Image

''Tamamlayıcı Sağlık Sigortalarının sağlık sigorta sektörüne prim üretimi anlamında, ekonomiye de kaynak oluşturması anlamında çok ciddi katkısı olduğunu gözlemliyoruz.''

"Ayrıca özel sağlık hizmetlerinin TSS ürünüyle nitelik ve nicelik olarak gelişerek sektörde kalifiyeli personel istihdamında etkili olacağını da gözlemliyoruz”


SGK’yı tamamlayan özelliği ile Tamamlayıcı Sağlık sigortası sağlık sigortacılığının genel nüfusa daha hızlı yayılmasını ve tanınmasını sağlamıştır. Bu özelliğin getirdiği uygun prim yapısı ile Tamamlayıcı sağlık sigortası aynı zamanda yüksek prim seviyelerine ulaşarak geniş kitlelere ulaşamayan Özel Sağlık sigortasına da alternatif olmuştur.  Ekonomik alanda yaşanan zorluklar dikkate alındığında söz konusu geçişlerin devam etmesi kaçınılmaz olacaktır. Ülkemizde nüfusun %95’nin özel sağlık poliçesi olmadığı düşünüldüğünde, sektör ortalamalarının üzerinde büyüyen Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının stratejik bir ürün olduğu düşünülmektedir.

Pandeminin insanlar üzerindeki psikolojik etkisi, kamu hastanelerinin artan talebi karşılamada zorlanması gibi nedenlerle son zamanlarda tamamlayıcı sağlık sigortasına olan ilginin artmasını sağlamıştır. Yine bu nedenlerle etkinin devam ederek yakın zamanda Türkiye genelinde daha hızlı yaygınlaşacağını gözlemliyoruz. Aynı zamanda TSS’nin sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşılabilir olmasını sağlayacak şekilde özellikle online hizmetlere ağırlık vererek gelişeceğini öngörüyoruz. Quick Sigorta yelpazesine yakın dönemde dahil ettiği Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile sektörde bir ilk olarak “Ömür Boyu Beklemeden Yenileme Garantisi” ni ilk yılın sonunda sunarak müşterileri ile buluşturuyor. 45 yaş öncesi sigortalılar için sektörde bir ilk olarak “Ömür Boyu Beklemeden Yenileme Garantisi” ni tercihe göre birinci ya da ikinci yılın sonunda ek prim ödeyerek hak kazanabiliyor.

Ayrıca Quick Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, başka bir sigorta şirketinde sağlık sigortası olup ömür boyu yenileme garantisi hakkı kazanamamış bireylerin en az 1 tam yıl kesintisiz sigortalılık süresini doldurmaları halinde kendilerine ömür boyu yenileme garantisi hakkı da tanıyor. Quick Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, anlaşmalı sağlık kurumlarından oluşan üç ayrı ağ ve iki ayrı plan seçeneğiyle sigortalıların kendi bütçelerine en uygun tamamlayıcı sağlık sigortası ürününü satın almalarına olanak sağlıyor. Pembe, Yeşil ve Lacivert network seçenekleri ile sigortalıların yaşadıkları bölgelere en yakın yerdeki hastanelerden başlayarak geniş bir hastane kullanım ağı sunan Quick Sigorta, şehrin en iyi hastanelerini uygun fiyatlarla müşterileri ile buluşturuyor. Ek olarak geniş kapsamlı sağlık hizmetlerini ücretsiz olarak bir bütün halinde kullanmaya olanak sağlıyor. Ayrıca Quick Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, sigortalılarına Medline ambulans hizmetini ücretsiz sağlıyor.

Şirketimiz fark yaratacak yeni TSS ürünleri üzerinde çalışmakta olup birkaç yeni TSS ürününü yıl sonuna kadar sigortalılarımızın hizmetine sunmuş olacaktır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortalarının sağlık sigorta sektörüne prim üretimi anlamında, ekonomiye de kaynak oluşturması anlamında çok ciddi katkısı olduğunu, ayrıca özel sağlık hizmetlerinin TSS ürünüyle nitelik ve nicelik olarak gelişerek sektörde kalifiyeli personel istihdamında etkili olacağını gözlemliyoruz.