Sigortacılık sektörü salgına karşı tek yürek oldu, desteklerin ardı arkası kesilmedi
Sigortacılık sektörü salgına karşı tek yürek oldu, desteklerin ardı arkası kesilmedi

Sigortacılık sektörü salgına karşı tek yürek oldu, desteklerin ardı arkası kesilmedi

2019 yılı sonunda Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan Koronavirüs (COVID-19) kısa bir süre içinde tüm dünyanın gündemini adeta ele geçirdi. İlk olarak Çin’i ardından Asya’yı saran ve salgına dönüşen Koronavirüs, sonrasında Avrupa’ya sıçradı. İtalya’da büyük kitlesel can kayıplarına sebebiyet veren salgın, İspanya’da da büyük can kayıplarına yol açtı. Durumun gidişatını yorumlayan Dünya Sağlık Örgütü (WHO), hastalığı 11 Mart 2020’de pandemi (salgın hastalık) ilan etti. Salgın, özellikle ABD’de günlük yüksek ölüm oranlarına yol açarken, tüm dünyaya yayılmış ve tüm ülkelerde tedbirler alınmasına yol açmış durumda. Ülkemizde ilk vaka 10 Mart 2020’de açıklanırken, vaka kaynaklı ilk ölüm ise 15 Mart tarihinde gerçekleşti. Yaşanan pandeminin ülkemize ulaşması ile, önemli tedbirler açıklanmaya başlandı. Sigorta sektörü de bu süreçte hem çalışanlarının hem de müşterilerinin sağlığını korumak için önemli tedbirler açıkladı. Pek çok şirket, evden çalışma sistemine geçti ve tüm şirketler tek bir ağızdan “evde kal” çağrısı yaptı

Sigortacılık sektörü destekleri ile öncü oldu
Sigortacılık sektörü, salgın sürecinde aldığı hızlı aksiyonlarla hem çalışanlarının hem de müşterilerinin sağlığını korumayı bildi. Bunun yanı sıra sektör açıkladığı desteklerle sigortalılarının yanında olarak, zor zamanları birlikte aşacakları mesajını verdi. Sektörün açıkladığı ilk destek, sağlık sigortalarına pandemi teminatının eklenmesi oldu. Normal şartlarda pandemi kaynaklı giderleri karşılamayan sağlık sigortası poliçeleri, bazı şirketler tarafından açıklanan yenilik ile pandemi bazlı giderleri lütuf ödemesi adı altında karşılamaya başladı. Sektör, sadece sigortalısı için değil, dağıtım kanalları için de destek paketleri açıkladı. Bu girişimler toplum bazında sektöre ve sigortaya olan güveni artırdı ve sektör-sigortalı-dağıtım kanalı bağlarını güçlendirdi.

Şirketlerin bu döneme ilişkin devreye aldıkları destekleri sizler için haberimizde derledik;

HDI Sigorta’dan salgınla mücadeleye büyük destek
HDI Sigorta, salgın süreci boyunca önemli destekler duyurdu. İlk olarak şirket pandemi tedavilerini teminat kapsamına ekledi. Ayakta tedavide uygulanan 3 ay bekleme süresini kaldırdı. Ayrıca TSS poliçelerine dahil edilmiş olan “Diş Paketi” hizmetinin geçerlilik süresini müşterilerin hak kaybına uğramaması için 4 ay uzattı. Kasko, Konut ve Altın Kobi poliçelerinde peşinat ödemesini  bayramdan sonraya erteledi. Sigorta primlerinde indirimler tanımladı, uzaktan ekspertiz limitlerini artırdı. Ücretsiz çekici ve vale hizmetini genişletti. Araçlarda özel dezenfeksiyon temizliği başlattı. Seyahat sağlık sigortaları alanında da önemli adımlar attı.

