Özel Röportaj: ''Gömülü sigorta uygulamasında Türkiye’nin önde gelen temsilcileri arasında yer alıyoruz''
Özel Röportaj: ''Gömülü sigorta uygulamasında Türkiye’nin önde gelen temsilcileri arasında yer alıyoruz''

Özel Röportaj: ''Gömülü sigorta uygulamasında Türkiye’nin önde gelen temsilcileri arasında yer alıyoruz''

Fibasigorta Genel Müdürü Erol Öztürkoğlu; “Yenilikçi sigorta ürünlerini müşterilerimizin satın alma yolculuklarına sorunsuz, hızlı ve düşük maliyetle entegre edeceğiz.”

Fibasigorta olarak 1. yılınızı doldurdunuz. Bize bu bir yıllık yolculuktan kısaca bahseder misiniz?

Fibasigorta olarak, birinci yılımızda gösterdiğimiz performans ve stratejik çalışmalarımızla hedeflerimize ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yolculuğumuzun başlangıcında ortaya koyduğumuz "Fibasigorta bi’kolayı burada!" mottomuzla müşterilerimize yenilikçi, kolay ve hızlı sigortacılık hizmeti sunmaya devam ediyoruz. Rakamsal hedef ve beklentileri yakaladığımız geçen bir yılın ardından, hizmet ve projelerimizle çıtayı daha da yükseklere taşımayı arzuluyoruz. Kolay ve kişiselleştirilebilir deneyimler sunan projelerimizi müşterilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde pazar payımızı hızla artırarak istikrarlı büyüme yolculuğumuza güçlü adımlarla devam edeceğiz.

Orta ve uzun vadeli hedeflerinizde hangi başlıklar var?

Sigortacılık anlayışı günümüzde, daha önce benzeri görülmemiş yoğun bir rekabet çerçevesinde şekilleniyor. Son yıllarda hızla artan çeviklik, dijitalleşme ve müşteri odaklılık çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sigorta sektöründe dijitalleşme ve teknoloji kullanımı önem kazanıyor. Dünyada ‘embedded’ olarak anılan gömülü sigortanın Türkiye’deki önemli temsilcilerinden biriyiz. Gömülü sigorta, ihtiyaç anında yani satın alma anında, sigorta ürününü tüketiciye sunma yöntemi aslında. Özetle, müşteri cihazı aldığı anda, ihtiyacını açığa çıkarıyor, ürününü sigortalıyoruz. Kişiye özel ürün seçeneklerimiz bizim burada önde olmamızı sağlıyor. Bu yöntemle yaşamın her anında güven ve konfor hizmeti sunma imkanımız oluyor. Tüketici yüksek fiyatlar nedeniyle, aldığı eşyayı uzun süre kullanmak için çareler arıyor. Bu beklentiyi de görüyoruz… Elektronik cihaz sigortamız bunun bir örneği. Hem ilk andan itibaren ürünü koruyor hem ek garantilerle ömrünü uzatıyoruz. Sigorta bilinci oluşturarak sektöre de fayda sağlıyoruz. Bu yöntem bize ürünümüzü tanıtmamız için alan açtığı kadar, tüketiciye de güzel fırsatlar sunuyor. Yenilikçi sigorta ürünlerini müşterilerimizin satın alma yolculuklarına sorunsuz, hızlı ve düşük maliyetle entegre edeceğiz.

Yakın dönemde daha çok hangi ürün ve hizmetlere ağırlık verecek, hangi alanlarda ön planda olacaksınız?

Fibasigorta olarak müşterilerimizin beklenti ve ihtiyaçlarını en iyi şekilde analiz ederek ürünlerimizi sunuyoruz. İçinden geçtiğimiz dönemde müşterinin ürün veya hizmet satın alırken fayda maliyet analizi yaptığını biliyoruz. Tüm dünya genelinde elektronik cihaz sigortalarının öne çıktığını görebiliyoruz. Bu kapsamda, cep telefonundan, televizyona kadar birçok elektronik ürünün sigortalanması her geçen gün daha da önem kazanıyor. Biz de gömülü sigorta, kişiselleştirilmiş sigorta ve bundle ürün seçeneklerimizle trendleri en iyi şekilde analiz edebilen oyuncular arasında yer almak istiyoruz. Gelecekte, sigorta sektöründe ekosistem bağları ve platform iş ortaklıkları gibi yeni modellerin ön plana çıkması bekleniyor. Bu doğrultuda, ekosistem sigortacılığına odaklanarak sektördeki gelişmelere öncülük etmeyi amaçlıyoruz.

Cep telefonu sigortası ürününüzden bahseder misiniz? Bu ürün maliyetlerin oldukça arttığı günümüzde nasıl bir öneme sahip?

