Polaris Sigorta ve Reasürans Brokerliği, Kurumsal Sigortacılıkta Geleceği Şekillendiriyor
Polaris Sigorta ve Reasürans Brokerliği, Kurumsal Sigortacılıkta Geleceği Şekillendiriyor

Polaris Sigorta ve Reasürans Brokerliği, Kurumsal Sigortacılıkta Geleceği Şekillendiriyor

Polaris Sigorta ve Reasürans Brokerliği, kurumsal sigortacılık alanında sunduğu yenilikçi hizmetler ve kapsamlı çözüm önerileriyle sektörde fark yaratmaya devam ediyor. Global ekonomik belirsizlikler, değişen iş yapış modelleri ve teknolojik gelişmelerin yarattığı fırsatlar ile tehditler ışığında, Polaris Sigorta, müşterilerine uçtan uca risk yönetimi çözümleri sunuyor. Büyük ölçekli işletmeler için risk yönetimi stratejilerinin etkin bir şekilde yapılandırılması, kurumsal sigortacılığın temelini oluştururken, brokerlerin bu süreçte oynadığı danışman rolü de giderek önem kazanıyor.

Kurumsal Sigortacılığın Gelecek Vizyonu ve Brokerlerin Rolü

Polaris Sigorta ve Reasürans Brokerliği, kurumsal sigortacılığın gelecek vizyonu çerçevesinde, öncelikle sigortalıların ihtiyaçlarını anlamaya büyük önem veriyor. Global ekonomik belirsizlik, değişen iş yapış modelleri ve teknolojik gelişmelerin işletmeler adına her alanda risk yönetimini zorunlu kıldığı günümüzde, Türkiye sigorta piyasalarına özgü dönemsel kaynak sıkıntıları da göz önünde bulundurulmalıdır. Bu durum, sigortalıların etkin sigorta çözümleri bulabilmesini kısa ve orta vadede zorlaştırırken, kurumsal sigortacılıkta faaliyet gösteren şirket ve aracılara önemli sorumluluklar yüklüyor.

Polaris Sigorta ve Reasürans Brokerliği Large Corporate Clients & Reinsurance Departmanı Managing Director Özgür Şengül bu konuda şu değerlendirmeyi yapıyor: "Brokerlerin, özellikle riskleri tanımlama, anlama ve doğru çözümleri bulma konularında kendilerini sürekli geliştirmeleri gerekmektedir. Gelecekte sigorta aracılığından çok danışman rolünü üstlenmeleri beklenen brokerler, iç ve dış faktörlerin getirdiği belirsizlikleri, sigorta piyasasına özgü döngüleri ve riskle ilişkilendirilebilecek tüm gelişmeleri yakından takip ederek işletmelerin ana iş ortaklarından biri olmayı başarmalıdır."

Kurumsal Sigortacılıkta Stratejik Alanlar ve Hizmetler

Geleneksel sigorta branşlarında hem lokal hem de global piyasalarda yaşanan dalgalanmalar, kurumsal sigortacılık açısından çözüm geliştirilmesi gereken bir alan olarak öne çıkıyor. Ancak esas stratejik alanın, yeni gelişen ve ortaya çıkan risk konularına çözüm bulmak olduğunu görmekteyiz. İklim değişikliği nedeniyle mal varlığı ve işletmelerin gelirlerini tehdit eden parametrik riskler, siber riskler, enflasyon baskısı altında ekonomik faaliyetin ve büyümenin yavaşladığı ortamlarda artan alacak riskleri, savaş ve terör de dahil politik şiddet riskleri, yeni gelişen meslek ve iş kolları ile birlikte ortaya çıkan mesleki sorumluluk riskleri gibi birçok alanda çözüm geliştirmek, kurumsal sigortacılığın geleceği açısından stratejik bir öneme sahiptir.

Ayrıca, global ticaretin güvenilirliği açısından büyük öneme sahip ürün sorumluluk riskleri gibi yeni gelişen risklere karşı çözüm geliştirebilen ve bu hizmetleri sunabilen kabiliyetli brokerlerin piyasada pozitif ayrışması beklenmektedir.

Polaris Sigorta ve Reasürans Brokerliği’nin Güçlü Hizmetleri ve Fark Yaratan Yaklaşımları

Polaris Sigorta ve Reasürans Brokerliği olarak, kurumsal sigorta çözümleri geliştirmeye odaklanıyoruz. Geleneksel sigorta branşları için oluşturduğumuz ekiplerimiz, piyasaları çok yakından takip ederek değişikliklere karşı sigortalılarımızın menfaatini koruyacak aksiyonlar alıyor. Yeni gelişen risklere karşı çözüm geliştirmek için ise, reasürans piyasalarıyla yakından çalışan özel ekiplerimiz bulunuyor. Bu ekipler, sigortalılar ile yakın temas sağlayarak, danışman rolünü üstlenecek yetkinlik ve dinamizme sahip kişilerden oluşuyor. Müşteri odaklı hizmet modelimizle, sigortalılarımızla konulara özgü yetkin ekiplerimizi buluşturan çoklu temas ve temsil yönetimini benimsemekteyiz.

Ayrıca, reasürans brokerliği lisansımız sayesinde sigortalılarımızın ihtiyaçlarına sadece lokal değil, global kaynaklarla da çözüm geliştirebiliyoruz. Global reasürans piyasalarına erişim kabiliyetimiz, sunduğumuz hizmetlerde kapasite artışı, ürün çeşitliliği ve maliyet avantajı gibi farklılıklar yaratmamıza olanak tanımaktadır.

Kurumların kendi insan kaynağının refahını ve finansal güvencesini destekleyecek sigorta temelli iş modelleri ve teknoloji gelişimine de büyük önem veriyoruz. Bu doğrultuda geliştirdiğimiz dijital çözüm platformumuz Osigo, kurumların kendi çalışanlarına özel sigorta çözümlerini kolay erişilebilir hale getirmekte ve bu sayede hizmet verdiğimiz iş ortaklarımıza sigortacılık adına uçtan uca tüm alanlarda çözüm sunmamızı mümkün kılmaktadır.