Qucik Sigorta, iletişim alanında örnek teşkil etti
Quick Sigorta, salgın boyunca ilk günden bugüne hem müşterileri hem de acenteleri ile kurduğu güçlü iletişimle aslında onlara en önemli desteklerden birini verdi. Bunun yanında Genel Müdür Ahmet Yaşar, sağladıkları desteklerle ilgili dergimize verdiği röportajda şu başlıkların altını çizmişti:

“Evdeyiz, Hizmetinizdeyiz projesini başlattık. Quick Sigorta ile çalışan 2.150 tane acentenin tamamını bir online sigorta platformu haline getirdik. Dolayısıyla bugün bütün acentelerimiz “Evdeyiz, Hizmetinizdeyiz” projemiz kapsamında, acenteler için geliştirdiğimiz Q Portal’da kendilerine ait profil sayfalarına sahipler. Biz acentelerimiz için de bizimle birlikte olan ekosistem için de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Arz güvenliği sağlıyoruz. Gelirlerini korumayı ve sürdürülebilir olmalarını sağlıyoruz. Günlük komisyon uygulamasına döndük. Bizimle çalışan aracılarımız isterlerse komisyonlarını günlük, haftalık, 15 günlük ya da aylık olarak alabilecek duruma geldiler. Günlük komisyon uygulamasına döndük. Bizimle çalışan aracılarımız isterlerse komisyonlarını günlük, haftalık, 15 günlük ya da aylık olarak alabilecek duruma geldiler.”

“Doğa Sigorta ile sağlığınız güvende”
Doğa Sigorta, sigortalılarına pandemiye yönelik önemli destekler duyurdu. Şirket, salgın döneminde hem iş ortaklarına hem de sigortalılarına destek olacağını bildirdi. Doğa Sigorta, pandemi hastası kabul edebilen özel sağlık kurumlarına başvuran sigortalılarının, TSS poliçe teminatı kapsamı içinde olmamasına rağmen, fark ücretlerini karşılıyor. TSS poliçelerinin geçerli olduğu özel hastanelerde sigortalılarının fark ücretlerini poliçe teminatları çerçevesinde karşılayan Doğa Sigorta, bu zor süreçte sigortalılarına güven aşılamış oldu.

Doğa Sigorta Genel Müdürü Coşkun Gölpınar, ayrıca şirketin sağladığı desteklerle ilgili şunları kaydetmişti:

“Kaskoda +2 ve trafik branşında +1 olarak taksit sayısını artırdık. Ayrıca araç içi Ozon Sterilasyon/Antibakteriyel dezenfeksiyon hizmeti de kasko poliçelerimizle 1 Nisan itibari ile ücretsiz olarak hizmete sunulmaya başladı. Doğa Sigorta'dan herhangi bir poliçesi bulunan (TSS, Konut, vs.) tüm müşterilerimize de “Araç İçi Ozon Sterilizasyon” ve “Araç İçi Antibakteriyel Dezenfeksiyon” hizmetleri %50 indirimli olarak veriliyor. Sağlık çalışanlarına ise kasko ve konut branşlarında %15 indirim yaptık. Hepsine bu dönemde gösterdikleri fedakâr hizmetleri için minnettarız. Doğa Sigorta adı altında hedefimiz her zaman müşterilerimizi memnun etmek oldu ve olmaya da devam edecek. Müşterilerimizin bize duyduğu güveni boşa çıkarmamak için güçlenerek ilerleyeceğiz.”

Güneş Sigorta “Sigortacılık durmaz” dedi

Güneş Sigorta içinde bulunduğumuz zor günlerde sigortalılarının yanında olmak adına mevcut özel sağlık ve tamamlayıcı sağlık sigortalılarının COVID-19 tedavi ve fark ücretlerini lütuf ödemesi olarak karşılama kararı aldı.

Bunun yanı sıra, Nisan ayı itibarıyla devreye aldığı uygulamalarla sigortalılarının ve satış kanallarının yanında olan Güneş Sigorta; Koronavirüs ile mücadele faaliyetlerine yenilerini ekleyerek tüm kasko işlemlerinde +2 ay bizden kampanyası başlattı. 30 Haziran tarihine kadar geçerli olacak kampanya ile tüm kasko poliçelerinde 12 aylık prim bedeliyle 14 ay kasko güvencesi sağlanıyor. 16 Nisan 2020 tarihi itibarıyla hayata geçen kampanyada Güneş Sigorta kredi kartı ödemelerinde;

Kasko poliçelerinde 12 ay,
Havuz dışı trafik poliçelerinde 9 ay,
Havuz trafik poliçelerinde 6 ay
Konut poliçelerinde 12 ay
DASK poliçelerinde ise 6 ay taksit avantajı sağlıyor.

