Image

“Bütçeye ve ihtiyaca uygun çözüm sunan Tamamlayıcı Sağlık Sigortası sektörde pastayı büyüten bir konuma sahip”

Özel sağlık sigortacılığı özellikle ülkemizde her geçen yıl büyüyen ve gelişen bir sektör olarak dikkati çekmektedir.


Sürekli yükselen sağlık harcamaları, toplumun sağlık konusunda bilinç ve farkındalığının artması ve bireylerin nitelikli sağlık hizmetlerini hızlı ve daha özel deneyimleyecekleri şekilde alma gereksinimi özel sağlık sigortalarına olan eğilimi arttırmaktadır. Tamamlayıcı Sağlık Sigortalarının sağlık sigorta sektörüne prim üretimi anlamında, ekonomiye de kaynak oluşturması anlamında çok ciddi katkısı olduğu ve bu yönde de katkılarını artan oranda sürdüreceği görülmektedir.

Son dönemde ekonomide yaşanan gelişmeler tüketicinin satın alma isteği ve gücünü etkilemektedir. Böyle dönemlerde potansiyel müşterilerin sağlık güvencesi sağlayacak daha uygun bütçeli alternatiflere yönelmesi olağan bir durumdur.

Tamamlayıcı sağlık sigortasının payı her geçen gün artmaya devam ediyor. 2022 ve 2021 yılı 1. Çeyrek dönemleri karşılaştırıldığında Hayat dışı şirketlerin prim üretimi yaklaşık 2 kat artarak 1,2 milyar TL’ye, Hayat Emeklilik Şirketlerinin üretimi ise 5 kata yakın artarak 415 milyon TL’ye yükseldi. Sigortalı adetleri bakımında genel görünüme baktığımızda ise ÖSS sigortalı adedinin 2022 yılı 1. Çeyrek döneminde %16 artarak 6,4 milyon kişiye ulaştığını, TSS sigortalı adedinin ise daha hızla artarak %44 oranında büyüdüğünü ve 2,6 milyon kişiye ulaştığını söylememiz mümkün.

Özellikle sağlık sigortası sistemi ile henüz tanışmamış genç sigortalı adaylarına yönelik Tamamlayıcı Sağlık Sigortası satışını destekleyecek yatırımlarımız devam edecek. Ayrıca, sektörde ilk olabilecek birçok yeniliğin de bu yıl içinde hayata geçeceğini belirtmek isteriz. Bu yılki hedef ve planlamamızda teknoloji entegrasyonu ile sağlık sigortalarında, yeni fırsatlar oluşturabilecek uygulamalar ve pazarın hacmini artırabilecek yeni ürünler bulunuyor.

Sağlık sigortası genç yaşlarda geleceğe yapılan kıymetli bir yatırım. Gençken başlandığında ileride oluşabilecek her türlü sağlık masrafına karşı bir güvence oluşturuyor. Özellikle gençleri sigorta yaptırmaya teşvik edersek, geleceğimizi de hızlı şekilde garanti altına almış oluruz. Bu nedenle özelikle sektör olarak bu konuya kaynak yaratmak ve planlama yaparak sisteme dahil olan sigortalıları gençleştirmek oldukça önemli. 

Bu hedef doğrultusunda ilerleyebilmek adına, bütçeye ve ihtiyaca uygun çözüm sunan Tamamlayıcı Sağlık Sigortası sektörde pastayı büyüten bir konuma sahip. Hem müşteri kazanımında hem de sigortacılıkta farkındalığın artması adına güçlü bir potansiyeli barındırdığı açık.