HDI Sigorta’ya ‘İş’te Eşit Kadın’ sertifikası
HDI Sigorta’ya ‘İş’te Eşit Kadın’ sertifikası

HDI Sigorta’ya ‘İş’te Eşit Kadın’ sertifikası

HDI Sigorta, kadınlara sunulan eşit hak ve fırsatların değerlendirildiği bağımsız denetimlerin sonucunda; ‘İş’te Eşit Kadın’ sertifikasını almaya hak kazandı. HDI Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu, çalışanlarının yüzde 48’ini kadınların oluşturduğunu söyledi.

Sürdürülebilirlik Akademisi ve Intertek iş birliği ile gerçekleştirilen denetimler sırasında Yönetim Sistemi, İstihdam Uygulamaları, İş Sağlığı Güvenliği ve Çalışma Saatleri; Tedarikçi Zinciri, Sosyal Etki olmak üzere beş ana başlık altında incelemeler yapıldı. Bu doğrultuda şirketin cinsiyet eşitliğine yönelik politikaları, ayrımcılığa karşı şikayet mekanizmaları; kadın ve erkek çalışanlar arasında ücret dengesi, sosyal hayatta kadını destekleyen çalışmaların denetlenmesi sonucunda HDI Sigorta, 100 üzerinden 95 puan aldı.

Çalışanların yüzde 48’i kadın

HDI Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu sertifikaya ilişkin; ‘‘Öncelikle bizleri bu anlamlı çalışmaya teşvik eden Kadın Sigortacılar Derneği (KASIDER) ile süreç boyunca bizlere eşlik eden Sürdürülebilirlik Akademisi ve Intertek’e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bugün çalışanlarımızın yüzde 48’ini kadınlar oluşturuyor, hemen hemen bir eşitlik söz konusu. Aynı şekilde kadın personellerimiz yönetici pozisyonlarımızı da taçlandırıyor. Bu sertifika bizlere kadına verdiğimiz değer ile her alanda eşitliğin sağlanmasına yönelik gayretlerimizin bir armağanı oldu. Cinsiyet farkı gözetmeksizin tüm çalışanlarımız için uygun iş ortamını sağladığımız ve bu anlamda örnek teşkil ettiğimiz için de memnuniyet duyuyoruz” değerlendirmelerinde bulundu.