Şirketin koronavirüs ile mücadele dönemindeki uygulamaları hakkında bilgi veren Güneş Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli; “İçinde bulunduğumuz bu zor günleri bir an önce aşmak ve halkımıza destek olmak için var gücümüzle çalışmaya, paydaşlarımızla beraber üretmeye devam ediyoruz. Daha önce de söylediğimiz gibi sigortacılık durmaz, beklemez çünkü sigortacılık zor günlerin işidir. Bu zorlu dönemde mevcut sigortalılarımızın ve yeni müşterilerimizin sigorta güvencesi altında olmasını çok önemsiyor ve bu sürece katkı sunmak için sürekli olarak yeni uygulamalarımızı devreye alıyoruz. İçinde bulunduğumuz bugünlerde hem sigortalılarımızın hem de satış kanallarımızın yanında olmayı ve onlara destekbvermeyi sürdüreceğiz. Birbirimize destek olarak, üretmeye devam ederek bu sürecin üstesinden geleceğimize inanıyorum.” şeklinde konuşmuştu.

Türk Nippon Sigorta online doktor hizmeti ile destek verdi
Türk Nippon Sigorta, koronavirüs salgını nedeniyle, tüm sigortalılarına sosyal fayda sağlamak amacıyla yine sektörde bir ilke imza atarak mevcut ‘’Sağlığınız Bizde’’ ürünü kullanıcılarına ve bu ürünü satın almak isteyenlere Covid-19 teminatının poliçeye dahil edildiğinin müjdesini verdi. Üründe hayata geçirilen bir diğer yenilik ise; Sağlığınız Bizde kullanıcılarının Medical Park’ın pek çok branştan hekimine, evden çıkmaya gerek olmadan görüntülü görüşmeler ile sağlıklarına ilişkin danışmanlık alabilmesi oldu.

Pandemiyle mücadele kapsamında müşterilerine ödeme kolaylığı sağlamak için poliçe taksit sayılarını artırarak, poliçe ödeme vadelerini uzatan Türk Nippon Sigorta, acenteler için de “Evde Kal” teşvik paketi oluşturdu. Türk Nippon Sigorta Genel Müdürü Dr. E. Baturalp Pamukçu, “Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan COVID-19 salgını, tüm hayatımızı etkilediği gibi, tüketici alışkanlıklarını ve yeni oluşan koşullar sebebiyle acentelerin iş yapış şekillerini de etkiledi. Bu yeni etkileşimler nedeniyle en önemli dağıtım kanallarımız olan acentelerimizin iş sürekliliğini sağlamak ve değişen koşullar sebebiyle yeni süreçlerdeki adaptasyonlarını hızlandırmak amacıyla Türk sigorta sektörü yeni tedbirleri ve iyileştirmeleri kısa sürede devreye almış bulunmaktadır. Neredeyse tüm sigorta şirketleri de bu dönemde gerek sigortalılarına gerekse satış kanallarına çeşitli avantajlar sunmaya başladılar. Acentelerimizin bu  önemdeki olası gelir kayıplarını en aza indirebilmek amacıyla hazırlamış  lduğumuz bu teşvik paketinin içeriğinde belirli ürünlerde verilecek olan ek  omisyonlardan, poliçe primlerinde yapılan indirimlere, tahsilat sorunu yaşayan poliçe iptallerinin ertelenmesinden, acente kulübümüz TNS Kulüp içinde bulunan segment hedeflerinin düşürülmesine kadar birçok iyileştirme bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

AXA, sağladığı desteklerle adından söz ettiriyor
AXA Sigorta, pandemi süreci boyunca pek çok destek ve avantaj duyurdu. İlk olarak Koronavirüs ile mücadelede AXA Sigorta da tedavi masraflarını kapsam dahiline aldı. Bunun dışında AXA Sigorta, “AXA Doktor Danışma Hattı” hizmeti ile tüm sağlık sigortası müşterilerine hastaneye gitmeden sağlıklarıyla ilgili endişe ettikleri tüm konularda danışma imkânı sağladı. 7/24 arayabilecekleri “Anında Doktora Sor”, randevu sistemi ile tüm branşlarda uzman doktorlara ulaşabilecekleri “Doktorla Görüntülü Görüş” ve her an doktora yazabilecekleri DoktorDerKi hizmetlerine ücretsiz olarak erişim sağlanıyor. Yine AXA, Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi olarak ilan ettiği Koronavirüs’e karşı yürütülen aşı çalışmalarına, teşhis tedavi çözümleri üzerinde çalışan ekiplere ve sağlık merkezlerinin bilgi paylaşım platformlarına destek veriyor.

AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken, desteklerle ilgili şu açıklamayı yapmıştı: “Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi olarak ilan ettiği Kovid-19 sürecinde ilk önceliğimiz çalışma arkadaşlarımızın güvenliğini sağlamak ve bu zorlu dönemde de müşterilerimize ve dağıtım kanallarımıza hizmet vermeye devam edebilmek için gerekli aksiyonları almak oldu. 12 Mart 2020 tarihi itibarıyla tüm çalışma arkadaşlarımızın evlerinden çalışabilmeleri için uzaktan çalışma sistemimizi devreye aldık ve bu sisteme hızla adapte olduk. Sigortalılarımızın kesintisiz hizmet alabilmeleri için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Sadece eksiksiz ve hızlı bir şekilde hasar ödeyen bir şirket olmanın ötesinde müşterilerimizin gerçek biz çözüm ortağı olma hedefimizle, yerinde çekici ve yerinde cam değişimi hizmeti gibi müşterilerimizin sosyal izolasyonlarına destek olacak hizmetler sunuyoruz. AXA Sigorta olarak sözleşmelerde istisna olmasına rağmen, KOVİD-19 bulgusunun pozitif olduğu vakalarda özel sağlık ve tamamlayıcı sağlık sigortalılarımıza tedavi masraflarını ödeme kararı aldık. AXA Grubu olarak da salgının ilk günlerinden bu yana önemli çalışmalar sürdürüyoruz. Gerek ülkemizdeki çalışmalara gerekse global olarak yürütülen araştırma geliştirme ve bilgi paylaşımı faaliyetlerine fon sağlıyoruz. TSB çatısı altından biz ve diğer üye şirketlerin katkılarıyla Bizbize Yeteriz Kampanyasına yapılan 7 milyon TL bağış bunun bir örneği. Diğer bir taraftan AXA Tüm Kalplerde Gönüllüleri ile birlikte kadinlarinelinden. com platformu ile bir iş birliği gerçekleştirerek sağlık çalışanları için küçük bir motivasyon paketi hazırladık. Paketler Kovid-19 birimlerinin olduğu Çapa Tıp Fakültesi ve Bakırköy Devlet hastanelerine dağıtımlarını gerçekleştirdik. Bu zorlu süreci birbirimize destek olarak atlatacağımıza inanıyoruz.”

Bupa Acıbadem, elini taşın altına koydu
Bupa Acıbadem Sigorta, Koronavirüs salgınında, tüm bireysel ve kurumsal sağlık sigortalılarının tanısı koyulmuş Kovid-19 salgın hastalık tedavi giderlerini güvence altına aldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Bupa Acıbadem Sigorta CEO’su Gökhan Gürcan, “Ülke olarak zor zamanlar geçirdiğimiz bu günlerde devletimiz, kamu ve özel hastanelerimiz, doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız büyük zorluklarla mücadele ederken, biz sadece kendimizi düşünemeyiz. Biz ancak beraber olursak her şeyin üstesinden gelebiliriz. Şimdi, hep beraber taşın altına elimizi koyma zamanıdır. Biz Bupa Acıbadem Sigorta olarak kaynaklarımız el verdiği ölçüde, devletimizin, toplumumuzun ve müşterilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bugün, yine gururla vurgulamak istiyorum ki, Korona virüs salgın hastalığı tüm kurumsal ve bireysel sağlık poliçelerimizin kapsamına dahil edilmiştir. Tüm sigortalılarımızın, özel hastanelerdeki ek maliyetleri tarafımızca ödenecektir.” demişti.

