Willis Towers Watson Türkiye'den IFRS 17 Semineri
Willis Towers Watson Türkiye'den IFRS 17 Semineri

Willis Towers Watson Türkiye'den IFRS 17 Semineri

Willis Towers Watson Türkiye Sigorta Danışmanlığı ve Teknoloji İş kolu, gerçek anlamda uluslararası sigorta muhasebe standartlarını temsil eden, sigorta muhasebesinde en köklü değişikliklerden biri olarak tanımlanan IFRS 17 uygulamalarını değerlendirmek üzere Türkiye sigorta sektörünün önde gelen şirketleriyle bir araya geldi.

IFRS 17 etkinliğine, Willis Towers Watson Londra ofisinden, konuşmacı olarak katılan Matthew Ford – Londra ofisi yöneticisi ve IFRS 17 Hayat Sigortaları İş Kolu Lideri – IFRS 17 uygulamalarının getireceği değişiklikleri ve bu değişimlerin kurumlara etkisi hakkında detaylı bir sunum yaptı. Sunumunda, IFRS 17 nedeniyle finansal raporlamada oluşacak değişikliklerle ilgili iletişimin önemine değinen Matthew Ford, raporlamadaki değişimin iş kollarına yönelik etkileri, kurumsal uygulama ve planlama süreçlerini paylaştı.

Etkinliğinin diğer konuk konuşmacısı olan John Morley – Süreçler ve Unify Global Ürün Lideri – IFRS 17’nin getireceği veri, süreç ve sistem değişikliklerinden bahsetti. Willis Towers Watson’ın kurumsal yazılım çözümleri hakkında bilgi veren John Morley, Willis Towers Watson’ın diğer sigortacılık yazılımlarının etkin ve hızlı bir şekilde süreci işletmesini sağlayan Unify yazılımı ile uygulama ve planlama süreçlerinde sağlıklı veri, süreç ve sistem adaptasyonu sağlanabildiğini vurguladı.

Willis Towers Watson Türkiye Sigorta Danışmanlığı ve Teknoloji İşkolu Kıdemli Danışmanları Özay Yarkın ve Emrah Gökmen, Türkiye uygulamaları ve sektörde yaşanabilecek sorunları konu alan sunumlarını konukların aktif katılımını sağlayarak yaptılar. Sunum içinde sorulan sorulara gerçek zamanlı oylama sistemi ile cevap veren konuklar, Türkiye sigorta sektörünün IFRS 17’yi nasıl değerlendirdiğini ortaya koydu.

IFRS 17’nin sigorta muhasebesi uygulamalarında yapılan değişikliklerden çok daha fazlası olduğunun altını çizen Willis Towers Watson Türkiye Sigorta Danışmanlığı ve Teknoloji işkolu lideri Evrim Köksal Arkut: “IFRS 17’nin sınıflandırma, tanıma, ölçme ve sunum hakkındaki kurallar mekaniğinin ötesine geçtiğini ve sigorta şirketlerinin faaliyetlerini merkezinden etkilediğini” belirtti. “Türkiye Finansal Raporlama Standartları’nın ne zaman IFRS17'ye uyarlanacağı ile ilgili zaman planı oluşturulurken, yabancı ortaklı şirketlerin ve ana sermayedarı banka olan şirketlerin IFRS 17’nin global zaman planına uymasının beklendiğini, bu nedenle de sigorta şirketlerinin uygulama için sınırlı bir zamanı bulunduğunu” sözlerine ekledi.