Image

Türkiye’de hayat sigortalarıyla ilgili farkındalık düşük olduğu için, farkındalığı kredi bağlantısız hayat sigortaları ile yaratabiliriz

İhtiyari hayat sigortacılığının sektördeki payını artırmak amacıyla, çoklu kanal yapımızın da avantajını kullanarak, müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda ürünler tasarlamaya önem veriyoruz.


Tüm kanallarımızdan, müşterilerin bir hayat sigortasından bekleyebileceği tüm faydaları sağlamaya özen gösteriyoruz.

Yenilikçi ürün alternatifleri için rekabetin yanı sıra, yurtdışındaki örnekleri de takip etmek burada çok önemli. AvivaSA olarak her zaman yenilikçi ürünler ve kapsamlı ek faydalar ile müşterilerimizin ihtiyaçlarına hitap etmeyi amaçlıyoruz. Tüm sektör bağlamında, gelişen teknoloji ile dinamik yapılı ürünlerin çoğalacağından ve müşterilerin ihtiyaçlarına anında cevap verilebilir bir konuma gelineceğinden eminiz. AvivaSA olarak, yalnızca yeni ürün çıkarmak yerine mevcut ürünleri de değişen koşullara adapte etmek önceliklerimizden biridir.

Hayat sigortaları toplam prim üretimi açısından çok büyük önem taşısa da, emeklilik ve hayat şirketlerinin serbest (ihtiyari) hayattaki varlıklarını artırma ihtiyacı var. Hayat sigortalarının sıkıntısı, kredi bağlantılı hayat sigortalarına sıkışmış olmaktır. Türkiye’de hayat sigortalarıyla ilgili farkındalık düşük olduğu için, farkındalığı kredi bağlantısız hayat sigortaları ile yaratabiliriz. Ayrıca hayat sigortalarında ağırlık yüzde 80 civarında banka kanallarındadır. Gelecek yıllarda dijital kanalların varlığını çok daha derinden hissedecek olan şirketler, portföylerindeki ürünlerin büyük çoğunluğunu dijital kanallara konumlandırmaya başlayacak. Biz de bununla ilgili çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

AvivaSA olarak, doğru müşteriye ve müşteri ihtiyacına yönelik doğru ürünü konumlandırma, çoklu kanal yapısının etkin olarak kullanılması, kredi bağlantısız serbest hayat ürünlerinin yeni ve sektöre liderlik eden ek faydalarla zenginleştirilmesi (Eğitimde İyi İhtimallerin Sigortası, Çocuk Paketi Ek Faydası vb.), karmaşayı önlemek adına ürün portföyünün sadeleştirilmesi, ek teminatlarla ürünlerin geliştirilmesi gibi aksiyonlar, serbest hayat üretimimizi artırmak için yaptıklarımız arasında öne çıkanlardır.

Hayat sigortası sektörünü geliştirmek amacıyla bugüne kadar bankacılık ürünleri ile bağlantılı satılan kredi hayat ürünlerinin yanında, bireylerin yaşam evrelerinde karşı karşıya kalabilecekleri çeşitli finansal riskleri teminat altına alan ve bankacılık ürünlerinden bağımsız olarak konumlandırılan, hayat, kritik hastalık, eğitim, işsizlik, ferdi kaza vb. ürünlerin de farkındalığının artırılması ve yaygınlaştırılması önem arz ediyor.

Hayat sigortası alanında faaliyet gösteren şirketlerin yüklendikleri pazarı geliştirme misyonunu yerine getirebilmeleri için günümüz araçları ile çözüm sunmaları şart. Dijital dönüşümün istisnasız tüm endüstrilerde zorunluluk haline geldiği günümüz piyasa koşullarında, AvivaSA’da başlattığımız Dijital Dönüşüm Programı’nın merkezine müşteri ve veri odaklı şirket olma hedeflerini koyarak öncelikle müşterimizi daha iyi tanımayı amaçlıyoruz.

