Özel Röportaj: ''Güçlü iletişimimiz ve hızlı işleyişimiz ile sektörde öne çıkıyoruz.''
Özel Röportaj: ''Güçlü iletişimimiz ve hızlı işleyişimiz ile sektörde öne çıkıyoruz.''

Özel Röportaj: ''Güçlü iletişimimiz ve hızlı işleyişimiz ile sektörde öne çıkıyoruz.''

Doğa Sigorta Genel Müdürü Coşkun Gölpınar; ''Sigorta sektöründeki dijitalleşme trendlerine ayak uyduruyor ve teknolojiyi daha etkin bir şekilde kullanıyoruz.''

Doğa Sigorta’nın üçüncü çeyrek itibarıyla büyümesi nasıl seyrediyor?

Doğa Sigorta’nın, 3. Çeyrek değerlendirmemiz ile, hedeflerinin biraz üzerinde olarak yaklaşık %100 oranında bir büyüme gerçekleştireceğini ön görüyoruz. Uzun vadeli stratejimize uygun olarak; bu oranın oto-dışı branşlarda daha yüksek ve oto branşlarında daha düşük olacağını söyleyebiliriz.

Doğa Sigorta’nın yeni gündem ve odak başlıkları nasıl şekilleniyor? Özellikle dijital yatırım başlığında neredesiniz?

Doğa Sigorta'nın yeni gündem ve odak başlıkları, sigorta sektöründeki dijitalleşme trendlerine ayak uydurma ve teknolojiyi daha etkin bir şekilde kullanma yönünde şekilleniyor. Dijital yatırım başlıkları; risk seçimi, müşteri memnuniyetini artırma, operasyonel süreçleri hızlandırma ve otomasyon gibi konularda yoğunlaşıyor. Özellikle son dönemde Doğa Sigorta olarak dijital yatırımlarımızı artırarak gerek operasyonel gerekse karar süreçlerinde dijitalleşmeyi sağlıyoruz.

Öncelikli başlıklarımız;

Dijital Dönüşüm: Bu kapsamda, mevcut sistemlerin modernizasyonu ve yeni teknolojilerin entegrasyonu gündemde. Bu yatırımlar, müşteri deneyimini iyileştirmek ve operasyonel verimlilii artırmak amacıyla şekilleniyor.

Dijital Sigorta Ürünleri: En ileri seviyede kullanıcı dostu ve erişilebilir dijital sigorta ürünleri sunmayı hedefliyoruz.

Otomasyon ve Yapay Zeka: İş süreçlerinde otomasyonu artırma ve yapay zeka destekli çözümler geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. Bu alanda yeni nesil tahminleme modelleri ve süreç optimizasyonu gibi teknolojiler kullanmaktayız.

Mobil Uygulama ve Platformlar: Mobil uygulamalar ve dijital platformlar üzerinden müşterilere daha hızlı ve etkili hizmet sunma hedefiyle çeşitli projeler yürütülüyor.

Şirketi şu anda daha çok hangi branşlarda öncü ve atak görüyorsunuz?

Ana hedeflerimizden biri sürdürülebilir şekilde tüm branşlarda yer almak. Ancak karlılık faktörü de bizim önemli bir motivasyonumuz olduğu için bazı branşlarda daha yüksek büyüme oranları gerçekleştiriyoruz. Daha yüksek büyümeler elde etmek istediğimiz ve bunu başardığımız branşlar ise; Yangın, Sağlık, Nakliyat ve Tarım. Bu branşlarda gelişimimizi devam ettirerek, bunların yanına sürdürülebilir büyüme ve karlılığın sağlanacağı diğer oto-dışı branşları da eklemek hedefindeyiz.

Sene sonu hedefleriniz arasında neler yer alıyor?

