Image

''Müşterilerimizin cep telefonları veya tabletleri üzerinden sigorta işlemlerini kolayca gerçekleştirebilecekleri senCard mobil uygulamamızı yeniledik.''

Dijitalleşme hayatın her alanını çok hızlı ve bir şekilde değiştiriyor ve dönüştürüyor. İş hayatını, iş yapış biçimlerini olduğu kadar insanların da yaşam biçimini etkiliyor.


Dijitalleşme, öncelikle müşteri deneyimini geliştirmek ve hizmetleri daha kişiselleştirmek için oldukça önemli ve vazgeçilmez bir araç haline geldi. Bu da müşterilerimize daha iyi hizmet sunmak için veri analitiği, yapay zeka ve dijital platformların kullanılması anlamına geliyor.

Sağlık sigortacılığında; sigorta başvuru, poliçe satın alma, ödeme ve talep yönetimi gibi süreçlerin dijitalleştirilmesi, müşterilere daha kolay erişim ve daha hızlı hizmet sağlamak için giderek daha fazla önem kazanıyor. Bunun yanı sıra sağlık sektöründe uzaktan sağlık danışmanlığı, sağlıklı yaşam koçluğu gibi hizmetler de sürdürülebilir bir sağlıklı yaşamı desteklemek için gelişen platformlar arasında yer alıyor.

Son birkaç yıldır hayatımızda olan yapay zeka ise yaşanan bu değişimi farklı bir seviyeye taşıyor. Yapay zeka uygulamaları hastalık teşhisi, risk değerlendirmesi, tedavi planlaması ve takibi gibi alanlarda çok daha fazla kullanılacak ve sadece sigortacılık sektörü için değil her alanda oldukça önemli bir potansiyel oluşturmaktadır.

Bir diğer önemli konu da dijitalleşmenin artmasıyla önemi ortaya çıkan veri güvenliği ve gizliliği. Sektör olarak, hastaların ve sağlık verilerinin güvenliğini sağlamak için daha güçlü önlemler almaya odaklanılması ve dikkatle çalışılması gereken bir alan ortaya çıkıyor.

Bütün bu sıraladığımız gelişmelerle ilgili olarak 2024’te ve sonrasında üzerinde düşünmemiz gereken şey, bu yeni gerçekliğin sektörü ve tüketicilerimizi nasıl etkileyeceğini kavramak ve nasıl bir dönüşüm ile en iyi hizmeti sağlamak olacaktır.

Yeni döneme uygun yatırımları planlamak, hayata geçirmek ve yaratıcılık ile birleştirerek farklılık yaratmak bir diğer önemli başlığı oluşturmaktadır. Bu sayede ürün ve hizmetleri kişiselleştirilmiş üst düzey bir deneyim ile müşterilerimize sunabilmeliyiz.

Dijitalleşme ve inovasyon, sigortacılık dahil birçok sektörde dönüşümün anahtarı oldu. Teknolojik ilerlemeler 21. yüzyılın başından itibaren hızla entegre edilerek, sigortacılığın işleyişini yeniden şekillendirmiş durumda.

Dijital platformlar, mobil uygulamalar, sesli asistanlar ve diğer dijital kanallar aracılığıyla müşterilere daha iyi bir deneyim sunmak için sektördeki lider oyuncular olarak büyük çaba gösteriyoruz. Kişiselleştirilmiş hizmetler, hızlı ve kolay online sigortacılık, dijital sağlıklı yaşam danışmanlıkları ve 7/24 erişilebilirlik gibi özellikler, müşteri memnuniyeti ve onların sürdürülebilir sağlıkları için vazgeçilmez araçlar olacak.

Blockchain teknolojisi, sağlık verilerinin güvenliği ve bütünlüğü için önemli bir rol oynayacaktır. Hastaların sağlık verilerinin güvenli bir şekilde saklanması, daha etkili sağlık hizmetlerinin sunulmasına olanak sağlayacaktır.

Sigorta sektöründe ise büyük ölçekli veri analizi en kritik noktalardan biri. Müşteri davranışlarını analiz etmek ve risk değerlendirmesini iyileştirmek için yapay zeka ve büyük veri analitiği daha fazla kullanılmaya başlandı. Yapay zeka, müşterilerin profillerini daha doğru bir şekilde analiz ederek, teklifleri optimize ediyor. Bu da sektörün daha doğru fiyatlandırma ve daha kişiselleştirilmiş hizmetler sunma yeteneğini şüphesiz artıracaktır.

