Image

“Birkaç aydır gündemimizde olan “Çocuklara BES” düzenlemesi ile ilgili chatbota çok fazla soru ve satın alma talebinin geldiğini görmek doğru zamanda doğru kanala yatırım yaptığımızı gösteriyor”

Son dönemlerde hepimizin alışkanlıkları, davranışları kısa sürede değişime ayak uydurmak zorunda kaldı. Tüm iş alanlarına etki eden bu değişim sektörümüze de yansıdı. Şirketimizde dijital kanallarımızı kullanan aktif müşteri sayısı pandemi öncesine göre yüzde 70 arttı. 


Müşterilerimizin yeni ihtiyaçlarına uygun çözümler sunabilmek için hizmetlerimizi çeşitlendirmeye devam ediyoruz. Mart ayında chatbot uygulamamızı hayata geçirdik. Web sitemizden ulaşılabilen chatbot uygulamamız ile müşterilerimiz BES sözleşmesi başlatmadan önce akıllarına takılan tüm sorulara kolaylıkla cevap bulabiliyor. Birkaç aydır gündemimizde olan “Çocuklara BES” düzenlemesi ile ilgili chatbota çok fazla soru ve satın alma talebinin geldiğini görmek doğru zamanda doğru kanala yatırım yaptığımızı gösteriyor. 5 ayda 15 binden fazla müşterimizin sorularını botumuz aracılığıyla cevapladık.

Yine dijital kanalları yoğun kullanan müşterilerimiz için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Uçtan uca dijital ürünümüz “DijiBES”i çok yakında hayata geçireceğiz. DijiBES ile müşterilerimiz ister küçük birikimler yapacak, isterlerse de avantajlı BES paketlerinden faydalanabilecekler. Tüm işlemlerin dijital ortamdan tamamlanabildiği bu ürünümüz ile müşterilerimiz birikim yapmanın en hızlı ve en kolay yolu ile tanışacaklar.

Teknik altyapımızın gelişmiş olması süreçlerimizi dijitalleştirmemiz konusunda büyük avantaj sağlıyor, müşterilerimize geniş bir self servis dünyası sunuyoruz. Müşterilerimiz, Garanti BBVA Mobil ve internet kanallarımızdan dilerlerse online olarak birikimlerini takip edebiliyor, ödedikleri tutarları ya da BES fonlarını değiştirebiliyor, dönem dönem birikimlerine ek ödemeler yapabiliyorlar.

Dijital kanallarımızın kullanıcı dostu olmasını önemsiyoruz. Sektörde bir ilk olarak, Garanti BBVA Mobil’den bir daha şifre girmek zorunda kalmadan, tek tıkla Garanti BBVA Emeklilik Mobil’e geçiş imkanı sunuyoruz. Müşterilerimizin her aplikasyon için ayrı şifre yaratma, hatırlama ile ilgili yaşadıkları zorlukları azaltma hedefiyle bu uygulamayı hayata geçirdik. Böylece müşterilerimiz her gün bankacılık işlemleri için işlem yaptıkları Garanti BBVA Mobil’den emeklilik ürünlerine de ulaşabiliyorlar. Sürekli iyileştirmeye özen gösterdiğimiz bu kolaylıklar sayesinde dijital kanallarımızı aktif olarak kullanan müşteri sayımız 450 bini geçmiş durumda.

Bireysel Emeklilik Sistemi’nin 17. yılına yaklaşması ile birlikte katılımcıların birikimleri de büyüdü.  Fon getirilerinin önemi arttı ve artmaya devam ediyor.  Sisteme yeni giren bir katılımcının fonlarını, ödediği tutarlar büyütürken; uzun süredir sistemde bulunan bir katılımcının fonlarının artmasında getirilerin önemi çok büyük oluyor. Fonları büyütmenin önemli aşaması ise fon dağılımını değiştirmek. Garanti BBVA Emeklilik olarak, bu ihtiyacın karşılanması konusunda sektörün öncüsü olduk ve Fon Koçu uygulamamızı başlattık. Ekim ayında 4. yılını kutlayacağımız “Fon Koçu” hizmetimizden hem Gönüllü BES hem de Otomatik BES katılımcılarımız faydalanabiliyor. Fon Koçu’nun yönlendirmeleri sayesinde müşterilerimizin yüzde 75 gibi büyük bir oranının fon dağılım değişikliklerini dijital kanallarımız aracılığıyla yaptığını görüyoruz.

Pandemi süresince evlerdeki yaşamımızda dijital ekranlar dış dünyaya açılan pencerelerimiz haline geldi. Zorunlu olarak online alışveriş yapan tüketiciler oldu. Birçok kişi bu deneyimi ilk kez yaşadı. Kolay olduğunu düşündüler ve rutin hale getirdiler. Bu davranış değişikliğinin kalıcı olacağını ve sektörümüzdeki dijital kanal kullanım oranlarındaki artışın yavaşlamadan hatta artarak devam edeceğini düşünüyorum.