Koalay.com 2017 yılı toplam satış oranında yüzde 282 artış gerçekleştirdi
Koalay.com 2017 yılı toplam satış oranında yüzde 282 artış gerçekleştirdi

Koalay.com 2017 yılı toplam satış oranında yüzde 282 artış gerçekleştirdi

Koalay.com Türkiye CEO’su Bradley Du Chenne, Türkiye ve Koalay.com çerçevesinden sigorta sektörünün 2017 yılı performansını değerlendirdi.

2017 yılında Koalay.com’un toplam satış oranının yüzde 282 arttığını belirten Bradley Du Chenne, en yüksek artışın 2016 yılına kıyasla yüzde 186 büyüyen trafik branşında yaşandığını sözlerine ekledi. DASK’ta yüzde 174, kaskoda ise yüzde 146’lık bir büyüme yakaladıklarını belirten Bradley Du Chenne; “Bizi en çok memnun eden sonuç ise iletişim merkezi aranmadan tamamen internet üzerinden gerçekleştirilen satışların oranındaki artış oldu. Bu segmentin toplam satışlarımız içindeki payı bir önceki yıla kıyasla yüzde 27’den yüzde 39’a yükseldi.” dedi.

Bradley Du Chenne, 2017 yılında tüketicilerin sigorta kıyaslamasına daha fazla yöneldiğini ve müşterilerin artık fiyat kıyaslaması yapacak daha büyük platform talepleri olduğunu söyledi. Koalay.com üzerinden farklı ürün sayfalarında anketlere yer verildiğini ve bu anketler sonucunda müşterilerin online sigorta satın alma sürecini hiç olmadıkları kadar etkili bir şekilde yönlendirebildiklerini belirten Bradley Du Chenne, ayrıca bu anketlerden ulaştıkları sonuçlar neticesinde sigorta terminolojilerini daha da basitleştirdiklerini ve daha etkileşimli bir satış platformu sunmaya başladıklarını açıkladı.

2017 yılında yaptıkları çalışma ve hayata geçirdikleri planlar hakkında bilgi veren Bradley Du Chenne, geçtiğimiz yılın dağıtım ağının genişletilmesi ve interneti yoğun olarak kullanmayan müşterilere ulaşma oranların arttırılması için çalıştıkları bir yıl olduğunu söyleyerek, bu hedefleri Türkiye’de geniş bir alana yayılmış dağıtım ağları olan şirketlerle ortaklıklar kurarak gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

Koalay.com 2018’de ürün yelpazesini genişletmeyi planlıyor

Koalay.com’un 2018 yılına dair hedef ve planları hakkında da konuşan Bradley Du Chenne, dağıtım ve satış noktaları konusundaki agresif genişlemelerini sürdürerek, aynı zamanda ürün yelpazelerini genişletmeyi amaçladıklarını açıkladı.

2018 yılında Hazine Müsteşarlığı’nın trafik sigortası primlerini artırma kararı müşterilerin anında ve hızlı fiyat kıyaslaması yapma isteğini daha da artıracağını öngören Bradley Du Chenne, bu imkanı da ancak dijital platformların sağlayabileceğini belirterek; “Online dijital sigortacılık alanının lideri olan Koalay.com, müşterilerinin yalnızca birçok kıyaslamayı basitçe yapabilmelerini  sağlamakla kalmayıp aynı zamanda seçtikleri ürünü anında online olarak satın alabilme imkanını da sunmaktadır. 2017 yılındaki online satış istatistiklerimiz, müşterilerin self-servis hizmet alabildikleri online dağıtım kanallarında artış görmeyi bekledikleri gerçeğini ortaya koyuyor. Aynı zamanda önümüzdeki dönemde mobil hizmetler alanında çok büyük bir potansiyel görüyoruz, bu nedenle mobil satış yolculuğumuza odaklanmaya da devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Önümüzdeki dönemlerde Koalay.com müşterilerini bekleyen yenilikler hakkında ipuçları veren Bradley Du Chenne, şunları aktardı:

“Ürün yelpazemizi genişletmek üzere çalışmalarımız sürüyor. Sigorta şirketleri ile beraber çalışarak, kapalı acente ağları üzerinden satılan ürünlerin online web servis platformları aracılığıyla sistemimizle entegre olarak satılabilmesi için projeler yürütüyoruz. Bu çalışmalar sayesinde müşterilerimize her türlü sağlık, hayat, konut, seyahat ve diğer sigorta ürünlerini online olarak tek bir platform üzerinden sunabilmeyi hedefliyoruz.”