99 yıldır olduğu gibi acentelerimizin destekçisiyiz
99 yıldır olduğu gibi acentelerimizin destekçisiyiz

99 yıldır olduğu gibi acentelerimizin destekçisiyiz

Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Kerem Tokyürek, acentelere yönelik olarak yürüttükleri destek çalışmalarını BEST dergisine anlattı.

Acentelerimizin müşterileri ve şirketimiz ile sürdürülebilir bir ilişki yürütebilmeleri için öncelikle kendilerini yetiştirmeleri, bilgi birikimlerini arttırmaları ve işlerini iyi yapmaları gerekiyor. Şirketimiz, acentelerine fazla sayıda ve içi dolu ürünler sunabilen şirketlerden birisi. Müşterilerinin risklerini tespit eden acentelerin bu riskler için müşterilerine sunacakları ürünleri tek bir şirketten sunabilme imkanına sahip olmaları önemli. Bunun yanında marka bilinirliğimiz, ürünlerimizdeki teminatların genişliği, sektöre yeni ürünler ve uygulamalar ile yön verebilen, hasar olduğunda yılların tecrübesi ile acente ve sigortalı ile diyalog halinde süreci yürütebilen bir şirket olmamız acentelerin müşterilerine kaliteli hizmet vermesini sağlıyor. Ayrıca acentelerimizi teknik bilgi olarak destekleyerek uzmanlaşmalarını sağlamak, dijital ve robotik uygulamaları kullanarak acentelerin operasyonel yüklerini azaltmak ve erişilebilir olmak acentelerimiz ile sürdürülebilir ilişkiler kurmak için önem verdiğimiz konular arasında.   

Acentelerin sağlıklı büyümeleri hem kendi çabalarına hem de çalıştıkları şirketlerin sundukları imkanlara bağlı. Sigortacılık, güven işidir. Acentelerin müşterilerinde ve çalıştıkları şirketlerde bu güveni yaratmaları önem arz ediyor. Bu güveni yaratan, bilgi düzeyi, insan ilişkileri ve personel yönetimi iyi olan acentelerin, üretimlerini, kazançlarını ve biriktirdikleri insanları artırmaları her zaman daha mümkün oluyor. Acentelerin büyüme ve devamlılığında müşterilerinin risklerini doğru değerlendirmeyi öğrenmeleri ile sigorta şirketlerinin müşterilerin poliçe ihtiyaçlarının tamamına teminat sağlayabilme becerileri ve kapasiteleri ile hasar süreçlerini doğru yöneterek makul zamanda çözüme kavuşturması önemli. Sigorta şirketinin finansal destekler, eğitim ve gelişim programları, teknolojiye erişim, dijital uygulamalar ile pazarlama, satış ve kampanya avantajları sunması önemli. Acentelerimize, sektörde daha güçlü ve sürekli yükselen paylarla var olmaları, daha iyi noktalara ulaşabilmeleri ve sürdürülebilir büyüme sağlayabilmeleri için doğru risk seçimi, ürün çeşitliliği, karlı müşteri tutundurma, uzmanlaşma, yaygın sigortacılık, sigortacılık etiği, dijitalleşme ve teknoloji kullanımı, bilgi ve veri güvenliği, etkin finans yönetimi, kurumsallaşma ve devamlı öğrenme konularında destek sağlıyoruz. Acentelerimizin bu unsurları referans alarak, bunlara yönelik gelişim sağlamaları ve politikalar belirlemeleri, stratejik hedeflere ulaşmaları ve devamlı büyüme sağlayabilmeleri için kritik öneme sahip.

99 yıldır olduğu gibi acentelerimiz ile karşılıklı güven ve iş birliği içinde çalışarak sektördeki güçlü konumumuzu sürdürmeyi istiyoruz.