Fibasigorta olarak cep telefonu sigortasını müşterilerimizin ihtiyacına göre 3 farklı pakette hizmete sunduk: Ekran Kırılması Sigortası, Tam Koruma Sigortası ve Uzatılmış Garanti Sigortası. Hepimizin bildiği üzere dijital çağın vazgeçilmezleri arasında elektronik cihazlar geliyor. Bunlar arasında en çok kullandığımız ise cep telefonu. Bizler de buradan yola çıkarak, bütçe dostu ve kişiselleştirilebilir olmasına özen gösterdiğimiz seçeneklerimizle müşterilerimizin telefonlarını güvence altına almalarına imkân sağlıyoruz. Ayrıca, servis sürecinde bütün müşterilerimize ikame cihaz desteği veriyoruz. Yani, telefon onarımı sırasında hiç kimseyi telefonsuz, iletişimsiz bırakmıyoruz. Yeni, ikinci el veya yenilenmiş fark etmeksizin, tüm telefonlar için özel sigorta çözümleri sunuyoruz. Müşterilerimiz sadece telefonu satın aldıklarında değil, kullanırken de sigorta ürünlerimizi edinebiliyor. Garanti belgeli yenilenmiş telefonlara bile sigorta yapıyoruz. Sektörümüzde yenilenmiş telefonu sigortalamak bir ilk ve biz yeniliklere imza atmayı çok seviyoruz.

Dijital yatırımlarınızdan da söz etmek isteriz. Sigortacılıkta dijitalleşme sizce nedir ve siz bu alanda hangi yatırımları yapıyorsunuz?

Sigortacılık sektöründe yaşanan değişimi doğru okumak gerekiyor. Dijital sigortacılığı, internet ve mobil platformlar üzerinden hizmet sağlanması şeklinde ifade edebiliriz. Bu sayede müşteriler, sigorta poliçelerini satın almak, poliçe bilgilerine ulaşmak, hasar bildirimlerinde bulunmak gibi işlemleri kolayca yapabilirler. Sektörde yaşanan küresel gelişmelerle, değişen müşteri beklentilerini derinlemesine analiz ediyor ve farklı ihtiyaçlara yönelik çözümler üretiyoruz. Fibasigorta olarak stratejimiz gereği ürünlerimizi dijital ve yeni kanallar üzerinden müşterilerimizle buluşturmak istiyoruz, web sitemizi, online şube ve mobil uygulamamızı hayata geçirdik. Ürün ve hizmetlerimize kolayca ulaşmanızı ve hızlıca satın almanız için bir “tık” uzakta olduğumuzu hissettirmeye önem veriyoruz. İhtiyaç duyulan her an müşterilerimizin yanındayız ve çözüm odaklı sigortacılık anlayışımızla hizmet veriyoruz. Az önce de bahsettiğim gibi gömülü sigorta uygulamasında çok iyi bir noktaya ulaştık. Tüketiciler, telefon, tablet veya akıllı süpürge aldı diyelim, hangi kanaldan alırsa alsın, biz satın alma anında ürünümüzü sunarak hızlı bir şekilde sigorta ihtiyacını karşılıyoruz. Hedefimiz daha da geniş bir ağ yaratmak.

Özellikle web sitenizden teklif alınabilmesi, mobil uygulama üzerinden hasar başvurusu yapılabilmesi gibi hizmetleri müşterilerinize açtınız. Bize biraz bu hizmetlerden bahseder misiniz?

Dijitalleşme sunduğu imkanlar ve kolaylıklarla artık çağımızın değişmezi. Fibasigorta olarak bunun farkındalığıyla hareket ediyoruz. En hızlı ve kolay şekilde müşterimizin Fibasigorta’nın web sitesine ya da mobil uygulamasına giriş yaparak rahatlıkla işlem yapmasını istiyoruz. Örneğin; müşterilerimiz web sitesi üzerinden kolayca teklif oluşturabiliyor ve uçtan uca satın alma deneyimi yaşayabiliyor. Poliçe sahibi müşterilerimiz mobil uygulama üzerinden rahatça poliçesini görüntüleyebiliyor, kolayca yeni ürün satın alabiliyor veya chatbot hizmeti sunan Figuru ile 7/24 bilgi erişimi sağlayabiliyor.  Üstelik hasar ihbar kaydı kolaylıkla oluşturuluyor, hasar süreci takip edilebiliyor. Mobil uygulamamız sayesinde dilerse kendisine ait tüm poliçe bilgilerini mobil uygulamamıza kaydedebiliyor ve tüm poliçelerinin takibi için tek bir platformdan kolayca ulaşım sağlayabiliyor. Mobile özel kampanya ve duyurularımızdan anında haberdar olabiliyor.

Hizmetleriniz genelinde müşterilerinizden aldığınız geri dönüşler nasıl oluyor? Fibasigorta markası müşteri nezdinde nasıl okunuyor?

Şu ana kadar müşterilerimizden genellikle memnuniyet geri dönüşleri alıyoruz. Fibasigorta’nın sahip olduğu güçlü vizyon ve sektöre katmayı hedeflediği yenilikçi bakış açısının müşterilerimizin beklentileriyle örtüştüğünü ve kısa bir sürede karşılık bulduğunu gözlemliyoruz. Kişiselleştirilmiş hizmetlerimizle en iyi kullanıcı deneyimi yaşatmayı hedefliyoruz. Hız, kolaylık, anlaşılırlık ve ulaşılabilirlik ilkelerimizin bu süreçlerin merkezinde yer aldığını söylemek mümkün.