Image

''Modüler ürünler her bütçeye uygun esneklikleri sayesinde, artan maliyetler göz önünde bulundurulduğunda müşterilerin daha çok aradığı ürünler olmaya devam edecek''

Son zamanlarda sigorta yaptırmak isteyenlerin en çok karşılaştığı ve merak ettiği kavramlardan biri “Modüler Sigorta”. Her bütçeye ve beklentiye uygun ekonomik sigorta çözümleri sunarak ihtiyaca göre kişiselleştirilebilen modüler sigorta ürünleri, günümüzde farklı bir sigortacılık deneyimi vadediyor.


Modüler sigortalar, sigortalının bütçesi ve ihtiyaçları dahilinde kendi teminat paketlerini oluşturmasına olanak tanırken, ihtiyaç dahilinde olmayan teminatlara da ekstra prim ödeme zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Sağladığı bu faydalar ve özellikle de son dönemlerde artan masraflar da göz önünde bulundurulduğunda, modüler sigortacılık ürünlerine talebin her geçen dönem arttığını söyleyebiliriz. Generali Sigorta verileri dikkate alındığında modüler sigortaya olan talebin 2021 ve 2022'nin ilk 8 ayı baz alındığında %25 oranında arttığı istatistiklere yansıyor.

Ağırlıklı olarak kasko, konut ve KOBİ’ler özelinde yeni bir deneyim sunan modüler sigorta ürünleri, her bütçeye ve ihtiyaca göre tamamen isteğe bağlı olarak özelleştirilebilen sigorta ürünleri olarak sigortalıya birçok noktada avantaj sağlıyor. Diğer bir deyişle modüler sigorta yani kişiselleştirilebilen sigorta, ihtiyaç dışı teminatlar nedeni ile yüksek fiyatlı poliçeler yerine hem esnek hem de her bütçeye uygun ekonomik çözümler sunuyor. Bu durum, özellikle de son dönemlerde yaşanan lokal ve global değişimler ve artan fiyatlar dikkate alındığında önemli bir artı olarak göz kırpıyor.

Koronavirüs salgınının en çok etkilediği ve etkilemeye devam ettiği meslek gruplarının başında esnaflar ve KOBİ'ler geliyor. Birçok alanda hizmet sunan esnaf ve KOBİ'lere pandemi döneminin getirdiği olumsuz koşullarda sunulan destekler büyük önem taşıyor. Modüler ürünler bu kritik dönemlerde KOBİ ve esnaflara önemli destekler sunuyor. Örneğin, Türk sigortacılık sektöründe ilk modüler işyeri sigortası olma özelliği taşıyan ürünümüz “Ekmek Teknem Sigortası” ile olumsuz koşullardan etkilenen esnafların; çalışanlarına, makinelerine, elektronik cihazlarına güvence sağlıyoruz. Hatta birçok sektöre özel hazırlanan teminatlar da sunuyoruz. Her esnafın ve KOBİ'nin ihtiyaç duyduğu esneklik esasına göre tasarlanan Ekmek Teknem ürünümüz; esnafın kendi teminat paketlerini oluşturmasına olanak tanırken, ihtiyaç dâhilinde olmayan teminatlara ekstra prim ödeme zorunluluğuna da son veriyor.

Ayrıca Generali Sigorta olarak, modülerlik opsiyonu ile araç sahiplerini buluşturduğumuz "Benim Kaskom" sigortasının ardından 2 yeni kasko ürünümüzle daha araç sahiplerine yepyeni bir sigortacılık deneyimi vaat ediyoruz. Araç masraflarının arttığı bu dönemde müşterilerimizin ihtiyaçlarına yeni alternatifler sunuyoruz. Generali Sigorta olarak, mevcut kasko ürünümüz olan “Benim Kaskom”u yenilerken, aynı zamanda yeni dar kasko ürünü "Benim Uygun Kaskom" ve yeni pert kasko ürünü "Aracım Güvende Kaskom" ile müşterilerimize, her bütçeye özel kasko poliçesi oluşturabilme imkanı sağlıyoruz.

Artık daha bilinçli, eğitimli ve yalnızca ihtiyacı olana odaklanan bir tüketici olgusu ile karşı karşıyayız. Özellikle 18-35 yaş arasındaki kuşak ve sonradan gelecek olan Z ve Alfa kuşakları kişiselleştirilmiş, esnek ve bütçelerine uygun yapılara odaklanıyor. Gelecek yıllarda bu oran daha da artacak. Diğer yandan ise, modüler ürünler her bütçeye uygun esneklikleri sayesinde, artan maliyetler göz önünde bulundurulduğunda müşterilerin daha çok aradığı ürünler olmaya da devam edecek.