BES’te katkı payı değişikliğini içeren kanun teklifi Meclis’ten geçti
BES’te katkı payı değişikliğini içeren kanun teklifi Meclis’ten geçti

BES’te katkı payı değişikliğini içeren kanun teklifi Meclis’ten geçti

BES’te katkı payını yüzde 30’a çıkaran kanun teklifi Meclis’ten geçti

Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı KHK’da Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Kanun’da yapılan değişiklikle BES’te belirli bir süre kalan katılımcılar kısmen ödeme alma imkânına sahip olacak.

Meclise sunulan ve ilgili komisyondan geçen, "Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapan Kanun Teklifi", TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. 18 maddeden oluşan kanun, memur ve emeklilere zam oranından doğal gazda kademeli faturalandırmaya ve Bireysel Emeklillik Sistemindeki yeni orana kadar pek çok konu içeriyor. Kabul edilerek yasalaşan kanun teklifindeki uygulamalar Cumhurbaşkanı tarafından onaylanıp Resmi Gazetede yayımlanmaları ile yürürlüğe girecek.

Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu'nda yapılan değişiklikle, BES'te belirli bir süre bulunmuş katılımcılara, kısmen ödeme alma imkanı sağlanıyor. Kurumca belirlenen hallerde ve koşullarda katılımcıya sistemden ayrılmadan, devlet katkısı hesabındaki tutarlar hariç hesabındaki birikim tutarının yüzde 50'sine kadar kısmen ödeme yapılabilecek. Bu durumda kısmen yapılan ödeme tutarının yüzde 25'ini aşmamak üzere devlet katkısı hesabındaki tutardan da ödeme gerçekleştirilebilecek.

Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu'nda yapılan değişiklikle halihazırda yüzde 25 olarak belirlenmiş olan devlet katkısı oranı yüzde 30'a yükseltilecek.