Allianz; “Toplumun yaşam kalitesini artırmayı planlıyoruz” Allianz Sigorta da Koronavirüs giderlerini sağlık sigortası dahiline aldı. Allianz Türkiye CEO’su Tolga Gürkan, süreçle ilgili destekleri ile ilgili de bilgiler vermişti. “1,3 milyon müşterimizle sağlık sigortası branşında 2015’ten bu yana sunduğumuz ve telefonla hizmet verdiğimiz Dr. Allianz’da geliştirme ve iyileştirmeler yaptık. Uygulama kapsamında, sağlık sigortalılarımız artık Allianz’ım mobil uygulaması
ve web sayfamızda yer alan Online İşlemler Merkezi’nden yazılı ve görüntülü görüşme seçeneklerini kullanarak da hizmet alabiliyorlar. Sigortalılarımız, Dr. Allianz’dan randevu alarak Allianz’ın anlaşmalı olduğu uzman muayenehane hekimleriyle görüntülü iletişim de kurabiliyor. Öte yandan mobil uygulamamız üzerinden bizlere iletilen anlaşma harici kurumlarda yapılan sağlık  arcamalarına ait limitleri 1.000 TL'den 5.000 TL'ye çıkarttık. Mevcut poliçelerinde check up teminatı bulunan ancak henüz bu hakkı kullanmamış, bu dönemde de kullanamayacak, belli zaman aralığında poliçe vadesi gelen sigortalılarımız için check up teminatı kullanma sürelerini 90 gün uzattık.

Bireysel sağlık üretim süreçlerinde talep edilen ıslak imzalı bireysel başvuru formları yerine ilgili evrakları maille alma sürecini başlattık. Kronik ilaç  ullanımında onaylı ve raporlu ilaç bitiş tarihlerini uzattık. Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında başlattığımız yüzde 15 indirim uygulamasını da Haziran sonuna kadar uzatma kararı aldık. Diyen Gürkan, ayrıca şunları kaydetti: “Hayat sigortaları ve bireysel emeklilik branşında ise teminat yapımızı tahsilat sıkıntısı yaşayan müşterilerimizin lehine olacak şekilde düzenledik. Müşterinin talebiyle ötelenen banka kredilerinde kredi bağlantılı hayat sigortası poliçelerini müşterilerimize ek yük yaratmadan teminat altına alıyoruz. Bireysel emeklilik katılımcılarımızı emeklilik fonları ve finansal piyasalar hakkında düzenli olarak bilgilendiriyoruz. Oto sigortalarında eksperlerin hasarı göremediği durumlarda fotoğraf ve beyan üzerinden faturalı ödeme yönteminin kullanılmasını sağladık. Resimli onay hasarlarında işlem üst limitini kaldırdık. Poliçe vadesi içinde “Mini Onarım” hizmetinden yararlanmayan müşterilerimiz için, poliçe süresi bitmeden başvuru yaptıkları takdirde 2 aya kadar bir süre dahilinde mini onarım hizmetinden yararlanma imkanı sunduk. “Auto King Mini Onarım” hizmetinde de süreyi uzattık. Oto dışı sigortalar branşında ise konut hasarlarında 2.000 TL olan faturalı hasar ödeme limitini geçici olarak 5.000 TL’ye yükselttik.

Ayrıca, Yuvam ve Kişisel Güvence Sigortası poliçeleri bu dönemde sona eren müşterilerimize, henüz kullanma fırsatı bulamadıkları Yuvam Mini Onarım, Mini Check-up ve Diş Sağlığı Paketi asistans hizmetlerimiz için poliçe vade bitimi itibarıyla 3 aylık bir ek süre tanıdık. Mevcut seyahat sağlık poliçeleri sona eren ve yurtdışından dönemeyen müşterilerimize yurtdışındayken yeni poliçe satın alma imkanı sunduk.”

Anadolu Sigorta dijital alanda desteklere yoğunlaştı
Anadolu Sigorta da Koronavirüs’ü sağlık sigortası kapsamına dahil eden sigorta şirketlerinden biri oldu. Bunun dışında şirket, sağlık sigortası başvuru süreçlerini dijitalleştirdi. Hem sigortalılar hem de satış kanalları için sağlık sigortası başvuru aşamalarının takibini kolaylaştıran uygulama, sigortalıların diledikleri yerden hızlı ve kolayca başvuru formu sürecini tamamlayabilmelerini sağlıyor.

Anadolu Sigorta’nın 2017 yılında istihdam ettiği ilk metal yakalı çalışanı AS’lı, Google Asistan platformunun ardından Whatsapp’ta da müşterilerin anlık sorularını yanıtlamaya başladı. İleri bir yapay zekâ uygulaması olan AS’lı, dijital kanallar üzerinden yürütülen iletişimin her zamankinden daha önemli olduğu pandemi günlerinde, hasar eksik evrakını teslim alma, ürünler ve hizmetler hakkında bilgi verme, Konut ve Oto Asistans taleplerini alma ve yönlendirme yapma gibinpek çok konuda hızlıca hizmet sunuyor.

