Özel Röportaj: ''MyClause ile hedefimiz, kişilere değerli olduklarını yeniden hatırlatmak''
Özel Röportaj: ''MyClause ile hedefimiz, kişilere değerli olduklarını yeniden hatırlatmak''

Özel Röportaj: ''MyClause ile hedefimiz, kişilere değerli olduklarını yeniden hatırlatmak''

MyClause Kurucusu Mert Yurtaçan; “MyClause ile insanlara kendilerini özel ve değerli hissettirmeye adayız.”

MyClause nedir, içeriği hakkında neler söyleyeceksiniz?

MyClause, bir ayrıcalıklar platformu olarak yola çıktı. Birçok insanın kendini özel hissetme ihtiyacıyla hareket etti. Kurumsal dünyada, yöneticilerin özellikle önemli gördüğü müşterilerini ya da bayilerini ödüllendirmeleri için tercih edecekleri bir yapı olarak MyClause uygulamamızı başlattık. Geçmişte bununla ilgili farklı markalarda çeşitli çalışmalar, girişimler olmuş ama başarısız olmuşlar. Biz bu başarısızlıklardan ders alarak daha farklı bir yapıyla, kurumsal firmalara hediye uygulamaları şeklinde MyClause’u organize ettik. Diğer ürünlerde halk bu tür ayrıcalıkları satın alabiliyordu, ancak MyClause'da bu sistem işlemiyor. MyClause içerisindeki hizmetlerin para ile satın alınamayışı en önemli nokta. Kişiler, hizmetleri bireysel olarak alamıyor, yalnızca kurumsal firmalar ürünü hediye olarak verebiliyor. Bu da bizim en büyük farkımız. Şirketler, özel hissettirmek istedikleri kişilere hediyeler gönderirler. Örneğin, sigorta şirketleri bu tür ayrıcalıkları acentelerine sunabilir. Bu pek çok sektör için örneklendirilebilir. Ya da şirket içerideki çalışanına ödül sistemi için MyClause’u değerlendirebilir. Bu da bizim yola çıktığımız düşüncelerden biri oldu.

MyClause için bir sektör kısıtlaması var mı?

Hayır, sektör kısıtlaması yok. Firmalar iş ortaklarına, çalışanlarına ya da üst düzey yöneticilerine de bu ayrıcalıkları sunabilir. MyClause, özel hissettirilmek istenen herkese uygun. Kurumsal dünyada genellikle seyahat eden insanlar oluyor. Seyahat ettikleri için konforları ve zamanları çok kıymetli. Az zamanda çok şey yapmaları gerekiyor. Seyahat ederken havaalanlarında lounge’ları, fast track'leri, VIP araç kullanımlarını tercih edebileceklerini düşünüyoruz. Bir kişi VIP aracı belki kendisi de kiralayabilir, fakat MyClause’da verilen üyelikte size üst düzey bir araç veriliyor ve 5 saatlik kullanım hakkınız var. Bu ayrıcalıkla, aracınız vasıtasıyla güzel bir akşam yemeği yiyip, o günü unutulmaz bir gün haline getirebilirsiniz. Ayrıca bunu sadece bir araba transferi olarak düşünmüyoruz; burada amaç hizmet verdiğimiz kişiye, "kendinizi özel hissedeceğiniz bir gün yaşayın" demek. Bunun dışında MyClause içerisinde çiçek ve çikolata gönderimi tarzında birçok hizmet var. Ancak burada sıradan bir çikolata değil, kaliteli bir çikolatanın gitmesi bizi farklı kılıyor. İnsanlar, bir hediye gönderdikleri zaman karşı taraftan güzel geri dönüşler almak isterler. Yani yapmış olmak ya da göndermiş olmak için değil, gerçekten değerli bir hediye sunmak için uğraşırlar. Biz de bu doğrultuda, detaylı düşünülmüş bir ürün tasarladık. MyClause ile insanlara kaliteyi sunuyoruz. Kalite de kişiye özel hissettiriyor. MyClause ile sunulan çok çeşitli paketler var. Bu paketler içinde çeşitli etkinlikler var; şarap tadımları ve kokteyl tadımları, konserler, etkinlikler, tiyatrolar, sinema biletleri, motokurye hizmetleri… Kendinizi iyi hissetmek için alabileceğiniz, birçok alanda size fark yaratacak, artı bonus hizmetler topluluğu sunduğumuz bir sistemimiz var. Bir altyapımız var ve kişiler buradan talepte bulunabiliyorlar. Belirli bir hak sayıları var ve taleplerinin ardından o haklar azalıyor. Üye firmalar bizim sunduğumuz hizmetler arasından kendi bütçelerine göre seçim yapabiliyorlar. The Land of Legends Antalya’da da Zorlu Center’da da bir etkinlikte hizmetlerimizi kullanabiliyorlar. Sabit paketlerimiz var ama firmalar isterlerse bu paketlerde değişiklik yapabiliyorlar.

