Untitled Document
Yazar: Acar BALTAŞ
Post

Sağlıklı bir yaşama daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde HDI Sigorta, Form Assist uygulaması ile yanınızda

Siz de Eylül – Ekim aylarında HDI Kasko poliçenizi yaptırın, aktif poliçe numaranızı girerek Form Assist uygulamasından 1 ay boyunca ücretsiz olarak faydalanın. Detaylı bilgi için en yakın acentemize başvurabilirsiniz.

Devamını Oku
Post

Uzaktan yönetme kılavuzu

Kriz dönemleri, önemli değişikliklerin hayata geçmesini hızlandırma potansiyeline sahiptir. İçinden geçmekte olduğumuz Koronavirüs dönemi de, uzaktan eğitim ve uzaktan/evden çalışma gibi iki büyük değişikliği günler içinde hayatımıza soktu. Yerleşik alışkanlıkları değiştiren uygulamaların uzun tartışmalarla yıllar sürmesi ve dirençle karşılanması olağandır. Ancak sağlık kaygılarının getirdiği yeni koşullarda bu iki uygulama, başlangıcında tereddüt ve aksamalar olsa da, günler içinde aşıldı ve “yeni normal” olarak görülmeye başlandı.

Devamını Oku
Post

Evden çalışırken verimli olmak ve zihinsel sağlığı korumak için öneriler

Kriz dönemlerinin klasik klişesi “her krizin aynı zamanda bir fırsat içerdiğidir”. Sahip oldukları anlayış ve kurum kültürü açısından evden çalışma düzenini aklına dahi getirmeyecek olan kurumlar, son günlerdeki gelişmeler nedeniyle, bu sisteme uyum sağlama çabası içindeler. Bu durum çalışanların içindeki yaratıcı potansiyeli ortaya çıkartmak için bir fırsattır. Başta IT ve İK bölümleri olmak üzere, çalışanlar ve yöneticiler değişime uyum ve geleceğe hazırlık açısından bir sınav sürecindeler. Bu aynı zamanda moda kavram olan kurumsal ve yönetsel çeviklik açısından da bir test olarak değerlendirilebilir.

Devamını Oku
Post

Finansal Kararlarda Kadın

İş hayatında kadın ve erkeklerin aldıkları finansal kararlar arasındaki farklar ilgi çekmiş, risk alma ve riskten kaçınma konusu çok sayıda araştırma ile incelenmiştir. Finansal kararlarda genel olarak kadınların erkeklere kıyasla daha az risk aldığı kabul edilir. Bu durum meslek seçimlerinde de kendini ortaya koyar. Şikago Üniversitesi’ndeki 500 kadın MBA öğrencisinin yüzde 36’sı yatırım bankacılığı ve brokerlik gibi riskli işleri seçerken, bu oranın erkeklerde yüzde 57 olduğu bulunmuştur.1

Devamını Oku