Bu sayede sigortalılar evde olsalar bile daha fazla hizmet alabiliyorlar. Şirket ayrıca, acentelerine kendi kampanyalarını oluşturmaya yönelik bir avantaj da sağlamıştı. Poliçe vadesi bitmek üzere olan ancak koronavirüs salgını nedeniyle poliçeleri kapsamındaki hizmetleri alamayan veya hizmet alma hakkını ertelemek isteyen sigortalılarınnhaklarını da 4 aya kadar uzatmıştı.

Anadolu Sigorta, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, sağlık sigortası sahiplerine 7/24 canlı ve görüntülü sağlık danışmanlığı hizmeti vermeye başlamıştı. Bu hizmetin kapsamını genişleten Anadolu Sigorta, bireysel ve kurumsal sigortalılarına, Sağlığım Cepte uygulaması veya Anadolu Sigorta online şubesi üzerinden sunduğu “7/24 Sağlık Danışmanlığı” hizmetine psikiyatri uzmanı, pediatri uzmanı ve iç hastalıkları uzmanı olan doktorları da dahil etti. Şirket ayrıca bu süreçte, hem çalışanları hem de acenteleri ile video konferans yöntemi ile bir araya gelerek, onlara desteğini sürdürüyor.

BNP Paribas Cardif de destek akımında yerini aldı
Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi kapsamında gündeme gelen kredilerin yeniden yapılandırılması sürecinde, BNP Paribas Cardif kredi koruma sigortalarında yeniden yapılandırma ile meydana gelen ilave prim ödemelerini talep etmeyeceğini duyurdu. Yaşanan süreçte üzerine düşen sorumluluğun bilinci ile harekete geçen BNP Paribas Cardif yönetimi, mevcut kredi ödeme planlarında vade ve tutar değişikleri olsa dahi kredi koruma sigortalarında ilave sigorta prim ödemesi talep edilmeyeceğini, bu uygulamanın üç aya kadar olan vade uzatımları için geçerli olacağını açıkladı. Ayrıca kurum, mevcut sigorta poliçe teminatlarının yeni belirlenecek kredi vadesi boyunca geçerli olacağını bildirdi.

Ray Sigorta’dan acentelere “Tam Destek”
Koronavirüs nedeniyle evden çalışma uygulamasının yaygınlaşması ile harekete geçen Ray Sigorta, uzaktan çalışma sistemlerinin ve bireysel elektronik kullanımının artmasıyla yükselen siber risklere karşı güvence sunabilmek için geliştirdiği yeni siber güvenlik ürünü Cyberella Siber Güvenlik Sigortası’nı portföyüne kattı. Ray Sigorta bunun yanında, evde kalma sürelerindeki artışın araçlardaki pek çok riski ortadan kaldırmaması gerçeğinden yola çıkarak son derece hesaplı ve kapsayıcı bir ürün olan Ekonomik Kasko’yu müşterilerinin kullanımına sundu. Ticarette dolaşımın ülke ekonomisi için önemini de düşünen Ray Sigorta, acentelerin zor dönemlerde ayakta kalabilmesi ve faaliyetlerine müşterilerine en üst kalitede hizmet vererek devam edebilmesi için 23 Mart 2020 tarihinde ilk ve öncü olarak başlatmış olduğu “Zor Günlerde Acentelerimize Tam Destek” kampanyasını, “Peşin Komisyon Kampanyası” ile genişletti. Ray Sigorta, kampanya kapsamında acentelerine 50 bin liraya varan peşin komisyon desteği veriyor.

Mapfre, bağışlarla toplumun yanında durdu
MAPFRE Sigorta da sigortalılarına gönderdiği mesajda Koronavirüs’ü kapsamına aldığını açıkladı. Ayrıca Fundación MAPFRE (MAPFRE Vakfı), koronavirüs pandemisi nedeniyle zor durumda olan 27 farklı ülkedeki sağlık sektörüne ve dezavantajlı vatandaşlara destek olmak için 35 milyon euro bağışladığını açıkladı. Bu kapsamda Türkiye’ye de 4.1 milyon TL’lik bağış yapıldı. Şirket, ayrıca kredi kartı ödemelerini 1 ay ertelediğini duyurmuştu.

