HOMER, Kurumsal Dönüşüm ile Yeni Hedeflere Yürüyor
HOMER Smart Auto Service Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Yeşilbayraktar; Tüm gücümüzle, ‘otomobilin ile ilgili her sorunu HOMER halleder!’ gerçeğini insanlara anlatmayı hedefliyoruz.
HOMER Smart Auto Service, otomotiv sektöründe dijitalleşmenin henüz gündemde olmadığı bir dönemde, AR-GE amaçlı kurulan bir tamirhane ile yola çıktı. 2007 yılında Teknopark İstanbul’da yazılım şirketi kurulması ile birlikte teknoloji odağı netleşti. 2013 yılında kurumsal yapısını oluşturan HOMER, başta sigorta şirketleri ve filo firmaları olmak üzere bireysel araç kullanıcılarına kadar geniş bir hedef kitle belirledi.
İlk uygulamalar, kurumlara yönelik DMS tabanlı çözümler üzerineydi. Ancak teknolojinin hızlı evrimi, tüketici alışkanlıklarının değişmesi ve mobil dünyanın etkisiyle HOMER, bireysel kullanıcıyı da odağına alarak dönüşümünü başlattı. 2015’ten itibaren Java tabanlı dijital altyapı ile bireysel hizmet verecek şekilde yapılandı. Artık sadece B2B değil, B2B2C modeliyle de hizmet veriliyor.
“Otomobil yerini mobiliteye bırakıyor. Sahip olunmaktan çok, hareket kabiliyeti için ihtiyaç duyuluyor.” diyen Haluk Yeşilbayraktar, kurumsal dönüşümün tam da bu noktada başladığını vurguluyor. HOMER, teknik ihtiyacın ne zaman ve nerede ortaya çıkacağının öngörülemediği bu yeni dünyada, dijital altyapısını geliştirerek bireysel kullanıcılara hızlı, güvenilir ve profesyonel hizmet sunmak için yola çıktı.
Yeni dönemin vizyonu “HOMER V.3” olarak tanımlandı. “HOMER Halleder!” sloganı ile kurumsal kimlik yenilendi, servis ağı genişletildi. 300’den fazla çekici, 55 lastik deposu, 35 yol yardım noktası ve ikame araç iş ortakları ile hizmet bütünlüğü sağlandı. CRM altyapısı ile entegre çalışan yeni dijital sistem, çağrı yönetiminden teklif taleplerine kadar her adımı dijital ortama taşıdı.
Bireylere uçtan uca hizmet sunacağız
“Sigorta şirketleri ile entegre sistemlerle bireylere uçtan uca hizmet sunabiliriz” diyen Yeşilbayraktar, HOMER’in sadece onarım hizmeti sunmadığını, mobil uygulamasıyla evrak işlemlerinden asistans desteğine kadar her alanda sigortalılara dijital deneyim sunduğunu ifade ediyor.
Bireysel sürücüler için farklı iş kollarıyla yeni iş modelleri geliştiriliyor. Anadolu’daki servis kapasitesinin sınırlı olması, artan araç parkı ve sigortalanma oranları göz önüne alındığında, HOMER servis kapasitesini artırmak için yatırımlarına devam ediyor. Ayrıca parametrik bir dijital paket sistemi ile kullanıcıların farklı ihtiyaçlarına hızlı çözümler sunuluyor.
“Son iki hayalim: Türkiye’de henüz olmayan bir iş modelini kurmak ve bu birikimi yurt dışına taşımak” diyen Haluk Yeşilbayraktar, HOMER’in gelecekte de sektöre yön veren güçlü bir oyuncu olmaya devam edeceğini belirtiyor.