444 4 384 numaralı bir hattımız var. Bu aynı zamanda bir WhatsApp hattı. Örneklendirecek olursam; çok yoğun olan bir kişinin doktor randevusu alması ve birkaç gün içerisinde muayene olması gerekiyor. Ancak randevu almaya ayıracak fırsatı da yok. MyClause’un WhatsApp  hattına “Şu hastaneden kendime çarşamba gününe randevu almak istiyorum” diye yazması yeterli. Bu operasyon, bir asistan gibi MyClause tarafından gerçekleştirilebilir. O kişi, bu hizmeti kullandığı zaman ne kadar büyük bir konfor alanına sahip olduğunu da farkediyor. Türkiye’de asistanı olan kaç kişi vardır bilmiyorum ama biz bu şekilde asistanı olmayan kişilerin bile asistanı olmasını sağlamış oluyoruz. Buradaki amacımız, kişilere bir WhatsApp kadar yakın olabilmek. Butik ve niş hizmet verebilmek. Kişiyle sürdürülebilir bir bağ kurmak. Çünkü biz MyClause’u firmalara bir yıl için satalım diye düşünmüyoruz, onun sürdürülebilir bir hizmet olmasını arzu ediyoruz. Amacımız kişilerin MyClause’un hizmetlerinden sürekli yararlanmasını sağlamak. “Ben yalnızca havaalanı lounge’ını kullandım.”, “Ben yalnızca motokurye hizmeti kullandım” mantığından ziyade MyClause’un her şeyi istenilen zamanda kullanılabilen bir platform olarak görülmesi bizler için çok önemli.

Örneğin, hizmet verdiğimiz bir kişinin şarap tadımına gitmesi ve bu deneyimi de yaşamış olması bizler için çok önemli. Üyelerimizin ücretsiz olarak sunduğumuz Neo Skola premium üyeliğinden faydalanabilmeleri, evcil hayvanlarını pet otellere bırakabilmeleri, bunların hepsi kullanılmasını çok önemsediğimiz özel hizmetlerimiz. MyClause ile çok fazla alana dokunmaya çalıştık. Saydığım konuların dışında, yurt dışı harç pulu bile veriyoruz. İşte bu tarz küçük gibi duran hizmetler bile, kişilere firması tarafından hediye edildiğinde, kişide bambaşka bir mutluluk yaratabiliyor.

Sürdürülebilirlik için pop-up etkinlikler de yapıyoruz. Örneğin, bir firma bayileri için bizlerle anlaştı ancak bayiler çeşitli illerde. Diyelim ki Kayseri’de bayisine hizmet verdi. Biz o kişi için Kayseri’deki etkinlikleri takip edip o bayiye, “Bu hafta sonu şu tiyatroya, bu sinemaya, bu konsere gidebilirsiniz” diyoruz. Aslında biraz da yaşama dokunmuş oluyoruz. Onların oradaki sosyal hayatını da düşünüyoruz. Diğer platformlarda bu kadar kişiye özel hizmet imkanı yok. Onların da belki yapmak istedikleri ama yapmadıkları şeyleri biz onlara hatırlatmış oluyoruz. Bu yüzden pop-up etkinlikler de bu işin önemli bir parçası.

Biz insanların Türkiye’de kendine çok değer vermediğini ve bunu unuttuğunu düşünüyoruz. MyClause ile hedefimiz, kişilere değerli olduklarını yeniden hatırlatmak. Hayat gailesi içinde herkes çok yoğun bir şekilde çalışıyor. Ama havaalanında tatile giderken eşiyle birlikte o alanda güzel vakit geçirmek, tatil öncesi planlamayı yapmak çok kıymetli. Ya da yıl dönümünde güzel bir araçla eşini alıp güzel bir organizasyona gitmek çok özel. Doğum gününde çocuğunu hafta sonu özel araçla bir etkinliğe götürüp güzel vakit geçirebilmek çok ayrıcalıklı bir durum. Bunlar MyClause ile çok kolay. Birçok yerde pek çok hak veriyoruz ve firmalar adına bu organizasyonu yapmaya talibiz. Şu an için firmamızı ve yaptığımız işi anlatma sürecindeyiz. Firmalara da çalışanları ya da müşterileri için nasıl bir fark yaratabileceklerini göstermek istiyoruz.

Kurumlar açısından sunduğunuz hizmetler çok önemli. Müşteri ve çalışan bağlılığı yaratıyor. Bu anlamda kurumlardan aldığınız pozitif geri dönüşler oluyor mu?

