Togg ile Özel İş Birliği: Elektrikli Araçlar İçin Tam Koruma
Togg ile Özel İş Birliği: Elektrikli Araçlar İçin Tam Koruma

Togg ile Özel İş Birliği: Elektrikli Araçlar İçin Tam Koruma

Ocak 2025’te elektrikli araç satışları geçen yılın aynı dönemine göre %71 artarak 6.071 adede ulaştı.

Doğa Sigorta genel Müdürü Coşkun Gölpınar, Doğa Sigorta’nın elektrikli araçlar alanındaki adımlarından söz ederek, bu alanda geliştirdikleri ürün yapılanmalarını anlattı.

Ocak 2025’te elektrikli araç satışları geçen yılın aynı dönemine göre %71 artarak 6.071 adede ulaştı. Yerli otomobil Togg T10X, 1.570 adetlik satış rakamıyla zirvedeki yerini korurken, Çinli üretici BYD’nin kompakt SUV modeli Atto 3, 494 adetlik satışla ikinci sıraya yükseldi. Özellikle BYD gibi yeni oyuncuların yükselişi, Türkiye’de elektrikli araç pazarındaki rekabeti artırırken, 2025’in elektrikli mobilite açısından hızlı bir büyüme yılı olacağının sinyallerini veriyor. Doğa Sigorta olarak da gelişen bu pazarı yakından takip etmekteyiz ve ihtiyaca yönelik sigorta ürünleri ile sektörde ilklere imza atmaktayız. Doğa Sigorta olarak daha yeşil bir gelecek için çevreye duyarlı araç kullananların yanında olduğumuzu gösteren özel bir ürün geliştirdik. Elektrikli ve hibrit araç sahiplerinin karşılaşabilecekleri riskleri “Doğa’l Kasko” ile teminat altına almaktayız. Türkiye’nin küresel teknoloji markası olan Togg’un, mobilite deneyimini baştan sona değiştiren elektrikli akıllı cihazı da imzalanan özel iş birliği doğrultusunda Doğa Sigorta güvencesiyle kullanıcılara sunulmaktadır.  Doğa sigorta olarak Togg ile gerçekleştirdiğimiz iş ortaklığı ile Togg kullanıcılarını karşılaşabilecekleri tüm risklere karşı tam koruma sağlıyoruz. Gelişen elektrikli araç piyasasının en büyük ihtiyaçlarından biri olan duvar tipi şarj ünitelerine özel ürünümüz ile de sektörde ilklere imza atmaktayız.

Yaygın anlaşmalı yetkili servis ağımızla tüm Türkiye’de sigortalılarımıza hizmet vermekteyiz

Elektrikli ve hibrit araçlar, bileşenleri ve çalışma prensipleri itibariyle içten yanmalı motorlara sahip araçlara göre oldukça farklıdır. Bu farklılıkların başında gelen yüksek voltaj, araçların bakım onarım süreçlerinde yüksek güvenlik önlemleri alınmasını ve bu işlemlerin ancak gerekli eğitimlerden geçmiş uzman kişilerce, gerekli teknik ekipmanlar kullanılarak yapılmasını gerektirir. Bazı kazalarda, aracın sistemlerini bağlayan yüksek gerilim (HV) kabloları hasar alabilir ve uygun koruyucu ekipman ve tedbirler olmadan araca müdahale edilmeye kalkışılması ciddi zararlar verebilir. Elektrikli ya da hibrit bir araçta, kaporta onarımına veya boya işlemine geçilmeden önce mutlaka ilgili markanın yüksek gerilim kesme, emniyete alma ve onarım prosedürlerine uyulmalıdır. Doğa sigorta olarak elektrikli araç onarım hizmeti veren yaygın anlaşmalı yetkili servis ağımızla tüm Türkiye’de sigortalılarımıza hizmet vermekteyiz. Türkiye elektrikli araç piyasasına yeni giren firmaları da yakından takip ederek servis ağımızı geliştirmekteyiz.

Elektrikli araçlar, geleneksel otomobillerden farklı bir güç aktarımına sahiptir. Bu sebeple özellikle aracın çekilmesi durumunda elektrikli motorlarının zarar görmemesi için dikkatli olunması gerekir.

Çoğu elektrikli aracın motoru hem önde hem de arkada veya akslarının üzerinde bulunur. Dolayısıyla aracın çekilmesi gerektiğinde ahtapot çekici tercih edilmesi en doğru çözümdür. Ahtapot çekici sayesinde araç, çekicinin kolları ile yukarı kaldırılır ve düz yataklı bir zemine konulur. Böylece aracın motoruna gelecek zararlar önlenebilir. Elektrikli araçlara verdiğimiz uygun ekipman ve uzman personel ile özel asistans hizmetleri sunmaktayız.