Image

''Türkiye’nin sigorta okulu olma misyonumuzla sektörümüzü ileri seviyelere taşımak için büyük yatırımlar yapıyoruz.''

Sektörümüz, yeni ürün ve hizmetler sunabilmek ve dijitalleşme ile değişen müşteri beklentilerine hızla adapte olabilmek için uzun süredir insurtechlerin enerjisinden ve çevikliğinden faydalanıyor. Özellikle pandemi ile birlikte ivmelenen dijital dönüşüm, şirketlerin yapay zeka, robotik süreçler, makine öğrenmesi, nesnelerin interneti, Endüstri 4.0 gibi alanlarda gelişim göstermelerini zorunlu kılıyor. Sigorta sektöründe müşterilerimize daha inovatif çözümlerle ulaşabilmek için insurtechlerin katalizör rolü üstlendiğini görmemiz ve onları desteklememiz gerekiyor.


Sigorta sektörü, operasyonel işlemler, ürün satışı, asistans ve hasar hizmetleri dahil tüm süreçlerde uçtan uca dijital deneyimi yaşatabilmek için maliyet tasarrufu ve verimlilik sağlayan tüm teknolojik inovasyonlara açık bir alan. Teknolojinin kullanımının artması ile birlikte veri kaynakları hızla büyüyor, veriyi bilgiye dönüştürebilen ve bu bilgiyi aksiyona çevirebilen şirketler fark yaratıyor. Örneğin bugün teknolojideki gelişmeler paralelinde akıllı cihazlardan gelen veriler sayesinde daha iyi tanımlanmış risk grupları elde etmek ve daha rekabetçi bir fiyat politikası ortaya koymak mümkün. Yapay zeka, müşterilerin ihtiyaçlarına uygun sigorta çözümleri konusunda sektörü daha da ileri taşırken, her alanda kişiye özel sigortaların önünü de açıyor.

Türkiye’nin sigorta okulu olma misyonumuzla sektörümüzü ileri seviyelere taşımak için büyük yatırımlar yapıyoruz. 2018’de sektör ile ilgili küçük girişimleri desteklemek amacıyla Astart isimli bir program başlattık. Yeni ürün ve hizmetler sunarak dijital sigortacılık dünyasına katkıda bulunacak girişimlere destek vermek için çağrıda bulunduk. Bu çağrı sonrasında çok sayıda başvuru aldık. Bunların arasından 2 insurtechi destekleyerek Kollektif House’da çalışma imkânı sağladık.

İTÜ ARI Teknokent ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği ile İTÜ Çekirdek’te teknoloji tabanlı fikirlere verdiğimiz desteğin yanı sıra yaklaşık 7 yıldır düzenlediğimiz Hackathon etkinliğimiz de bizi sektörümüzde öne çıkarıyor. Hackathon etkinliklerimizle bir yandan gençlere sigorta bilinci aşılarken bir yandan da teknolojiyi onların gözünden sigortanın hizmetine nasıl daha iyi sunarız araştırması yapıyoruz. Diğer yandan şirketimiz bünyesinde inovatif fikirleri derlediğimiz ve yeşermesine ortam hazırladığımız IdeAS Kurum İçi Girişimcilik Programımız da var. Bu sayede çalışanlarımızın her gün yaptıkları işleri sorgulamalarına, araştırmacı ve yenilikçi bir bakış açısını geliştirmelerine ve bu bakış açısını hayata geçirerek bir ürüne ya da hizmete dönüştürmelerine destek oluyoruz.