Değişen tüketici davranışları ve buna bağlı olarak ortaya çıkan potansiyel ihtiyaçlar da sektörü şekillendiriyor. Pandemi ile birlikte hızlanan uzaktan sağlık ve danışmanlık hizmetleri, hastaların sağlık ihtiyaçlarına daha hızlı ve erişilebilir bir şekilde yanıt vermek için gelişmeye devam edecek. Digital sağlık uygulamaları, uzaktan tıbbi görüşmeler ve uzaktan teşhis gibi hizmetlerin yaygınlaşmaya başladığını görüyoruz.

Dijitalleşmenin çok hızlı bir şekilde geliştiği ve dönüştüğü bir dünyada, Bupa Türkiye olarak bizler de dijitalizasyon ve inovasyon odaklı yeni nesil uygulamaları odağımıza alıyor ve sürdürülebilir bir büyüme ile yolculuğumuza devam ediyoruz. Hem sağlık sigortacılığı hem de sağlık alanlarında yenilikçi hizmet anlayışını güçlendirecek inovatif ürünleri geliştirmeye devam ediyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaçlarını göz önünde tutarak ürün ve hizmetlerimizi daha hızlı ve kolay erişebilecekleri şekilde dijital kanallara taşıyoruz.

Müşterilerimizin cep telefonları veya tabletleri üzerinden sigorta işlemlerini kolayca gerçekleştirebilecekleri senCard mobil uygulamamızı yeniledik. Yenilenen senCard Mobil bir yandan uçtan uca kapsamlı bir poliçe yönetimi deneyimi sunarken, bir yandan da zamandan bağımsız olarak ihtiyaç duyulabilen önemli sağlık hizmetlerini tek bir mobil uygulama içerisinde birleştiriyor. Üyelerine daha iyi bir hizmet sunmak ve kurumsal yapısını dijital ortamda da en iyi şekilde yansıtmak için yenilenen senCard Mobil uygulaması bireylerin sadece ihtiyaç anında değil, sağlıklı ve mutlu bir hayat için her an her yerde kullanabilecekleri kapsamlı bir mobil uygulamaya dönüştü. Bupa'nın dijital sağlık markası “Blua” ile hem sağlık danışmanlığı hem de “sağlıklı olma halini” desteklediğimiz “Sağlıklı Yaşam Koçluğu” modüllerine de mobil uygulamadan erişim imkânı sağladık. 

Türkiye’de sadece sağlık sigortacılığı alanında uzmanlaşmış tek sigorta şirketi Bupa Acıbadem Sigorta olarak, kurumsal müşterilerimiz için uzun zamandır uyguladığımız “dijital başvuru” sürecini geçtiğimiz sene sonunda bireysel müşterilerimiz için de başlattık. Müşterilerimizin poliçe satın almasını, dosya açmasını ve taleplerini yönetmesini kolaylaştırmak için dijital başvuru platformlarımızı geliştirdik. Bu sayede, daha hızlı ve daha kullanıcı dostu bir müşteri deneyimi sunmayı amaçlıyoruz. Operasyonel olarak daha verimli, kağıtsız, sürdürülebilir ve daha çevreci bir hizmet sunmak adına sürekli olarak yatırımlarımıza devam ediyoruz.

Sağlık yönetimi için önemli hizmet ve yazılımlar sunan CGM Türkiye’yi satın alma sürecimiz Rekabet Kurumu’nun onayı ile tamamlandı. InsurTech alanında dijital dönüşümümüzü hızlandıracak olan bu satın alma yeni teknolojik altyapılara sahip ürün ve hizmet geliştirme alanlarında hem Bupa Türkiye Grubu için hem de sektör için oldukça önemli bir yere sahip olacak.

Dünya’nın en müşteri odaklı entegre sağlık şirketi olma hedefiyle hem dünyadaki gelişmeleri takip edip hem de ülkedeki sosyal ve ekonomik durumu gözlemleyerek müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun ürün ve hizmetleri sunmaya devam edeceğiz.