Sürdürülebilir başarı için müşteri ihtiyaçlarına uygun ürün ve hizmetleri sunmanın yanında, ihtiyaç anında doğru mecrada yanlarında olup benzersiz bir müşteri deneyimi yaşatmanın “tercih edilen şirket” olabilmenin kritik şartı olarak öne çıktığını görüyoruz. Müşterilerin yaşadıkları deneyimlerin önemli bir kısmı da, kurumlara dokundukları dijital platformlarla olduğu için, hayat sigortası pazarının gelişiminde ve müşteri farkındalığının artırılmasında da dijital platformların önemi bir kat daha artıyor. AvivaSA olarak, müşterimizi tanımak ve doğru deneyimi sunabilmek için, veriye dayanarak en uygun seçeneği sunmak için dijital dönüşüm programı ile birlikte veri stratejilerini de hayata geçirmeye başladık. Stratejilerimiz doğrultusunda müşterilerin varlıkları ve işlem bilgileri yanında davranış ve eğilimlerini de ölçüp onları gerçek anlamda tanımaya ve anlamaya, ihtiyaçlarını doğru tespit etmeye çalışıyoruz.

Ürün ve hizmetlerimizin uygun kanaldan, doğru deneyimle, kullanıcı dostu bir tasarımla, hızlı, kolay ve 7/24 erişime açık olarak sunulmasının hayat sigorta pazarında fark yaratarak gelişimi hızlandıracağına inanıyoruz.

Hayat sigortaları branşının geleceği, serbest hayat ürünleri ve yenilikçi ürünlerdedir. Bu ve benzeri yenilikçi ürünlerle hayat sigortası farkındalığının da artacağına inanıyoruz. Özellikle prim iadeli hayat sigortaları müşteriler tarafından da çok daha fazla tercih ediliyor.

Hayat sigortaları pazarı, her zaman gelişen bir pazar olup, bu değişime ayak uydurmak şirketler açısından son derece önemli. Müşterilerin pek çok ihtiyacını karşılayacak ürün pazarda mevcut; hatta bu ürünler kapsamlı ek faydalarla da destekleniyor. Müşteri odaklı bakış açısıyla, kanallarımızda işsizlik, tehlikeli hastalıklar, maluliyet teminatlı ürünleri ve geri ödemeli hayat sigortası ürünümüzü konumlandırdık. Bu ürünlerimiz, farklı hedef kitle, alım gücü ve müşteri ihtiyacı doğrultusunda farklılık gösterdiği gibi, ek faydalarla da zenginleştirilmiştir.

“İyi İhtimallerin Sigortası" adıyla tanınan ve sektöre liderlik eden “Geri Ödemeli Hayat Sigortası” ürünümüz özel bir konumda. Ayrıca, bu ürünümüze, kapsamlı bir Çocuk Paketi ekleyerek, “Eğitimde İyi İhtimallerin Sigortası” adında yeni bir ürün piyasaya sunduk. Bu alanda ilk ve tekiz.

Çocuk Paketi içeriğinde; çocuk sağlığı danışmanlığı, pedagog-psikolog danışmanlığı, eğitim koçluğu, kariyer koçluğu, indirimli sosyal aktiviteler, yurtdışı eğitim, indirimli etüt merkezleri, dil kursları, kırtasiye, yayınevi, yaz-kış kamplarında %30’a varan indirim gibi hizmet ve avantajlar sunuyoruz.

Sektöre, geri ödemeli sigorta olgusunu kazandırmaktan her zaman gurur duyuyoruz. Eğitimde İyi İhtimallerin Sigortası ile aileler çocuklarına kesintisiz eğitim imkanı sunarken, eğitim koçluğu, sağlık ve indirimli yurt dışı eğitimi gibi hizmetlerden de yararlanarak çocuklarının güzel yarınlara adım atmalarını sağlayabilecekler. Hem bu ürünümüz ve hem de normal Geri Ödemeli Hayat Sigortası ürünümüzde, sigorta süresi boyunca ödenen toplam prim tutarı, poliçe süresi sonunda risk gerçekleşmemiş ise tarafınıza geri ödüyor. Bu sayede ödediğiniz primleri geri alarak size çocuğunuzun eğitimine ek katkı sağlama imkanı sunuluyor.