Groupama Sigorta da pek çok desteğe imza attı
Groupama Genel Müdür Yardımcısı Arda Tuncay, bu süreçte acentelerine verdikleri desteklerle ilgili dergimize konuştu. Tuncay, Genel Müdürlük ve Bölge Müdürlükleri ekipleri olarak evden çalışma koşullarına adapte olmak, ortaya çıkan ekonomik koşullar kapsamında acentelerimizin öncelikli ihtiyaçlarına hızla yanıt vermek ve sigortalılarımıza verdiğimiz hizmet kalitesinin devamlılığını sağlamak için çalışıyoruz dedi ve şunları ekledi: “Mart ayı sonundan itibaren acentelerimizi desteklemek üzere acil kararlar aldık. En çok talep edilen konu tahsilat problemlerini çözebilmek için otomatik poliçe iptallerini ertelemek idi ve erteledik. Kasko fiyatlarımızda indirimler yaptık ve piyasayı günlük olarak yakından takip etmeye devam ediyoruz. Yine kaskoda aylık ek komisyon uygulaması başlattık. Diğer bireysel ve ticari ürünlerimizde de bu ek komisyon uygulamalarımız sürmektedir.

COVID-19 sebebiyle herkesin evde kaldığı, kendini karantinaya aldığı bir dönemde sigortalılarımızın hayatını kolaylaştıran mevcut pek çok hizmetimizi de pandemi sürecinde özveriyle hatırlattık veya devreye aldık. Hem acentelerimize doğrudan hem sosyal medyada yüksek frekans ile başarılı iletişim faaliyetlerimizi yürüttük. Bu hizmetler arasında kaskoda ücretsiz vale, indirimli araç temizliği, dezenfeksiyon, sterilizasyon ve mobil cam hasarı hizmetleri, konut sigortamızda evdeki bilgisayar asistans hizmeti yer alıyor. Bu zor günlerde hastaneye gitmeye çekinen müşterilerimiz için ‘7/24 Doktorum’ hizmetini sunuyoruz. Tüm özel ve grup sigortalılarımızla birlikte bu hizmetten acentelerimizin de faydalanmasını sağladık. Ayrıca acentelerimizin satışlarında onlara katkı sağlayacak ürün ve hizmetleri devreye aldık. Sağlık sigortaları alanında önemli bir ihtiyaca cevap veren yeni ürünümüz Acil Güven Sigortası’nı Nisan ayında lanse ettik.”

Şeker Sigorta, altyapısını hızlıca kurgulayan şirketlerden oldu
Genel Müdür Recep Duray, bu süreçte verdikleri desteklerle ilgili dergimize açıklamalarda bulunmuştu. “Çözüm ortaklarımızdan da destek alarak, dağıtım kanallarımızın hayatlarını kolaylaştıracak bazı geliştirmeler yaptık ve yapmaya devam edeceğiz” diyen Duray, şunları kaydetti: “Hasar anında ihbar – dosya inceleme – ödeme süreçlerinde bir aksaklık yaşanmaması adına evden çalışmaya yönelik sistem alt yapısı hızlıca kurgulanmıştır.

Bu kapsamda, hasar denetim – hasar dosya uzmanları gecikme yaşanmaksızın görevlerini yerine getirmektedir. Eksperlerimiz dijital ortamda ve gerektiğinde fiili olarak hasar tespit çalışmalarını en hızlı şekilde gerçekleştirmeye devam edecektir. Sigortalı ve mağdurların tarafımıza kesintisiz olarak ulaşabilmesi adına, şirket telefonları dahili numaralar kapsamında her bir çalışanın cep telefonuna yönlendirilmiştir.

Anlaşmalı servisimiz ve şirketimizin iş birliğiyle, tüm poliçe sahiplerine detaylı araç içi detaylı temizlik ve ozon dezenfektesi indirimli uygulanabileceği gibi, 65 yaş ve üstü müşterilerimizin talep etmeleri halinde araçlarında oluşacak hasarlarda, evlerinden aracın alınarak, tamir edilmesi ve yaşanan bu süreçte içlerinin bir nebze rahatlaması için araçlarının ozon ile dezenfekte edilerek, evlerine teslim edilmesi organize edilecektir.”