Image

''Gelişen teknolojilerin, özellikle artan veri kullanılabilirliği ve yapay zeka gibi alanlardaki ilerlemelerin sigorta sektörü için birçok yeni fırsat ortaya çıkardığını görüyoruz.''

Geçmiş yıllara baktığımızda, teknolojinin sigorta sektörünü büyük ölçüde etkilediğini söyleyebiliriz. Yeni dijital platformlar, ekosistemler ve diğer dijital dağıtım kanalları aracılığıyla, yenilikçi sigorta ürün ve hizmetleri tasarlandı ve hayatımıza girdi. Bu gelişim süreciyle birlikte, piyasada çeşitli uygulamalar ortaya çıktı. Bu uygulamaların dijitalleşme düzeyi bir sigorta kuruluşundan diğerine önemli ölçüde farklılık gösterebilir ve hızla modernize olabilir.


Yapay zeka ve veri analitiği, mobil uygulamalar ve self servisler, blokchain teknolojisi ve akıllı kontratlar, nesnelerin interneti ve telematik, dijital müşteri deneyimi ve kişiselleştirme, çevrimiçi hasar yönetimi ve hızlı işlem sigorta sektöründe dijitalleşmenin öncü gelişmeleri arasında yer alıyor. Bu teknolojiler, sigorta şirketlerine daha verimli işlemler, müşterilerin ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş hizmetler ve daha güçlü veri analizi imkanları sunarak sektörde rekabet avantajı sağlıyor.

2024'te görmeyi beklediğimiz en dikkat çekici trendlerden biri, düşük kodlu/kodsuz metodolojinin geliştirilmesidir. Teknolojik gelişmelerle birlikte hız, modern sigorta şirketleri için kritik bir öncelik haline geldi. Rekabetin önünde kalmak için, modern sigortacıların sigorta platformlarını yönetme, güncelleme ve mümkün olduğunca hızlı bir şekilde yeni ürünler geliştirme becerisine ihtiyaçları bulunuyor.

Gelişen teknolojilerin, özellikle artan veri kullanılabilirliği ve yapay zeka gibi alanlardaki ilerlemelerin sigorta sektörü için birçok yeni fırsat ortaya çıkardığını görüyoruz. Bu dijital dönüşüm, sigorta şirketleri, distribütörler, tüketiciler ve denetçiler için yeni olanaklar sunuyor.

Dijital verilerin kullanımı, giyilebilir cihazlar da dahil olmak üzere çeşitli kaynaklardan gelen ayrıntılı verilerden yararlanarak daha kapsamlı sigortalama süreçlerine olanak tanıyor. Bu, özellikle sigortacıların kayıp oranlarında yüzde 3-8 puanlık bir azalma hedeflediği sigortalama süreçlerinde önemli operasyonel iyileştirmelere yol açıyor.

Avrupa Hayat Dışı Sigorta Temel Platformları için Pazar Kılavuzu, sigorta şirketlerinin giderek daha fazla bulut tabanlı çözümler ve SaaS tabanlı modellere yöneldiğini görüyoruz. 2024'te Avrupa'da ilk kez, şirket içi tabanlı temel sigorta platformu anlaşmalarından daha fazla bulut tabanlı uygulamaların tercih edildiğini görüyoruz.

Tüm bunlara ek olarak sektörde dijital dolandırıcılığın halen önemli bir sorun olduğunu görüyoruz. Sigorta şirketleri, yapay zeka ve veri analitiği araçlarını kullanarak sahtekarlığı tespit etmek ve önlemek adına çözümler geliştirebiliyorlar. Müşterilerimize en iyi hizmeti sunabilmek adına, çağın gereksinimlerine uyum sağlamak bizim için her zaman öncelik oldu. Remed Assistance olarak 30. yıl dönümümüzü kutladığımız bu dönemde, hizmetlerimizi daha verimli hale getirebilmek için teknolojiyi entegre etme çabalarımızı sürdürdük.

Pandemi döneminde hayata geçirdiğimiz ve önemli dijital yatırımlarımızdan biri olan metal yakalı çalışanımız Remy’i sağlık hizmetlerinde kullanıma almıştık. Kısa bir süre sonra Remy'i farklı alanlarda kullanmak için çalışmalarımıza hız verdik. Trafik ve kasko poliçeleri gibi ürünlerle sigorta müşterilerine sunulan yol yardım hizmetlerinde otomasyon sağlanabileceğini tespit ettik. Sigortalılar, dosya yöneticileri ve çekiciler arasında CRM entegrasyonu ile ortak bir platform oluşturduk.

Bu platform üzerinden tüm paydaşlar arasındaki iletişim, Remy tarafından kesintisiz bir şekilde koordine ediliyor. Fotoğraf tanıma teknolojisi ile hasar tespiti ve analizi anında yapılabiliyor, bu da hasarın hızlı bir şekilde değerlendirilmesini ve tazminat ödemelerinin hızlandırılmasını sağlıyor. Canlı destek sayesinde de sigortalılara daha hızlı ve etkili bir şekilde hizmet sunulabiliyor.

Bir sonraki aşamada, müşterilerin doğrudan başvurabileceği bir uygulamayı hayata geçirmeyi planlıyoruz ve seyahat asistansı alanındaki iş süreçlerini Remy'e dahil ederek geliştirmeyi hedefliyoruz. Remy'i eğitmeye devam ederek iş akışlarımızı hızlandırmayı ve müşteri deneyimini daha da iyileştirmeyi planlıyoruz.