Image

''Hediye BES” uygulaması hayata geçti. Bu uygulama ile dilediğiniz bir yakınınıza BES hediye edebiliyor ya da BES’i varsa birikimine katkıda bulunabiliyorsunuz. Çocuklara BES tarafı için önemli bir gelişme çünkü bayram, karne hediyesi, doğum günü gibi zamanlarda hediye alternatifi artık BES de olabilir''

Çocuklara BES uygulaması sektörümüzün uzun yıllardır beklediği bir gelişmeydi. 2021’de atılan adımla 18 yaş altı çocukların da bireysel emeklilik sistemine dahil edilmesi hem aileler hem de sektör açısından çok olumlu karşılandı. Çocuklar için BES iyi ki geldi diyebiliriz çünkü katılımcı sayısı giderek artıyor. EGM verilerine göre 18 yaş altı katılımcı sayısı haziran itibarıyla yaklaşık 365 bin kişiye ulaştı. Üstelik çocuklarına BES yaptıran ailelerin bazılarının kendi BES’i bile yok. Kendileri için olmasa bile çocuklarına BES yaptırmalarını sisteme duyulan güveni göstermesi açısından da değerli görüyoruz.


Garanti BBVA Emeklilik olarak “Çocuklara BES” alanında elde ettiğimiz sonuçlar sektörün gelişmesi adına da memnuniyet verici. Geçen bir yıllık süreçte her beş çocuktan biri Garanti BBVA Emeklilik ile sektöre adımını attı ve toplam 208 milyon TL fon büyüklüğüne ulaştık. Çocuklara BES müşterilerimizin neredeyse tamamı düzenli olarak birikim yapıyor. Düzenli katkı payı ödemesi yapmak, birikime ara vermemek hedefe ulaşabilmek için önemli.

Devlet katkısının %30’a çıkmasıyla Çocuklara BES’in avantajları daha da arttı. Küçük yaşta sisteme giren çocuklar hem birikime erken başladıklarından hem de devlet katkısı alacaklarından çok daha avantajlı durumdalar diyebiliriz.

Şirket olarak Çocuklara BES’te oldukça iyi bir konumdayız ancak daha gidilecek yol, BES’i olmayan birçok çocuk var. Onları bireysel emeklilik sistemine Garanti BBVA Emeklilik ile dahil etmeyi ve katılımcı sayısında 100 bine ulaşmayı hedefliyoruz. Ve tabii ki katılımcılarımızın daha büyük birikimlerle geleceklerine yatırım yapması için çalışıyoruz.

Son bir yıldır sektör, oldukça dinamik ve katılımcıyı daha avantajlı bir konuma getiren yeniliklerin geldiği bir dönemden geçiyor. Devlet katkısının %30’a çıkması sistemin en büyük avantajı oldu. Bunun yanı sıra yakın zamanda “Hediye BES” uygulaması hayata geçti. Bu uygulama ile dilediğiniz bir yakınınıza BES hediye edebiliyor ya da BES’i varsa birikimine katkıda bulunabiliyorsunuz. Çocuklara BES tarafı için önemli bir gelişme çünkü bayram, karne hediyesi, doğum günü gibi zamanlarda hediye alternatifi artık BES de olabilir.

Bir diğer yenilik de şirketimizde artık birikimlerinize değer katmanın yanı sıra sağlığınızı da güvence altına alabileceğiniz Tamamlayıcı Sağlık Sigortamızın olması. BES’i olan çocuklara ve ebeveynlere Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nı avantajlı indirimlerle yaptırılabiliyoruz. Böylece müşterilerimiz ister kendileri isterlerse de çocuklarının sağlığını güvence altına alabiliyor.