Tabii, oluyor. Ciddi operasyonlarımızın büyük bölümü Ocak ayında başlayacak ama daha küçük operasyonlarda geri dönüşler başladı. Bugüne kadar hiç olumsuz bir geri dönüş olmadı. Güzel şeyler sunarsanız, güzel karşılıklar alırsınız. Ürünlerimizin hepsi hayatın tam da içinden olumlu şeyler. Kötü enerji yaratacak ya da insanların şikayet edip kızacağı bir ürünümüz yok. Havaalanı lounge’ları ve Fast Track’ler kullanılıyor. Onun dışındaki hizmetlerde de talepler ve geri dönüşler oluyor. O yüzden memnun kalmama ihtimali çok düşük. Biz de bu anlamda iyi bir kurgu yaptık. Call center'larımıza iyi eğitimler veriyoruz, aynı zamanda onları da denetleyen arkadaşlarımız var. Hizmeti her zaman yukarıda tutacak ve onlara bu niş hizmeti verecek bir firmayız. Firmaların özellikle günümüzde müşteri ve çalışan bağlılığı sağlayabilmek için bu yollara gitmek zorunda olduğunu düşünüyorum. Çünkü artık para kıymetsizleşti. Parayla değil de bu tarz hizmetlerle ön plana çıkılacağını düşünüyorum. Gelecekte bu tür hizmetlerin daha da önemli olacağına inanıyorum, bu yüzden sabırlı olmak gerekiyor.

Operasyon tarafında bir call center var dediniz. Call center dışında dijital bir altyapı planlıyor musunuz?

Evet, bir mobil uygulamamız var. iOS tarafı da çok yakında gelecek, onay bekliyor. Android’de varız. Kişiler ayrıca MyClause.com’a girip hizmetlerimize erişebiliyor. Ama müşterilerimiz bize her yerden ulaşabilsinler diye 444’lü bir hat da kurduk, Kim, hangi yolu kullanmayı uygun görürse, kendilerine nasıl kolay gelirse oradan bize ulaşsınlar.

MyClause’un gelişim süreci hakkında bilgi verebilir misiniz? Neler değişti, neler eklendi?

MyClause çıktığı günden bugüne çok büyük bir değişikliğe uğramadı. Küçük düzenlemelerle taleplere göre bazı hizmetler eklendi. Örneğin Zorlu Center’da sahne arkası gezisi ekledik. Neo Skola eğitimlerini ücretsiz sunduk. Bu içeriklerde uzmanlardan eğitim alıyorsunuz ve şu anda yaklaşık 70 tane eğitim var. Bunlar sürekli yenileniyor. Kullanıcılarımız bu eğitimleri ücretsiz olarak izleyebiliyor.

Bir başka değişiklik de şu oldu: İnsanlar buralarda MyClause’un onlara verdiği hizmetleri unutuyorlar. Müşterimiz tarafından “Ben sadece havaalanı lounge’u kullanırım” denilmesi bizim en son istediğimiz şey. Tüm hakların kendisi için olduğunu ve tamamını kullanabileceğini öğrenmesi için bu eğitimleri ekledik. 100 saat eğitim izleme hakkı var. Onun dışında daha ekonomik hizmetler olması için de firmalarla özel anlaşmalar yaptık. Ancak bir maliyet var ve bu özel bir hizmet. Dolayısıyla "niş" bir hizmet veriyoruz.

MyClause’un benzeri hizmet sunan firmalar var mı? Siz bu işin neresindesiniz?

MyClause’un benzeri bir sistem dünya çapında yok. Bu işte tekiz diyebilirim. Parça parça hizmet verenler var ama birebir aynı yapıda bir hizmet sunan rakibimiz yok. Rakibimiz yok demek, benzer firmalar yok demek değil. Havaalanı lounge girişleri için firmalar var ama sadece lounge girişini satıyorlar. Bizim gibi motokurye hizmeti ya da VIP araç, otel, konser, tiyatro gibi hizmetlerin hepsini birlikte sunan bir firma yok. Biz bu platformla kişilerin özel hissetmesini ve bu hissin sürdürülebilir olmasını sağlamak istiyoruz. Müşterilerimiz "Beni mutlu eden bir şey var" desinler istiyoruz. İnsanlar daha geniş yerlerde bu hizmetleri kullanmak için fırsat bulsun. İnsanlar kendilerini daha iyi hissetsinler, iyi hissetsinler ki kurumsal firmalar daha iyi hizmetler versin istiyoruz. Büyük rakamlara ulaşmak gibi bir hedefimiz yok. Bu şekilde niş bir kitleye ulaşmak ve onları uzun süre bu yolculukta tutabilmek niyetindeyiz.

Son olarak MyClause’un geleceği için neler planlıyorsunuz?

Planımız, kişilere kendilerini daha özel hissettirmek ve bunu sürekli kılmak. MyClause üyelerine özel etkinlikler düzenlemek istiyoruz. Sadece üyelere açık olan etkinlikler. Onları bir araya getirmek ve etkinliklerle bağ kurmalarını sağlamak istiyoruz. Bu süreç özellikle 2025 yılı itibarıyla daha da aktif olacak. Türkiye’de bir süre ekonomik zorluklar yaşandı ama biz bu süreçte de ayakta kalmayı başardık. Bu süreçte bile insanlar kendini özel hissetmek istiyor ve biz de MyClause olarak bunu onlara sunuyoruz. İyi bir iş yaptığımızı düşünüyoruz ve gelecekte çok daha iyi işler yapacağımıza inanıyoruz. Sabırla ilerlemeyi ve kişilere değer katmayı hedefliyoruz.