Image

''Yeni nesil anlayış, bir yandan sigortacılık sektöründe köklü değişimlere yol açarak iş yapış şekillerini değişiyor, verimliliği artırıyor diğer bir yandan müşteri deneyimini kişiselleştirerek, sektörün rekabet gücünü artırıyor.''

Teknolojinin hızla gelişmesi ve buna bağlı olarak müşteri ihtiyaçlarının da dönüşmesiyle birlikte sigortacılıkta gündemi şekillendiren birçok yenilikçi ürün, hizmet ve uygulama hakkında konuşuyoruz. Bu yenilikler, teknolojiyle iç içe geçerek müşteri deneyimini iyileştiriyor, risk yönetimini daha etkin hale getiriyor ve sektörün daha rekabetçi olmasını sağlıyor.


Sigortacılık işlemlerinin neredeyse tamamının mobil uygulamalar üzerinden yapılması, sigortalılara istedikleri an istedikleri yerde 7/24 hizmet sunma imkânı sağlıyor. Poliçe satın alma, sorgulama, ödeme ve talep yönetimi gibi sigortacılık işlemleri artık birkaç dokunuşla halledilebiliyor. Bununla birlikte sigortacılık süreçlerinin dijitalleşmesi, müşterilere daha kolay erişim ve daha hızlı hizmet sağlama imkânı sunarak müşteri memnuniyetini artırıyor.  Müşterilerin ihtiyaç ve risk profillerine özel olarak tasarlanan sigorta ürünleri, müşteri sadakatini de artırıyor.

Sağlık sektöründe uzaktan sağlık danışmanlığı, sağlıklı yaşam koçluğu gibi hizmetler de sürdürülebilir bir sağlıklı yaşamı desteklemek için gelişen platformlar arasında yer alıyor.

Yapay zekanın ise risk değerlendirmesi, hileli işlem tespiti ve müşteri hizmetleri gibi alanlarda kullanılmasını öngörüyoruz. Bu sayede daha doğru ve hızlı kararlar alınması sağlanıyor.

Sigortacılık sektöründeki bu yenilikler, müşterilere gerek ürün gerekse de hizmet açısından daha fazla seçenek sunarken, sektörün de daha rekabetçi ve inovatif olmasını sağlayacaktır. Gelecekte, yapay zeka, büyük veri analitiği ve blokzincir gibi teknolojilerin daha da gelişmesiyle birlikte sigortacılık alanında daha birçok yenilikçi ürün ve hizmetin ortaya çıkmasını bekliyoruz.

Yeni nesil anlayış, bir yandan sigortacılık sektöründe köklü değişimlere yol açarak iş yapış şekillerini değişiyor, verimliliği artırıyor diğer bir yandan müşteri deneyimini kişiselleştirerek, sektörün rekabet gücünü artırıyor.

Dijital platformlar, mobil uygulamalar, sesli asistanlar gibi yeni nesil hizmetler müşterilere daha kolay ve kaliteli bir deneyim sunmakla kalmayacak, kişiye özel hizmetler, dijital sağlıklı yaşam danışmanlıkları ve 7/24 erişilebilirlik gibi özellikler, müşteri memnuniyeti ve onların sürdürülebilir sağlıkları için çok kritik bir role sahip olacak.

Türkiye'de sağlık sigortacılığında uzmanlaşmış tek şirketi olarak müşterilerimizin “daha uzun, daha sağlıklı, daha mutlu yaşama sürmelerine yardımcı olma ve daha iyi bir dünya yaratma” misyonu ile faaliyetlerimizi Dünya’daki yenilikleri ve gelişmeleri takip ederek, mevcut ve potansiyel müşterilerimizin memnuniyeti için yatırımlarımıza devam ediyoruz. Sigortacılık alanındaki yeni nesil gelişmelere ayak uydurmak için dijital dönüşüme stratejik olarak büyük bir önem veriyor, veri analitiği ve yapay zekayı iş yapış süreçlerimizde daha fazla kullanmak için projeler başlatıyoruz.

Dünya çapında 50 milyondan fazla müşteriye hizmet veren ve entegre sağlık hizmetleri alanında lider olan Bupa ailesinin bir parçası olarak; dünyanın en müşteri odaklı sağlık şirketi olma hedefi ile projelerimizi gerçekleştiriyoruz. 

Müşterilerimizin ihtiyaçlarını göz önünde tutarak daha fazla ürün ve hizmeti dijital kanallara taşıyoruz. Kişiye özel sağlık sigortası, tamamlayıcı sağlık sigortası, hamilelere özel sağlık sigortası, 18yaş altı için sağlık sigortası, ağız ve diş sağlığı sigortası gibi tamamen tüketicinin ihtiyacına ve bütçesine göre değerlendirebileceği farklı ürünler sunuyoruz. Kullanıcı dostu online mobil uygulamalarımızı teknolojik gelişmeler ışığında yenilemenin yanında, sigortacılık alanındaki dijital başvuru süreçlerimiz sayesinde tamamen online; hiçbir kâğıt israfı olmadan, yerinde bir operasyon ile uçtan uca kesintisiz bir müşteri deneyimi sağlıyoruz. Dijitalleşmenin gücüyle, operasyonel verimliliğimizi artırıyor ve süreçlerimizi daha hızlı ve yalın bir hale getiriyoruz.

Global bir marka olarak alanında lider ve pazar belirleyici şirket olma vizyonu ile tüm paydaşlar ve ekosistem için değer yaratmaya devam edeceğiz.