Image

''Günümüzde müşterilerimizin sigortacılık faaliyetlerine ilişkin dijitalden beklentisi, poliçelerine bağlı tüm hizmetlerden self servis anlayışıyla faydalanabilmek ve poliçelerini yönetebilmek yönünde.''

Dijitalleşme sigortacılık sektörünün uzun zamandır gündeminde yer alan bir başlık ve sektörümüz, dijitalleşmeye en hızlı adapte olan sektörlerin başında yer alıyor. Bu nedenle de kısa süre içinde dijitalleşmenin, geleneksel sigorta işlemlerinin dijital platformlara taşınmasından çok daha fazlasını içerdiği anlaşıldı. Elbette dijital platformlar aracılığıyla müşterilere daha kolay ve hızlı ulaşıyoruz; bu durum her anlamda tasarruf sağlıyor ve verimliliği yükseltiyor. Ama 2024’te bundan daha fazlasını konuştuğumuz bir noktaya geldik. Şöyle ki; müşteri davranışlarını analiz etmek ve risk değerlerini optimize etmek her geçen gün daha da önem kazanıyor. Diğer yandan chatbotlar’ın müşteri taleplerini hızlı bir şekilde karşılamak için daha yoğun kullanılacağı ve yapay zeka çözümlerinin sigortacılık sektöründe daha yaygın hale geleceği öngörülüyor. Ayrıca nesnelerin interneti (IoT) desteğiyle veri odaklı karar alma süreçleri hızlanırken blockchain teknolojisi sayesinde sahte işlemlerin önleneceği ve maliyet kayıplarının azaltılacağı bir döneme giriyoruz.


Yakın gelecekte, yapay zeka ve makine öğrenmesi, sigortacılık alanında risk değerlendirme ve veri analitiği süreçlerini daha da hızlandıracak. Yine dijital gelişmeler sayesinde yeni nesil tüketicilerin beklentileri kişiselleştirilmiş, esnek ve uygun maliyetli sigorta ürünlerinden yana gelişecek. Ayrıca global ölçekte tüm sektörlerdeki siber tehditler ve buna bağlı olarak siber risk sigortalarına olan talepleri de daha çok konuştuğumuz bir süreç bizi bekliyor. Sektördeki ilk ve tek Ar-Ge merkezi belgeli şirket olmanın avantajı sayesinde bu gelişmelere karşı dijitalleşmeyi çok yönlü ve bütünsel bir strateji izleyerek kurguladık. Böylelikle hem ürün ve hizmetlerimizde hem de iş süreçlerimizde eriştiğimiz dijital olgunluk seviyemizle pek çok başarıya imza atıyoruz. Örneğin kısa süre önce, TÜBİTAK tarafından onaylanan ve uluslararası iş birlikleri ile yürütülecek olan ITEA - Treat Projesine başladık. Bu proje ile, yapay zeka önerileriyle bulaşıcı olmayan hastalıkları yönetme konusunda hasta öz etkililiğini artırarak yeni nesil giyilebilir teknolojiler ile yazılım tabanlı çözümler geliştireceğiz. Teknolojiyi en etkili şekilde kullanarak sigortalılarımıza daha hızlı ve etkili hizmet vermek amacıyla geliştirdiğimiz AS’lı Yapay Zekâ ile Cam Onarım/Değişim Tespiti Projesi de bir başka inovatif adımımız. Fotoğraftan cam hasarlarını tespit etme ve yönlendirme imkanı sağlayan bu uygulama sayesinde hasar tespiti süreçlerini optimize ederek müşteri memnuniyetini artırmayı hedefliyoruz.

Günümüzde müşterilerimizin sigortacılık faaliyetlerine ilişkin dijitalden beklentisi, poliçelerine bağlı tüm hizmetlerden self servis anlayışıyla faydalanabilmek ve poliçelerini yönetebilmek yönünde. Bizler de Anadolu Sigorta olarak hem ürün ve hizmetlerimizde hem de iş süreçlerimizde dijitalleşme odaklıyız. Potansiyel ve mevcut sigortalılara hitap eden web sitemiz ve mobil uygulamalarımız gibi farklı kanallar ile dijital sigortacılık yelpazemizi genişletiyoruz. Sağlığım Cepte mobil uygulamamız ile sağlık poliçesi görüntüleme, sağlık verilerini ve limitlerini takip etme, raporlara, reçetelere ve laboratuvar sonuçlarına ulaşabilme gibi sağlık işlemlerinin mobil uygulama altında kolaylıkla gerçekleştirilebilmesini sağladık. Bayındır Sağlık Grubuyla mevcut özel sağlık poliçelerinde online muayene uygulamasını başlattık. Sigortam Cepte uygulamamız ile de poliçe içeriğine bağlı olarak sigortalılarımıza hasar dosyası oluşturma kolaylığı, çekici ve ikame araç asistans hizmetleri, çilingir, su-elektrik tesisatı hizmetleri, mini onarım gibi destekler sunuyoruz. Bu uygulamalarımızı pek çok yenilik devreye alarak geliştiriyoruz. Örneğin sigortalılarımızın hasar süreçlerini daha hızlı ve sorunsuz bir şekilde yönetmelerini sağlamak için çalışıyoruz. Kasko hasar ihbar süreci ile başlayan “Hasar Yolculuğu” deneyimini daha da geliştirerek, dijital ortamda sunulan hasar fonksiyonlarının yetkinliğini artırıyoruz. Sigortam Cepte’ye eklenen Cüzdan ve Puan altyapısı ile sigortalılarımıza, biriken puanlarını kullanarak poliçe ödemelerini gerçekleştirebilme ve finansal işlemlerini daha kolay yönetebilme imkanı sunuyoruz. Sağlık alanında iş ortaklıklarımızı artırarak, özellikle tele tıp alanında sigortalılarımızın yaşamını kolaylaştıracak çalışmaları hayata geçiriyoruz. Yeni bir adım olarak, bankosuz hastane sürecini hayata geçirerek sigortalılarımızın hastaneye gitmeden önce ön provizyon ve check-in işlemlerini dijital ortamda gerçekleştirmelerini sağlıyoruz.