvivaSA olarak her zaman yenilikçi ürünler ya da kapsamlı ek faydalar ile müşterilerimizin ihtiyaçlarına hitap etmeyi amaçlıyoruz. Gelişen teknoloji ile dinamik yapılı ürünler çoğalacak, müşterilerin ihtiyaçlarına anında cevap verilebilir bir konuma gelineceğinden eminiz. Yalnızca yeni ürün çıkarmak yerine mevcut ürünleri de her zaman revize etmek ve değişen koşullara adapte etmek önceliklerimizden biridir.