Image

“Sigorta 4.0 kapsamındaki gelişmeler doğrultusunda acentelerimizi hem dijital imkanlardan daha çok yararlanabilecekleri hem de ürün ve hizmetlerimizdeki teknolojik dönüşümü anlatabilecekleri bir şekilde desteklemeyi çok önemsiyoruz”

AXA Sigorta Satış ve Pazarlama Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Firuzan İşcan


AXA Sigorta olarak bundan 3 yıl önce hayata geçirdiğimiz Sigorta 4.0 stratejimizle ise insanı merkezine alan ve teknolojiyi araç haline getiren bir dönüşüm sürecini başlattık. Müşteri, acente, çalışan ve süreç olmak üzere dört koldan ilerleyen bu strateji ile süreçlerimizin verimini artırmayı, iyileştirme alanlarını tespit etmeyi ve süreçteki her oyuncunun hayatını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Stratejimiz kapsamında güçlü bir bilgi altyapısı geliştirdik ve yapay zekâ, nesnelerin interneti, büyük veri, makine öğrenmesi gibi teknolojileri iş süreçlerimize entegre etmeye başladık. Sigortacılığın 4.0’ı olma yolculuğumuzda acentelerimiz de önemli bir yer teşkil ediyor.  Acentelerimiz Sigorta 4.0 kapsamında geliştirdiğimiz ve dönüştürdüğümüz ürün ve hizmetlerin müşteriyle buluşturan, bunları mekanik ve teknik ögeler olmaktan çıkartan dokunuşu sağlıyor. Ürün içerisindeki bilgilerin, ürünün işlevinin kullanıcıya doğru aktarılması noktasında önemli bir rol oynuyorlar. Bu nedenle Sigorta 4.0 kapsamındaki gelişmeler doğrultusunda acentelerimizi hem dijital imkanlardan daha çok yararlanabilecekleri hem de ürün ve hizmetlerimizdeki teknolojik dönüşümü anlatabilecekleri bir şekilde desteklemeyi çok önemsiyoruz. 

Burada en önemli şey acentelerimizin dijitalleşmeye olan bakış açısı. Bu noktada trendleri yakından izleyen, değişime ve teknolojik gelişmelere hızla uyum sağlayabilen, inovasyondan çekinmeyen girişimci acenteler değişen süreçlere ve müşteri beklentilerine daha hızlı cevap verme becerisine sahip. Sigortacılık artık çok farklı bir noktada, bir evrim geçirdi. Bu sadece sigorta şirketlerinin kendisi için geçerli değil. Acentelerin de sigortacılık işine en az bizim kadar yaratıcı bir şekilde yaklaşması gerekiyor. Yeni ürünlere açık olmaları, bu ürünleri doğru hedef kitlelere ulaştırmaları ve bunun için farklı iletişim yöntemleri denemek için istekli olmaları müşterek başarımız için önemli. Bu nedenle ürün odaklı eğitimler dışında da acentelerimizin geleceğine yatırım yapıyor, onların güçlenmesine katkıda bulunuyoruz.  Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile iş birliği yaptığımız Gelecek Fakültesi, acentelerimizin ikinci kuşaklarına odaklanan Gelecek Sensin ve yaşça büyük olsa da potansiyel taşıdığına gördüğümüz acentelerimize yönelik Yükselen Yıldızlar gibi programlarımızla hem acentelerimize hem de sigortacılığın gelecek nesline dijital pazarlamadan zaman yönetimine, liderlikten ürün yolculuğuna, sigorta satış pazarlamasından risk danışmanlığına kadar pek çok konuda farklı eğitimler veriyoruz. Adeta bir yüksek lisans programı gibi özenle tasarladığımız bu eğitim girişimlerinin acentelerimizi geleceğe taşımak adına büyük bir fark yaratabileceğine inanıyoruz.

AXA Sigorta olarak müşterilerimiz için ‘ödeyenden çözüm ortağına dönüşüm’ hedefiyle çalışırken acentelerimiz için de ‘komisyon ödeyenden hayat ortağına dönüşüm’ü amaçlıyoruz. Bu bağlamda acentelerimizin süreçlerini hızlandıracak, hayatlarını kolaylaştıracak ve aslında dolaylı olarak müşteri memnuniyetini artıracak adımlar atıyoruz. Bu doğrultuda Sigorta 4.0 kapsamında ele aldığımız en önemli başlıklardan biri acentelerimizin dijitalleşmesi. Sadece bizim değil, acentelerimizin de dijitalleşme süreçlerini tamamlamaları gelecekleri açısından kıymetli. Ancak gerçek şu ki dünya ve işimiz ne kadar dijitalleşirse dijitalleşsin müşterilerimiz her zaman o insan dokunuşunu arayacaktır; bu tercih yaparken önemli bir kriter olacaktır. Çünkü sigortanın çekirdeğinde güven var. İnsanlar sigorta yaptırırken canları ve malları ile birlikte geleceklerini de bize emanet ediyor. 

Fakat aynı zamanda müşterinin de değişen dünyayla birlikte dijital kanallarla çözebilmek ve hızına yetişemediğimiz bu dünyada tüm ihtiyaçlarına hızla çözüm bulabilmek gibi bir beklentisi var. İşte bu noktada bir araç olarak dijitalleşme devreye giriyor. Dijitalleşme acentelerin kendi verimliliği, iş süreçlerinin hızlanması ve müşteri hizmetlerinde ilişkilerin pürüzsüz bir şekilde ilerlemesini sağlamak adına önemli. 

