Image

''Önümüzdeki süreçte toplamda yaklaşık 426 milyar TL büyüklüğe ulaşan BES ve OKS fonlarının, bölgenin yeniden toparlanmasında çok önemli bir rol üstlenebileceğini düşünüyorum''

Türkiye tarihinin en yıkıcı felaketlerden birini yaşıyoruz. Yüksek can kaybına ve büyük bir yıkıma neden olan depremler, sadece 11 ilimizi değil tüm ülkemizi derinden sarstı. Millet olarak gösterdiğimiz dayanışma ve güç birliği ile yaralar sarılıyor. Biz de Katılım Emeklilik olarak ilk günden itibaren sürdürdüğümüz yardımlarımızla bölgedeki vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Afet mağduru katılımcılarımızın ihtiyaçlarına yönelik düzenlemelerimizi de hızla hayata geçiriyoruz.


Felaket haberini alır almaz kurumsal olarak bir kriz masası kurarak harekete geçtik. Sektörümüzün çatı örgütü Türkiye Sigortalar Birliği’nin yönlendirmesi ile iki ayaklı bir kampanya başlattık. İlk etapta bölgede ihtiyaç duyulan acil malzemelerin temini için harekete geçtik. Çalışanlarımız ve iş ortaklarımız nezdinde temin ettiğimiz ayni yardımları Kızılay ile koordinasyon sağlayarak afetten etkilenen kentlere ulaştırdık. Aynı zamanda bölgedeki çalışanlarımız, acentelerimiz ve brokerlerimizle irtibata geçerek can ve mal güvenliklerine dair bilgileri topladık, gerekli destekleri sunmak için çalıştık. İkinci etapta ise bölgedeki ağır yıkım sonucu oluşan barınma ve beslenme sorunlarının hızla çözümüne yönelik nakdi bağışlarımızı iletmeye başladık. Katılım Emeklilik olarak önümüzdeki dönemde de ihtiyaçlar doğrultusunda belirli periyotlarda yardımımızı sürdüreceğiz.

Doğal afetler geniş kitleleri etkileyen, ekonomik ve sosyal açıdan büyük kayıplara neden olan önemli bir risk grubu. Bunların tekrar olmayacağının garantisi yok fakat bir dizi önlem alınabilir. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde, sigorta bilincinin yaygınlaştırılması oldukça önemli. Sigorta sektörü, en temel anlamıyla ulusal kaynak ve varlıkların uğrayacakları zararları en aza indirgeme işlevini yerine getirir. Özellikle büyük afetlerin ardından ya da kişisel olarak yaşanılan kazalar sonucu bireysel ve toplumsal olarak sigorta bilincinin yükseldiğini görüyoruz. Ancak maalesef birkaç yıl süresinde olağandışı bir olayın meydana gelmemesi sonucu sigorta teminatına yönelik ilginin azaldığı gözlemleniyor.

Önümüzdeki süreçte de toplamda yaklaşık 426 milyar TL büyüklüğe ulaşan BES ve OKS fonlarının, bölgenin yeniden toparlanmasında çok önemli bir rol üstlenebileceğini düşünüyorum. Sadece afetin etkisinin azaltılmasında değil ülkemizdeki olası afet risklerine karşı da alınacak önlemlerde sektörümüz üzerine düşen görevi yerine getirecek, yapılması gereken tüm çalışmalarda azami derecede katkı sağlayacaktır.

İnanıyorum ki bu zor günleri de hep birlikte dayanışma içinde atlatacağız ve daha güzel yarınları yine birlikte kuracağız. Bu vesileyle büyük felakette yaşamını yitiren vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz…  Ülkemize geçmiş olsun.