Image

“2017 yılında Bireysel Emeklilik Sistemi’nin büyüme hızı sınırlı kalacak, asıl belirgin büyüme otomatik katılım sisteminden kaynaklanacaktır”

2003 yılında başlayan ve tamamen gönüllülük esasına dayalı Bireysel Emeklilik Sistemi 13 yılda olgunlaştı ve katılımcı sayısı 6,6 milyona, fon büyüklüğü 60 milyar liraya ulaştı.


Özellikle 2013 yılında yapılan mevzuat değişikliğinin amacı bireysel emekliliğin tabana yayılmasını sağlamak ve tasarrufları artırmaktı. Bu değişiklik ile Bireysel Emeklilik Sistemi altın dönemini yaşamaya başladı ve 9 yılda 3 milyon katılımcıya ulaşan sistem, özellikle devlet katkısının da etkisiyle 3,5 yıl olmadan kendini ikiye katladı.

 

2017 yılı otomatik katılım sistemi ile yepyeni bir dönemi başlatıyor. Bu da yeni bir başlangıç demek. 2013 yılında devlet katkısı avantajıyla hızla ivme kazanan ve belli bir büyüklüğe ulaşan Bireysel Emeklilik Sistemi’nin 2017 yılında büyüme hızı sınırlı kalacak. Sektörde asıl belirgin büyüme otomatik katılım sisteminden kaynaklanacaktır.

 

Sektör geneline baktığımızda, bu yeni gelişme ürün çeşitliliğini ve yaygınlığını olumlu yönde etkileyecektir. Örneğin ek fayda olarak rekabet avantajı yaratmak için kullanılabilir. Ama agresif bir prim üretimi olacağını düşünmüyoruz.

 

2017 radikal değişikliklerle başlayacak bir yıl, sektördeki en önemli değişim otomatik katılım sisteminin başlaması. Otomatik katılım, çalışanların emeklilik dönemlerinde ek gelir elde edebilmek için bugünden kendileri için yatırım yaptıkları bir sistem. Sisteme geçiş kademeli olacak. Ocak ayında 1000’den fazla çalışanı olan firmalar, Nisan ayında devlet memurları ve 250’den fazla çalışanı olan firmalar, Temmuz’da da 100’den fazla çalışanı olan firmalar sisteme dahil olacak.

 

Sektörü nasıl etkileyeceğine bakarsak; Bireysel Emeklilik Sistemi’nde 6,6 milyon katılımcı var, otomatik BES ile 6,4 milyon yeni katılımcı daha girecek. Garanti Emeklilik olarak bizler de 1 milyonu aşkın katılımcıyı Otomatik BES ile tanıştırmayı hedefliyoruz. 2017 yılında otomatik katılım ile sisteme dahil olacak katılımcıların bir kısmı bireysel emeklilik sayesinde sisteme girmiş olup, birikim yapmaya başlamış olan müşterilerimiz. Garanti Emeklilik olarak, sektörde olan tüm katılımcılara mevcut sözleşmelerine devam etmelerini öneriyoruz. Böylece kazandıkları devlet katkısını kaybetmedikleri gibi, kendilerini yüksek oranda stopaj ve çıkış aidatı gibi masraflar ödemekten de korumuş olurlar. Otomatik katılımın da mevcut sisteme ilave yüzde 25 devlet katkısı ve ayrılmadan devam edenler için ekstra 1.000 TL devlet katkısını düşündüğümüzde her iki sistemde de devam etmek oldukça avantajlı olacaktır.

 

Garanti Emeklilik olarak; uzman satış kadromuz, güçlü alt yapımız ve ileri teknolojimiz ile yeni döneme güçlü hazırlandık. Amacımız sistemdeki her katılımcının tasarruf bilinciyle hareket edip her iki sistemde kalarak maksimum faydaları sağlamaları. Bizler de en yalın ve en hızlı müşteri deneyimini katılımcılarımıza sunmaya devam edeceğiz.

 

Garanti Emeklilik olarak; 1,1 milyon katılımcımız ile sektör lideriyiz. Yeni yıldaki beklentimiz; faaliyet gösterdiğimiz bireysel emeklilik ve hayat sigortalarında yeni müşteri kazanımı. Mevcut müşteri tabanımızda derinleşmek üzere ürün ve kanal çeşitliliğini artırmayı hedefliyoruz. Otomatik katılımın sisteme girmesiyle birlikte kurumsal müşteri kazanımı tarafımızı da güçlendiriyoruz. Bilgi birikimi yüksek, konusunda uzman satış kadromuzla katılımcı sayımızı hızla artıracağız. Bu yeni pazarda güçlü konumlanarak hem işveren hem de katılımcılara yönelik doğru çözümlerle büyümeyi hedefliyoruz.

2017’de özellikle büyümeyi amaçladığımız otomatik katılım sistemi iletişimine yöneleceğiz. Bireysel emeklilik sektörü için oldukça önemli bir gelişme olan bu sistemin detaylarını ve avantajlarını müşterilerimize ve potansiyel katılımcılara aktarabilmek, 2017 iletişimimizdeki en önemli başlıklardan biri. Bu nedenle 2016’nın son çeyreğinde olduğu gibi yeni yılda da ağırlıklı olarak Otomatik BES iletişimi yapmayı planlıyoruz. 2017 iletişim planımıza göre ağırlıklı olarak radyo ve dijital mecraları kullanacak; bu iletişimimizi gazete ve dergi ile destekleyeceğiz.

Garanti Emeklilik olarak; teknolojik alt yapımızı ve hizmetlerimizi müşterimizin hayatını kolaylaştıracak şekilde tasarladık. 2016 yılında yenilenen internet şubemizle ve hayata geçen mobil uygulamamızla müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştırıyoruz. Yeni dönemde de müşteri merkezli çözümler ile müşterilerimize daha iyi deneyim yaşatmak için yeni projeler üretmeye devam edeceğiz.