Biz de bu doğrultuda hem müşteri beklentilerini hem de acentelerimizin hayatını kolaylaştırmayı aynı kefeye koyarak AXA Acentem’i geliştirdik. AXA Acentem adını taşıyan mobil uygulamamızla acentelerimizin zaman ve mekândan bağımsız olarak işlerini yürütmelerine olanak tanıyoruz. Bu uygulama ile acentelerimiz günlük akışlarını, talep süreçlerini ve performanslarını kolaylıkla yönetebiliyor. Buna ek olarak acentelerimizin dijital dünyada iletişim fırsatları yakalamasını sağlamak adına onları dijital iletişim odağında eğitimlerle ve sosyal medya hesaplarında kullanabilecekleri içeriklerle de destekliyoruz.  Dijital alanda çalışmalarını sürdüren mevcut acentelerimizi de farklı modellerle destekliyor ve iş birliği yapıyoruz. 

Örneğin internet üzerinden satış alanında tecrübe edinmek ve kendini geliştirmek isteyen acentelerimiz için acente kotasyon sayfalarımızı sunuyoruz. Görsellik ve kullanıcı deneyimi anlamında tasarımı hazır ve acentelerimize göre özelleştirilmiş sayfaları acentelerimiz kendi websiteleri üzerine konumlandırabiliyorlar. Böylece acentelerimizin yüksek seviyede yazılım maliyetinden tasarruf etmesini sağlamış oluyoruz.

Ayrıca AXA Sigorta olarak en önem verdiğimiz konulardan biri olan müşterilerimizin veri ve kart güvenliği noktasında acentelerimizin daha güvenli bir tahsilat süreci işletebilmesi için self-servis güvenli ödeme projemizi devreye aldık. Bu sayede acentelerimiz müşterilerine ödeme linki gönderiyor ve müşterilerimiz poliçe ödemelerini güvenli ekranlar üzerinden kendi kendilerine ve 3D güvenli ödeme yöntemi ile gerçekleştirebiliyorlar.

Yeni devreye alacağımız AXATek ekranı üzerinden, hem acente kullanıcı deneyimini artırarak acentelerimizin operasyonel verimliliklerini arttırmalarına yardımcı olacağız hem de acentelerimiz bu ekran üzerinde yer alan çapraz satış uygulaması ile kolay bir şekilde mevcut müşterilerine sunabilecekleri ürünlerimizin tekliflerine ek bir operasyon olmadan rahatça erişebilecekler.

Bütün bunların yanı sıra acentelerimizin yeni müşteri kazanımını desteklemek için websitemizden teklif alan müşterilerimizi acentelerimizle buluşturuyor ve taleplerini doğru anlayarak ihtiyaçlarına yönelik doğru çözümler sunmaya çalışıyoruz. Bu alanda yalnızca acente kanalını kullanan sigorta sektöründeki tek şirketiz.

Acentelerimize Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile iş birliği yaptığımız Gelecek Fakültesi kapsamında acentelerimizin ikinci kuşaklarına odaklanan Gelecek Sensin programı ve acentelerimize yönelik Yükselen Yıldızlar gibi programlarımızla hem acentelerimize hem de sigortacılığın gelecek nesline dijital pazarlamadan zaman yönetimine, liderlikten ürün yolculuğuna, sigorta satış pazarlamasından risk danışmanlığına kadar pek çok konuda farklı eğitimler veriyoruz. Bu eğitimlerin yanı sıra bölge acentelerimiz ile bir araya gelerek lead management stratejilerimizi yani potansiyel müşterileri kazanmaya ve satışa dönüştürmeye yönelik yapabileceklerini paylaşıyoruz. Ayrıca acentelerimizin sosyal medyadaki iletişim ve pazarlama faaliyetlerine destek olmak için onlara düzenli içerik desteği vererek sosyal medya paylaşımlarını zenginleştiriyor ve dijital kanallar üzerinden müşterilerine ulaşmalarına katkıda bulunuyoruz.

Acentelerimize know-how desteği konusunda AXA Sigorta ailesinin birikiminden faydalandığımız Dijital Koç uygulamamız var bir de. Her bölgede bir çalışma arkadaşımızı Dijital Koç olarak atıyoruz, onu dijital uygulamalarımıza dair bilgilendiriyoruz ve bölgesindeki acentelere bu konuda destek olmasını sağlıyoruz.

Son olarak müşterilerin anlaşmalı sağlık kurumları ve anlaşmalı servisleri görüntüleyebilmeleri, hasar ihbarında bulunabilmeleri, hasar durumunu kontrol edebilmeleri, poliçelerine ulaşmaları gibi birçok sigortacılık işleminin yapılabildiği yeni nesil mobil uygulamamız AXAFit sayesinde hem müşterilerimiz için süreçleri hızlandırıyor hem de acentelerimizin operasyonel yükünü azaltıyoruz. Ayrıca AXAFit kullanıcıları diledikleri acenteyi seçerek AXAFit üzerinden poliçe satın alabiliyor.  Bu da acentelerimizin hayatını kolaylaştıran bir özellik olarak öne çıkıyor.