Tarımda güneş yanığına sigorta geliyor
Tarımda güneş yanığına sigorta geliyor

Tarımda güneş yanığına sigorta geliyor

TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, ülke genelinde bu yıl yaklaşık 750-800 milyon lira hasar ödemesi yapacaklarını açıklarken, bu yıl ürünlerin aşırı sıcaklardan zarar görmesi nedeniyle güneş yanığının da sigorta kapsamına alınması için çalışma yaptıklarını duyurdu.

TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, ülke genelinde bu yıl yaklaşık 750-800 milyon lira hasar ödemesi yapacaklarını açıklarken, bu yıl ürünlerin aşırı sıcaklardan zarar görmesi nedeniyle güneş yanığının da sigorta kapsamına alınması için çalışma yaptıklarını duyurdu.

TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu ve Manisa Bölge Müdürü Müjdat Çubukçu, tarım sigortalarında son 3 yılın üretim ve hasar verileriyle ilgili bilgi verdi. Manisa'da son yıllarda don ve dolu olayları nedeniyle ürünlerin hasar gördüğünü belirten Satoğlu, üreticilere son 3 yılda 125 bin hasar ihbarıyla ilgili 500 milyon lira hasar ödemesi yaptıklarını açıkladı.

Manisa'da sigorta oranının yüzde 60'ı bulduğunu dile getiren Satoğlu, Türkiye genelinde ise sigortalılık oranının yüzde 20'lerde olduğunu belirterek, şöyle dedi: 

"Olağanüstü hava koşulları her zaman olacak. Buna karşı tarım sigortası tedbiri alınmasını istiyoruz. Bu yıl Manisa'da 65 bin poliçe ile 2 milyar liralık tarımsal varlık sigortalandı. Üretici bu yıl 26 bin adede yakın hasar ihbarında bulundu."

Satoğlu, ülke genelinde bu yıl 750-800 milyon lira civarında hasar ödemesi yapılacağını açıkladı.