CGM, 2018 yılında büyüyerek birçok yeniliğe ve projeye imzasını attı
CGM, 2018 yılında büyüyerek birçok yeniliğe ve projeye imzasını attı

CGM, 2018 yılında büyüyerek birçok yeniliğe ve projeye imzasını attı

CompuGroup Medical (CGM) Genel Müdürü Fatma Zakaryan; CGM’nin 2018 yılını değerlendirdi. Genel anlamda yaşanan durgunluklara ve ekonomik göstergelerdeki olumsuz değişimlere rağmen CGM’nin portföy büyüklüğü, 2018 hedefleri doğrultusunda artış gösterdi. Bunun yanı sıra CGM, geçmiş dönemde çalıştığı bazı müşterilerine yeniden hizmet verme fırsatı bulduğu verimli ve başarılı bir yıla imza attı.

“Uluslararası bir şirket olmanın gerektirdiği kalite ve standartlara sağladığımız uyumu devam ettirerek böylesine kriz ortamında da büyümeye devam edebildiğimiz için gururluyuz. Örneğin; 2018 yılı için sigorta dışı asistans servislerde bireye ulaşmak gibi önemli ve şu ana kadar uzmanlaştığımız B2B iletişimin ötesine geçen bir hedefimiz vardı. Bunu OYAK gibi Türkiye’nin en büyük gruplarından biriyle işbirliği yaparak gerçekleştirdik ve daha önce deneyimlemediğimiz bu alanda yarattığımız kalite ve hizmete yönelik çok güzel geri bildirimler aldık ve almaya da devam ediyoruz. Bu proje kapsamında OYAK üyelerinin devlet şemsiyesi altında kullandıkları sağlık güvencelerinde, cepten ödedikleri fark tutarlarında belli yüzdelerde avantaj sağlayacak bir sağlık kurumu ağı oluşturduk. Şu an için 180 kurumun yer aldığı bu networke katılan bireysel üye sayısı 347.000 kişiye ulaştı” şeklinde konuşan Zakaryan; “Yine bireylerin ihtiyaçları olan ve SGK kapsamı dışında kalan sağlık hizmetlerini satın alabilecekleri ve tamamen üyelere özel kapalı devre çalışan OSP Market adında dijital bir sanal sağlık marketi geliştirdik. Burada check-up’lardan, estetik güzellik paketlerine; psikolojik destek paketlerinden diş paketlerine kadar çeşitli birçok kategori altında bu gruba özel avantajlarla hazırlanan sağlık hizmeti bulunuyor. Proje, OYAK grup şirketleri arasında 2018 yılı içerisinde hayata geçirilen en başarılı projelerden bir tanesi seçildi. Daha önce benzeri denenmemiş böyle bir girişimin bu denli kısa sürede gösterdiği başarı ivmesi OYAK ve CGM yönetim ve proje ekiplerini çok tatmin etti” dedi.

Teknoloji alanında sektör liderlerinden biri olmaya devam edeceğiz

Var olan ürün ve servisleri müşterilerden alınan geri bildirimlerle hep daha iyiye taşımaya çalışırken bir yandan da sektör trendlerini ve teknolojiyi yakından izleyerek yeni ürün ihtiyaçlarını ve alanlarını belirlediklerini belirten Fatma Zakaryan; “2019 yılı içerisinde de dijitalleşmeyi ve bireye dokunan projeleri odak noktamıza alarak teknoloji alanında sektör liderlerinden biri olmaya devam edeceğiz. CGM olarak gücümüzü sektörün bir şekilde ilişkili olduğu kurum ve kuruluşlarla sürekli olarak dirsek teması halinde olmamızdan alıyoruz. Devamında analiz ettiğimiz ihtiyaçlar doğrultusunda teknolojik altyapımızı hazır hale getirerek proaktif bir biçimde senkronize oluyoruz.

Vizyonumuz ve stratejilerimiz, sektör ihtiyaçları doğrultusunda geliştiği için dijitalleşme ve teknolojiye olan eğilim arttıkça çalışmalarımız da bu yönde şekilleniyor. Sigorta şirketleri ve sağlık kurumlarının odak noktası her ne kadar satış ve hasarı yönetmek olsa da teknolojinin desteği ile birlikte operasyon maliyetlerini iyileştirerek satış anlamında da prim avantajı sağlayabilmeleri için teknolojiden destek almaya ihtiyaçları var. Ayrıca birçok sigorta şirketi bir süredir gerek mobil uygulamalar gerek çeşitli entegrasyonlar aracılığıyla grup ve bireysel sigortalılarının, kendileriyle daha basit ve doğrudan iletişim kurabilmesi için yoğun efor harcamakta” şeklinde konuştu.

Bu dönüşümü gerçekleştirmiş ve iyileştirme aşamasına geçmiş büyük ölçekli sigorta şirketlerinin, rekabette büyük avantaj sağladığını da sözlerine ekleyen Fatma Zakaryan; “Özellikle sigortalı jenerasyonu genç yaşlara indirgendikçe ve mevcut sigortalı portföyünün kendisi de dijitalleştikçe, satış dahil tüm süreçlerin online yönetilmesi ihtiyacı sektör geleceği açısından da göz ardı edilemez bir  değere ve gerçekliğe sahip.

CGM de tüm bu süreçlerde TSS Ulak ve Octopus gibi yenilikçi ürünleriyle hem sigorta şirketlerinin hem de hastanelerin dijitalleşme süreçlerini desteklemeye devam etti ve var olduğu sürece de edecek. Örneğin; Octopus sayesinde hastaneler her bir sigorta şirketi için ayrı bir web servis yazmak yerine tek bir web servis aracılığı ile birçok sigorta şirketinin provizyon sistemine entegre hale geldi.  15 yıldan fazladır sektörde başarıyla var olmamızın, liderliğimizin ve tercih edilmemizin en büyük sebeplerinden birinin; mevcut ve geleceğe yönelik sektör dinamiklerinin yanı sıra teknolojiyi de yakından takip ederek hızlı uyumlanabilme yeteneğimiz olduğunu düşünüyoruz” dedi.