Image

“Uzun ömürlülük, iş faktörü olarak emeklilik sektörü açısından faydalı bir gelişme olarak nitelendirilebilir”

Uzun ömürlülük konu başlığını, güvenli geleceği tasarlayan kişiler olarak bizlerin uzun zamandan beri takip ettiğimiz ve geliştirici ürünler üzerinde çalıştığımız gerçeği ile söze başlamak isterim.


. Uzun ömürlülük, her şeyden önce bizim habersiz yakalandığımız bir gelişme değil. Sektörümüz gereği, insan yaşamına dair tüm detayları Fibaemeklilik olarak zaten takip ediyoruz ve aslında insan hayatına değer katan tüm gelişmelerde olduğu gibi uzun ömürlülük gelişmesinden de sosyal açıdan memnunuz diyebilirim. İş faktörü olarak emeklilik sektörü açısından da olumlu bir gelişme olduğunun altını çizebilirim. Çünkü BES sektörünün, fonların sistemde uzun süre kaldıkça katlanarak değer kazanması ile ilgili bir yapısı vardır. Zaten bizim katılımcı profilimize baktığınızda 56 yaşını bile geçmiş ve hâlâ emekli olmayı reddedip Bireysel Emeklilik katkı paylarını yatırmaya devam edenleri dahi görürsünüz. Aslında %10’a tekabül eden 56 yaş üzeri katılımcı oranımıza baktığımızda bizim katılımcılarımızın vizyonu ile bu konuyu yaşamaya başladık diyebilirim. Öngörüye ihtiyaç olmayacak şekilde net verilerle gördük ki; uzun ömürlülük gerçekleşti evet ve insanlar, 56 yaşında emekli olmayı aklına artık getirmiyor. Çalışmaya ve BES katkı paylarını düzenli olarak yatırmaya devam ediyor. Hatta bu ödemeleri yaparken eskiye oranla daha istekli. Çünkü onuncu yılı, aynı zamanda emeklilik yaşını doldurduğu için sistemde kaldığı her süre, katılımcının devlet katkısını da %100 kazanarak gittiği bir dönemi ifade ediyor. Bu da zamanla BES konusunda bilinçlendirdiğimiz katılımcımızın şevkini artırıyor.

Emeklilik dönemi, sanılanın aksine çok daha fazla birikim ihtiyacının olduğu bir dönemdir. Ancak emeklilik dönemini belli bir birikimle karşılamak, emeklilik döneminin huzur ve refahını ifade etmez. Bu sebeple buradaki genel bakış açısının yanlışlığına dikkat çekerek katılımcılara en önemli ve fark yaratan tavsiyemizi verdiğimizi düşünüyoruz.

Uzun ömürlülük sürecinin artması, mevcutta masraflı olan bu döneme eklendi. Evet. BES ile bir ölçüde birikim konusunu da çözdünüz diyelim. Peki, aynı zamanda bu dönemde alacağınız hizmeti, yaşamsal konforu, güvenli ortamı tasarlayabildiniz mi? Emeklilikle ilgili cevaplanması gereken asıl soru budur.

Fiba Emeklilik ve Hayat, güvenli geleceği tasarlamak üzere kurgulanmıştır. BES ile bir yandan birikimlerinizi oluşturursunuz. Diğer yandan da öngörülemez riskleri, risk ürünlerimizi uzun süreli temin ederek bugünden kontrol altına alırsınız. Emeklilik döneminizi de böylelikle tüm imkanlarıyla birlikte tasarlamış olursunuz. Örneğin 200.000 TL teminatlı Fibaemeklilik Tehlikeli Hayat Sigortanız var. Bir hastalık durumunda giderlerinizi BES birikiminize hiç dokunmadan sadece hayat sigortanızın teminatı ile çözebilirsiniz. Yoksa sadece SGK olanaklarına güvenerek yarınlara “BES birikimim de var” diyerek bakarsanız, yanılırsınız. Gençlik döneminizde bu yanılgıları aşarak doğru bir tasarım yapmayı başarabiliyorsanız, mutlu emeklilik için hazırsınız demektir.

Bunun için de sizi her zaman doğru bilgi ile besleyecek kanallarınız veya çözüm ortağınız mutlaka olmalıdır.

Uzun Ömürlülük, Fibaemeklilik olarak zaten hali hazırda içinde bulunduğumuz bir süreç. Bizim Fiba Emeklilik ve Hayat olarak temel farkımızın katılımcılarımızla birebir diyalogumuzun olduğu, herkes tarafından bilinir. Bu süreci de bu vesile ile kendi içimizde doğrudan çözmüş olduk. Hizmet anlayışımızın bize getirdiği bu olumlu sonuç, öncelikle iç tarafta bizi son derece memnun etti. Şimdi de dijital bilgilendirme platformlarımızda işlediğimiz konulara “Uzun Ömürlülük” başlığını ekledik. Sektörde bilinçli insanların olması, sonuçta hepimizin memnuniyetle karşıladığı ve zamanı kullanmamıza olumlu etki yapan sosyal bir durum. Bu sebeple biz, genel olarak bilinçli katılımcının kendini geliştirebilmesi için sunulan hizmetlere tam destek veriyoruz. Zaten mevcut katılımcılarımız, bilgilendirmelerimizden birebir yararlanıyor. Diğer katılımcılar ise dijtal platformlarımızdan bizi takip ederek, geleceklerine güvenle bakabilir.