Image

“2018 yılında da BES’in büyümesini sürdürmesini ve avantajlarının daha iyi tanıtılması ile sistemde kalma oranının artmasını bekliyoruz”

2017 yılında üçüncü basamak emeklilik sistemi, otomatik katılımın yürürlüğe girmesinin de etkisi ile önceki yıllara göre daha düşük seviyede bir büyüme ile 6,9 milyon katılımcıya ulaşmış durumda. Katılımcı sayısının yıl sonunda yine 6,9-7 milyon kişi bandında olacağını öngörüyoruz. NN Hayat ve Emeklilik olarak 2018 yılında hedefimiz, büyümeyi sağlamanın yanı sıra katılımcılarımızla uzun süreli bir ilişki kurmak amacıyla tutundurma faaliyetlerine önem vermek olacak.


Otomatik katılımda mevcut durumda 3,5 milyon katılımcıyı sisteme kazandırmış durumdayız. Bu kişilerden büyük bir kısmının otomatik katılım öncesinde BES’le tanışmadığını göz önüne aldığımızda sistemin başarısı ortaya çıkıyor. 2018 yılında da sistemin büyümesini sürdürmesini ve avantajlarının daha iyi tanıtılması ile sistemde kalma oranının artmasını bekliyoruz.

Otomatik katılım uygulamasının yıl başında yürürlüğe girmesinden dolayı üçüncü basamak emeklilik sisteminde geçen yılın son aylarından itibaren girişlerin azaldığını görmekteyiz. Çalışan nüfusun büyük bir kısmının sisteme girişlerini otomatik katılım yolu ile gerçekleştirmeleri, üçüncü basamak emeklilik sisteminin büyümesini etkilemiş gibi görünse de sistemin toplamına baktığımızda başarılı bir yıl geçirdiğimizi görüyoruz.