Image

''Şirketimiz, öngörülebilen risklere yönelik kapsamlı analizler ve öngörü modelleri geliştirerek müşterilerimize daha uygun ve esnek sigorta çözümleri sunmakta.''

Sigorta sektörünün karşı karşıya olduğu en büyük risklerin başında küresel ölçekte ekonomik belirsizlikler gelmektedir. Özellikle enflasyon ve faiz dalgalanmaları maliyetleri, primleri ve müşteri taleplerini çok etkilemektedir. Diğer taraftan iklim değişikliğine bağlı olarak artan doğal afetlerin daha sık ve şiddetli hale gelmesi, sigorta primlerini ve ödenen tazminat miktarlarını artırmaktadır. Siber güvenlik riskleri de giderek daha fazla önem kazanmakta olup artan siber saldırılar hem şirketleri hem de müşterileri tehdit etmektedir. Teknolojik ilerlemeler ve özellikle yapay zeka gelişmeleri sigorta sektöründe çok önemli bir yer tutmakla birlikte, bu gelişmeleri süreçlerine entegre edemeyen ya da geç kalan şirketler için büyük bir risk oluşturmaktadır.


Sigorta sektörü, uzun yıllara dayanan risk yönetimi deneyimi ve gelişmiş analiz araçları ile bu risklerle başa çıkmak için gerekli bilgi ve tecrübeye sahiptir. Gelişmiş ülkelerle sunulan teminatlarda aynı paralelde hareket eden ve alınan reasürans korumaları ile de yaşanabilecek tüm risklerde oldukça güçlü bir sigorta sektörü mevcut.

Teknolojinin yardımıyla büyük veri ve yapay zeka gibi araçlarla risk analizi yapmak, sektörü daha proaktif hale getiriyor. Ancak, yeni ortaya çıkan risklerin hızı ve karmaşıklığı, sektörü sürekli bir öğrenme ve adaptasyon sürecinde tutuyor. Sigorta şirketleri, bu risklere karşı daha hazırlıklı olabilmek için dijital dönüşümlerini hızlandırıyor ve daha esnek sigorta ürünleri geliştiriyor.

Şirketimiz, öngörülebilen risklere yönelik kapsamlı analizler ve öngörü modelleri geliştirerek müşterilerimize daha uygun ve esnek sigorta çözümleri sunmaktadır. Yapay zeka teknolojilerinden yararlanarak müşteri profilleri ve geçmiş hasar verilerini değerlendiriyor, bu sayede daha doğru risk tahminleri yaparak kişiselleştirilmiş ürünler ve dinamik fiyatlandırma modelleri oluşturuyoruz. Ayrıca, sürekli güncellenen altyapımızla siber risklere karşı güvenlik önlemlerimizi en üst seviyede tutuyoruz. İklim değişikliği ve doğal afetler karşısında daha dayanıklı hale gelmek amacıyla hem iç süreçlerimizi düzenli olarak gözden geçiriyor hem de bu süreçleri sürekli geliştiriyoruz.

Buna ek olarak, otomotiv sektöründeki dönüşümü yakından takip ediyor ve elektrikli araçlara yönelik özel sigorta ürünleri geliştiriyoruz. Elektrikli araçlar, klasik araçlardan farklı teknik özelliklere ve bakım gereksinimlerine sahip olduğu için, bu araçlar farklı riskler taşıyor. Özellikle araç bataryalarının korunması ve şarj istasyonlarında oluşabilecek hasarlar gibi konularda özel poliçeler sunarak müşterilerimizin bu yeni teknolojiye güvenle geçiş yapmalarını sağlıyoruz.

Diğer yandan, Doğa Sigorta olarak her zaman en güçlü reasürörler ile çalışarak , tüm riskleri öngören uzun vadeli planlamalar yapıyoruz.

Kendi bünyemizde kurduğumuz Risk Mühendisliği ekibimiz de gelişen, değişen tüm şartlara bağlı olarak oluşan öngörülebilir riskler hakkında çalışmalar yaparak, bu konuda tüm iş paydaşlarımızı geliştirmek için bilgilendirmeler yapmakta ve gerekli aksiyonları almaktadır.