Image

“Mobil acente uygulamamız AnkaCep ile acentelerimiz verdikleri hizmetleri cep telefonlarına indirmiş oldu”

Groupama Sigorta ve Groupama Hayat Genel Müdürü Philippe-Henri Burlisson


Groupama Sigorta olarak acentelerimizi öncelikli paydaşımız olarak görüyor ve dijitalleşme kapsamındaki adımlar da dahil olmak üzere iş süreçlerine yönelik planlamalarımızı buna göre yapıyoruz. Acentelerimiz her zaman süreçlerimizin kalbinde bulunuyor. Onları dinliyor ve taleplerine yönelik çözümler geliştiriyoruz. 

Acentelerimizin ihtiyaçları paralelinde AnkaCep ve CRAINE gibi önemli dijital yenilikleri hayata geçirdik. Bu yeniliklerle ilgili olumlu geri dönüşler alıyoruz. Acentelerimizin sağlanan imkânlara çok hızlı uyum sağlayarak katma değer elde edebiliyor. Sadece süreçlerini hızlandırmakla kalmıyor, kendilerine sağlanan araçlarla satışlarını da artırıyorlar. Gerek dijital gerekse geleneksel sigortacılık faaliyetlerimizde acentelerimizin hayatını kolaylaştıracak, satışlarını destekleyecek ve yeni müşteri kazanmalarını sağlayacak çözümler sunmaya devam edeceğiz.  

Salgınla birlikte mobil çözümler, dijital kanallardan sunulan alternatifler herkes için önem kazandı. En önemli paydaşımız olan acentelerimizin de ofis dışından çalışabilmeleri için özel olarak geliştirdiğimiz AnkaCep mobil uygulamasını hayata geçirdik. AnkaCep ile acentelerimiz; üretim ve hedeflerine, komisyon kazançlarına, poliçe yenileme işlemlerine, teknik ve operasyon ile ilgili taleplerine, otorizasyondaki işlerine, tüm hasar dosyalarına ve müşterilerinin poliçelerine dijital ortamdan kolaylıkla ulaşabiliyor. Ayrıca acenteler, AnkaCep üzerinden teklif verebiliyor ve tekliflerin poliçeye dönüşme oranını takip edebiliyor. Bunların yanı sıra acenteler, yeni iş fırsatlarını uygulama üzerinden takip edebiliyor ve müşterilerinin doğum günlerini hatırlatan ek fonksiyonlarla da müşteri ilişkilerini güçlü tutabiliyor.  

Mobil acente uygulamamız AnkaCep ile acentelerimiz verdikleri hizmetleri cep telefonlarına indirmiş oldu. Bu uygulama, piyasadaki diğer uygulamaların yaklaşık iki katı kadar işleve sahip. AnkaCep’i acentelerimizden gelen istek ve talepleri dikkate alarak fonksiyonel bir uygulama olarak kurguladık. AnkaCep’in teknolojik altyapısı, güncel veri akışıyla sigorta sektöründeki en hızlı ve en kapsamlı acente satış uygulaması olarak operasyon ve satışa yönelik ihtiyaçları karşılayacağını umuyoruz.  

AnkaCep’i geliştirirken verimliliği artırmak için farklı ve ileri bir teknoloji kullandık. Acentelerimiz de çok memnun kaldı. Artık acentelerimiz bir pazar günü kahvaltısını yaparken ya da ofis dışında olsa bile müşterisinden telefon geldiğinde AnkaCep üzerinden işlemlerini rahatlıkla yapabiliyor.   

Ayrıca kasko branşında katma değerli hizmet sunmak amacıyla fiyatlamayla ilgili bir yapay zekâ projesi olan CRAINE’i geliştirdik.  Yenileme dönemi gelmiş poliçelerin yenileme ihtimallerini tahmin ederek müşterinin kârlılık durumu ve risk puanına göre bir fiyat simülasyonu hazırladık. Bunun için yapay zekâ ve makine öğrenmesi teknolojilerini kullandık. CRAINE ile müşterilerimize yapay zekâ kullanımıyla kişiselleştirilmiş poliçe yenilemeleri sunuyor ve bu proje ile tahmin, fiyat simülasyonu, risk modelleme ve mikro segment analizlerini kullanarak yenileme oranlarının yükseltilmesini amaçlıyoruz.  

Müşteri ve acentelerimizi odağımıza alarak yapay zekâ temelli projeleri hayata geçiriyoruz ve bu doğrultudaki yatırımlarımıza ağırlık vermeye devam edeceğiz. 

Acentelerimize özel geliştirdiğimiz “İzle-Keşfet” kanalımızı etkin olarak kullanıyoruz. Acentelerimizden kanalımızdaki içerikler hakkında olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bu kanalda haftalık olarak yeni ürünler, kampanyalar, kasko branşındaki çalışmalarımız gibi içeriklere sahip güncel videoları acentelerimizle paylaşıyoruz. Acentelerimizin katıldığı eğitimler gerçekleştiriyor, webinar’lar düzenliyoruz. Ayrıca pandemi süresince de gerekli olan yoğun ve sağlıklı enformasyon akışını tüm dijital olanakları kullanarak başarılı bir şekilde sağladığımızı görmekten çok memnunuz. Aldığımız geri bildirimler bu konuda başarılı olduğumuzu gösteriyor.