Sıklıkla vurguladığımız gibi stratejimizi kısa süreli değil, uzun vadeli oluşturmayı doğru buluyoruz. Ancak değişen ekonomik ve sektörel gelişmelere bağlı olarak ince ayarlamaları da her zaman gerçekleştirmekteyiz. Hedeflerimizi de sürdürülebilir karlılık üzerine kuruyoruz. Bu doğrultuda 2024 yılının kalan kısmında olduğu gibi sene sonunu da karlı branşlarda daha yüksek büyüyerek ve diğer branşlarda da pazar payımızı koruyarak tamamlama amacındayız.

Bu büyüme ve hedefler arasında acenteleriniz nasıl bir yere sahip? Doğa Sigorta’yı acente tarafında farklı kılan noktalar neler?

Kuruluşumuzdan itibaren elde ettiğimiz tüm başarılarda, tüm iş ortaklarımızın önemli bir desteği olduğunu söyleyebiliriz. En önemli iş ortaklarımız olan acentelerimizin de görüş, öneri ve talepleri doğrultusunda aksiyonlarımızı belirliyoruz. Bizim sektöre göre daha gelişmiş olduğunu düşündüğümüz ve daha da güçlendirmek istediğimiz yanımız; güçlü iletişimimiz ve hızlı işleyişimizdir. Bu özelliklerimizi tüm ekip arkadaşlarımızın benimsemesi için çaba sağlıyor ve bunun faydalarını da görüyoruz.

Yeni dönemde acentelerinizle hangi alanlarda iş birlikleriniz artacak? Kampanya ve projeleriniz var mı?

Stratejik ürünlerimize yönelik olarak acentelerimiz için geliştirdiğimiz teşvik programları, her yıl olduğu gibi önümüzdeki dönemlerde de artarak devam edecek. Bu teşvik modelleri, hem şirketimizin sürdürülebilir büyümesine ivme kazandıracak hem de acentelerimizin komisyon gelirlerini gözle görülür şekilde artıracaktır. Özellikle oto dışı branşlar ve sağlık alanındaki ürünlerimiz, kampanyalarımızın merkezinde yer alarak önemli fırsatlar sunacaktır.

Ayrıca, İstanbul Topkapı Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz Acente Gelişim Akademisi Programımız ile acentelerimize düzenli eğitimler ve gelişim fırsatları sunuyoruz. Bu program, satış becerilerini, ürün bilgilerini ve müşteri yönetimi yetkinliklerini geliştirerek, acentelerimizi daha güçlü ve rekabetçi hale getirmeyi amaçlıyor. Aynı zamanda devamlılık sağlayan ve sınavda başarı gösteren katılımcı acentelerimiz e-devlet tanımlı üniversite sertifikası sahibi olmaktalar.

Marka bilinirliği konusunda çalışmalarınız bulunuyor mu?

Marka bilinilirliğimiz konusunda kuruluşumuzdan bu yana yaptığımız çalışmaların önemli katkısı olduğunu ve sigorta sektörünün itibarlı bir oyuncusu haline gelmekten mutlu olduğumuzu söyleyebiliriz. Özellikle sosyal medyayı çok aktif kullanmaktayız, web sitemizde sistemli bir şekilde uzun yıllardır başarılı SEO çalışmaları yapılmakta. Farkındalık ve fayda sağlayan proje ve sponsorluklar yapıyoruz, özellikle eğitim ve gençlik üzerine yöneliyoruz. Özellikle grup bünyemizde olan İstanbul Topkapı Üniversitesi akademik kadrosu ve öğrencileri ile projeler gerçekleştirmeyi önemsiyoruz. Sinema reklamlarımız olmakta. Bu sezon çok dikkat çekici, sigorta konusunda farkındalık odaklı bir reklam kampanyamız var.

Ancak biz marka bilinirliği ve itibarı sağlayan en önemli faktörlerin acentelerimizin ve sigortalılarımızın memnuniyetleri sonucu bizi sigorta ihtiyacı olan tüm herkese önermeleri olduğuna inanıyoruz.