Image

''TSS’de poliçe sahipliği artarsa, bu durum genel sağlık sistemine de olumlu yansır, böylece devlet, şehir ve üniversite hastanelerinde yoğunluklar azalır''

Ülkemizde sosyal güvenceye sahip 22 milyondan fazla çalışan bulunuyor. Buna karşın tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesine sahip kişi sayısı yalnızca 2,1 milyon seviyesinde seyrediyor. Burada hem biz sigortacılar için hem de bu hizmetten yararlanarak herhangi bir sağlık sorununda özel hastanelerden hizmet alabilecek kişiler için bir fırsat söz konusu.


Tamamlayıcı sağlık sigortaları, çalışanlar nezdinde önemli avantajlar barındırıyor. Örneğin; muayene hakkının yanında ücretsiz check-up, diş muayenesi, sınırsız yatarak tedavi gibi birçok teminat sunuluyor. Makul maliyetlerle sunulan tamamlayıcı sağlık sigortalarına Covid-19’la birlikte talepler arttı. Son 7 yılda 18 kat artan tamamlayıcı sağlık sigortasına yönelik talebin, son dönemde artan sağlık endişeleriyle birlikte daha da yükselmesini bekliyoruz. Sağlık sigortalarını ve avantajlarını kamuoyuna doğru bir şekilde anlatarak hem sektörümüz hem de sigortalılar için fayda sağlamamız gerekiyor.

Groupama’da tamamlayıcı sağlık sigortamız için “Herkes İçin Sağlık Sigortası” (HİSS) adını kullanıyoruz.  Sağlığa çok önem veren, her şeyin başı sağlık diyen bir şirket kültürüne sahibiz. Bütçeye uygun primlerle sağlığımızı sigorta teminatı altına alabiliriz diye düşünüyorum.

Halihazırda “7/24 Doktorum” uygulamamız ile sigortalılarımıza 5 yıldan uzun süredir uzaktan sağlık hizmeti sunuyoruz. Bu hizmetimize pandemi döneminde çok yoğun bir ilgi oldu. Bunun yanında sigortalılarımız, sağlık aplikas

yonumuz Healpy ve web sitemiz üzerinden doktorlarımızla görüşerek hastalıkları ya da şikayetleri hakkında danışmanlık alabiliyorlar. Bu hizmetlerimize pandemi döneminde ilgi önceki yıllara göre 4 kat artış gösterdi.  Ayrıca pandemi dönemi ihtiyaçlarını dikkate alarak bu hizmetin kapsamına dönemsel olarak psikolog ve diyetisyen hizmetini de ekledik. Sigortalılarımızın ihtiyaç ve beklentilerine göre çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve hizmetlerimizi geliştireceğiz. Barınma, eğitim, gıda ve sağlık temel ihtiyaçlar arasında bulunuyor. Bu anlamda herkesin bu ihtiyaçlara ulaşması gerekiyor. Devletin sunduğu imkanlara ek olarak özel sektörün ve bireylerin de burada sorumlulukları bulunuyor. Tamamlayıcı sağlık sigortaları (TSS) yalnızca sigorta şirketleri için değil, aynı zamanda sigortalılar için de önemli bir varlık. TSS’de poliçe sahipliği artarsa, bu durum genel sağlık sistemine de olumlu yansır, böylece devlet, şehir ve üniversite hastanelerinde yoğunluklar azalır. Bu anlamda sigortacılar olarak TSS’yi daha fazla duyurmayı ve TSS sahibi kişi sayısını artırmayı hedefliyoruz.