HDI Sigorta Hentbol Erkekler Türkiye Kupası’nın sahibi Beşiktaş Safi Çimento!
HDI Sigorta Hentbol Erkekler Türkiye Kupası’nın sahibi Beşiktaş Safi Çimento!

HDI Sigorta Hentbol Erkekler Türkiye Kupası’nın sahibi Beşiktaş Safi Çimento!

HDI Sigorta Hentbol Erkekler Türkiye Kupası’nda 2023 – 2024 sezonu şampiyonu, mücadele dolu geçen final karşılaşmasında rakibi Süper Toto’yu 40-31’lik skorla mağlup eden Beşiktaş Safi Çimento oldu.

Türk sporu ve sporcusuna yaptığı yatırımlar ile adından sık sık söz ettiren HDI Sigorta’nın üç sezondur isim sponsorluğunu üstlendiği HDI Sigorta Hentbol Erkekler Türkiye Kupası’nda şampiyon belli oldu. Ankara’da oynanan dörtlü finallerde tüm oyunları kazanan Beşiktaş Safi Çimento şampiyonluk kupasına uzanan takım oldu. 13-14 Nisan tarihleri arasında THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu’nun ev sahipliği yaptığı karşılaşmalarda Beykoz Belediyespor ile Beşiktaş Safi Çimento karşılaşmasının kazananı Beşiktaş Safi Çimento ile Sakarya Büyükşehir ile Spor Toto mücadelesinin kazananı Süper Toto, 14 Nisan günü final müsabakasında karşı karşıya geldi. Kıyasıya bir mücadeleye sahne olan maçta rakibini 40-31 gibi bir skorla geçen Beşiktaş Safi Çimento şampiyonluk kupasının da sahibi oldu.

Şampiyon omzunda HDI Sigorta logosu taşıyor
Final karşılaşmasında kıyasıya bir mücadele izlediklerinin altını çizen HDI Sigorta Genel Müdürü Firuzan İşcan, “Olağanüstü mücadeleleri ile HDI Sigorta Hentbol Erkekler Türkiye Kupası’nda bize seyir zevki yaşatan tüm takımlarımıza teşekkür ediyoruz. İş birliğimizin üçüncü yılında Türkiye Hentbol Federasyonu ev sahipliğinde, iki gün boyunca sporun tüm güzelliklerine ve renklerine şahit olduk. Kıyasıya bir mücadelenin sonucunda, kupayı 16. kez müzesine götürmeye hak kazanan Beşiktaş Safi Çimento’yu canı gönülden tebrik ediyorum. Şampiyon takımımızın omzunda HDI Sigorta logosunu taşıyor olması da bizler için ayrıca kıymetli” dedi.

Karşılaşma sonrası düzenlenen törende şampiyon Beşiktaş Safi Çimento’ya kupa ve madalyalarını THF Başkanı Uğur Kılıç ve Spor Toto Teşkilatı Başkanı Dr. Mehmet Ata Öztürk takdim ederken, takımı adına büyük başarı elde eden Beşiktaş Safi Çimento oyuncusu Francisco Javier Castro Pena’ya ise MVP ödülü HDI Sigorta yetkilileri tarafından takdim edildi.