Eğitime yatırım yapmak bizler için bir milli görev
Eğitime yatırım yapmak bizler için bir milli görev

Eğitime yatırım yapmak bizler için bir milli görev

Doğa Sigorta CEO’su Nihat Kırmızı; “Geleceğin bilim insanları, iş insanları, sporcuları, sanatçıları ve devlet yöneticileri olacak gençlerimizin donanımlı bir eğitim almaları, uygulamalı bir sistem içinde iş dünyasına hazırlanırken, sosyal sorumluluk bilinciyle, toplum değer ve hedeflerine sahip çıkan bireyler olmaları bu ülkenin geleceği için çok önemli”

Bir süredir hayatımızda olan tüm gelişmeler ışığında, Doğa Sigorta olarak yılın ilk yarısını nasıl kapattınız? Bu süreçte en çok hangi alanlarda büyüdünüz, en çok hangi alanda sıkıntılar yaşadınız?

Doğa Sigorta olarak hem sektörümüzün hem de tüm dünyanın zorlu bir süreç yaşadığı 2020 yılı ilk yarısını başarılı kapattığımızı söyleyebiliriz. Haziran 2020 sonu itibarıyla hedefimiz doğrultusunda karlılık elde ettik.

Prim üretimi açısından; 2019 yılının ilk yarısına göre %15’lik bir büyüme sağladık, ancak bu oranın oto-dışı branşlarda çok daha yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Yangın branşı büyümesi %57, nakliyat branşı büyümesi %60, sağlık branşı büyümesi %33 gibi oldukça yüksek oranlarda gerçekleşti. Ancak pandemi sürecinden daha fazla etkilenmiş olan yabancı sağlık sigortası, seyahat sağlık sigortası gibi branşlarda tüm sektörde olduğu gibi küçülme görüldü.

Diğer yandan; bu dönemde sigorta sektöründe fiyat rekabetinin daha da arttığını ve bunun gelecek yıllarda olumsuz etkisinin görüleceğini de vurgulamak gerek.

Dağıtım kanalı olarak acentelerle güçlü bir bağınız olduğu herkesçe biliniyor. İçinden geçtiğimiz salgın sürecini, acenteleriniz açısından nasıl yorumluyorsunuz?

Türkiye sigorta sektörünün tecrübeli ve istikrarla yol almış şirketlerinden birisi olarak, acentesi ile bağı en kuvvetli şirketlerden birisi olmamızın en büyük nedenlerinden birisi acente dostu bir şirket oluşumuzdur diyebiliriz.

Pandemi sürecinde, acentelerimizle iletişim ve bağımızı da her zamanki gibi güçlü ve güncel tuttuk. Onların bu süreci sorunsuz ve sağlıkla aşması en büyük misyonumuz oldu.

Tüm acentelerimize Doğa Sigorta Destek Paketi adı altında destek olduk.

Özellikle pandemi sürecinde acentelerimizin yenileme işleri ve yeni işler için kendilerine ciddi destek planları sunduk.

Nakit akışını sağlamak adına çeşitli adımlar atarak daima yanlarında olmak gayreti ve çabası içerisinde bulunduk.

Bütün bu adımlarımız acentelerimiz tarafından da takdirle karşılandı.

Acentelerinizin bu dönemden en az etki ile sıyrılması ve işlerine devam edebilmeleri için neler yapıyorsunuz? Kendilerine buradan vermek istediğiniz mesajlar var mı?

Artık poliçe yenilemeleri, yeni iş kadar kıymetli olduğu için; hızlı servis hizmeti, ulaşılabilir olmak, rekabetçi olmak gibi özelliklerle tüm aksiyonlarımızı tekrar gözden geçirerek acentelerimizin yanında olmaya devam ediyoruz.

Destek paketlerimizi daima sürdürüyoruz ve yapmış olduğumuz kampanyalar ile de nakit akışına destek oluyoruz.

Bu süreçte sigortacılıktaki online işlem hacminizde nasıl bir ivme görüntülüyorsunuz? Sizce yaşanan salgın, dijital alanlarda yeni bir ufuk açabilir mi?

Pandemi döneminde insanların neredeyse tüm zamanlarını evlerinde geçirmesi sebebiyle internet üzerinden alışveriş önemli ölçüde yaygınlaştı. Bu doğrultuda özellikle bireysel sigorta ürünlerinin de internet üzerinden alınması fikri kişilere daha cazip gelmeye başladı. Dolayısıyla dijital satış kanalının ülkemizde de hızlı bir gelişim göstermesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Web servisi konusunda sektördeki en iyi şirketlerden birisi olduğumuz için, acentelerimiz ofisleri dışında da üretim yapar hale uzun zaman önce geldi.

Acentelerimizin de bu konuda yatırım yapmaya başlayacaklarına ve üretimlerinin bir bölümünü bu yönde geliştireceklerine inanıyorum. Uzun zamandır hep vurguladığım gibi teknolojiye ayak uyduran acentelerimiz bu süreci çok daha güçlü aşacak.

Röportajın devamı Best Dergisi Ekim sayımızda..