Sigortacılık sektörü 2020’de reel büyüme eğilimini sürdürecek
Sigortacılık sektörü  2020’de reel büyüme eğilimini sürdürecek

Sigortacılık sektörü 2020’de reel büyüme eğilimini sürdürecek

Sunay Koray: “Sigorta sektörü, genel ekonimi ve sektörel anlamda zorlu geçen 2019 yılına rağmen, enfasyon oranının üzerinde önemli bir reel büyüme gerçekleştirdi. 2020 yılında, ekonomik göstergelerde ciddi ve hızlı iyileşmeler ile beraber, çok daha yüksek büyüme oranlarını tüm branşlarda göreceğiz.”

Generali Sigorta’nın Genel Müdür Vekili ve CFO’su Sunay Koray, geride bıraktığımız yılı değerlendirerek 2020 özelinde sektörü bekleyen gelişmeleri ve olası beklentileri açıkladı.

Sektör reel olarak çok daha yüksek büyüyecek

2020 yılının 2019'a oranla çok daha iyi bir yıl olacağını tahmin ettiklerini belirten Sunay Koray, “2019 yılında özellikle ilk iki çeyrekte görülen ve ekonomik yavaşlamaya işaret eden yeni araç ve konut satışlarında azalışlar ve yine ekonomik aktiviteleri azaltıcı yönde yüksek faiz ortamının varlığı, sigorta sektörünü de doğrudan etkileyen faktörler olarak öne çıktı. Ekonomide yılın son çeyreğinde başlayan toparlanmanın devam edeceğine, yıl boyunca ekonomik aktiviteleri artırıcı yönde alınan önlemler ile beraber ve baz etkisinin de yardımıyla sektörün güçlü büyümesini sürdüreceğine inanıyoruz. Sektör 2020 yılında reel olarak da 2019’un çok üzerinde büyüyecek." dedi.

Karlılık performansımız memnuniyet verici

Generali Sigorta olarak zorlu ortamlarda hedeflerini gerçekleştirmiş olmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını belirten Sunay Koray, 2019 yılında hem satışlar hem de karlılık anlamında planladıkları performansı gösterdiklerini aktardı. 2 yıl önce "Bildiğin gibi değil" mottosu ile bir dönüşümü hayata geçirdiklerini ifade eden Koray, "2019’dabirçok yeniliğin yanında “Modüler Kobi” ve “Tamamlayıcı Sağlık” ürünlerimizi müşterilerimizin hizmetine sunduk. “Modüler Kasko” ürünümüz ile Tüketici İnovasyon Ödülü’ne layık görüldük ve yılın ürünü seçildik. 2020 yılında da büyüme, karlılık ve yenilikçilik anlamında dönüşüm hedefimizi gerçekleştirmeyi sürdürerek; müşterilerimize, acentelerimize ve çalışanlarımıza, dijitalleşen dünyada sahip olmaları gereken yetkinlikleri kazandırmayı ve onlara bu anlamda daha çok destek olmayı arzuluyoruz." diye konuştu.