Ray Sigorta, Umut İlkokulu ile İskenderunlu miniklere umut olacak
Ray Sigorta, Umut İlkokulu ile  İskenderunlu miniklere umut olacak

Ray Sigorta, Umut İlkokulu ile İskenderunlu miniklere umut olacak

Ray Sigorta’nın, 6 Şubat depreminden en fazla etkilenen illerden biri olan Hatay’ın İskenderun ilçesinde inşa ettiği Ray Sigorta Umut İlkokulu açıldı. Ray Sigorta çalışanlarının bağışları ve Ray Sigorta’nın ana sermayedarı VIG’nin de destekleri ile inşa edilen okul, devlet erkanının, şirket yönetiminin ve çocukların da katılımı ile düzenlenen özel bir törenle yeni eğitim ve öğretim dönemine başladı. İskenderun’un Akarca Mahallesi’nde eğitim verecek olan beş derslikli ilkokul binası her sene yaklaşık 125 öğrenciyi geleceğe hazırlayacak.

Ray Sigorta Umut İlkokulu’nun açılış törenine İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Akyürekoğlu, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Harun Tüysüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Açık, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş’in yanı sıra Akarca mahallesi sakinleri de katıldı.

‘En büyük yarayı alan ilimiz Hatay’

Ray Sigorta CEO’su Koray Erdoğan törende yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Yaşanan afet, belki de son yüzyılın en büyük felaketlerinden biriydi. 350 bin metrekare büyüklüğünde bir alanda, 3,3 milyon vatandaşımızı yaşadıkları kentleri ve evlerini terk etmek zorunda bırakan, 100 milyar doların üzerinde bir kayba yol açan büyük bir yıkım yaşadık. Ancak bu kadar büyük bir felaketten de tıpkı öncekiler gibi millet olarak dayanışma, birlik, beraberlik duygularımızla çıktık. Adı 6 Şubat Kahramanmaraş depremi olsa da en büyük yarayı alan ilimiz Hatay’dı. Amacımız yıkılan kadim şehrimizde, gelecek aydın nesillerin yetişmesine vesile olabilecek bir eser yaratmaktı. Fikir böyle doğdu ve bugün geldiğimiz noktada da o güzel fikrin somut gerçeğe dönüştüğünü görmekten dolayı mutluyuz.”     

‘Kadim kentimiz Hatay’a umut ışığı olsun’

Felaketin meydana geldiği ilk günden beri bölge halkı ile dayanışma içinde olduklarını dile getiren Erdoğan, “Sorumluluklarının bilicinde olan her kurum gibi biz de ilk günden itibaren bölgedeki vatandaşlarımıza her türlü maddi, manevi desteği vermeye çalıştık. Bugün de yaklaşık 1 yıllık bir çalışmanın sonucu olarak; yılda 125 civarında öğrencimize eğitim-öğretim sağlayacak olan bu eğitim yuvamızı kentimize kazandırmaktan dolayı kıvanç duyuyoruz. İnşallah bu güzel şehrin, onlarca uygarlığa ev sahipliği yapmış bu kadim toprakların yeniden eski güzel günlerine dönmesinde küçük de olsa bir umut ışığı olur” diye konuştu.