AXA Sigorta, deprem desteklerine psikolojik danışmanlık hizmetini de ekledi
AXA Sigorta, deprem desteklerine psikolojik danışmanlık hizmetini de ekledi

AXA Sigorta, deprem desteklerine psikolojik danışmanlık hizmetini de ekledi

Depremden doğrudan ve dolaylı olarak etkilenenlere destek olmaya devam eden AXA Sigorta, AXAFit mobil uygulaması ile herkese psikolojik danışmanlık desteği veriyor.

Yurdumuzun 11 şehrini etkileyen depremlerden sonra bölge halkıyla dayanışma için çalışmalarını sürdüren AXA Sigorta, depremin etkilerine yönelik ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti sunmaya başladı. Deprem felaketinden sonra hem çalışanları ve iş ortaklarının yanında yer alan, hem de toplumun geneli için dayanışmaya ortak olan AXA Sigorta, sağladığı maddi desteklere ek olarak psikolojik destek de sunmak için adım attı. 

Deprem sonrasında, sunduğu hizmet ve çözümlerde de müşterilerinin yanında yer alan AXA Sigorta, AXAFit uygulaması üzerinden sigortalılarına destek oluyor. AXA Sigorta’nın tüm sağlık sigortalıları AXAFit’te yer alan AXA Doktor Danışma Hattı’ndaki sesli ve görüntülü psikolojik destek görüşmelerinden 1 yıl boyunca sınırsız yararlanabilecek. Sağlığın sadece fiziksel değil, zihinsel boyutunun da olduğuna dikkat çeken Şirket, AXA müşterisi olmasa dahi, AXAFit mobil uygulamasını kullananların, “Doktora Yaz” özelliğiyle herhangi bir sınır olmaksızın psikolog ve psikiyatr desteğine erişmesine imkan tanıyor.

AXA Sigorta Bireysel Teknik ve Sağlık Başkanı Sanem Çıngay Buçukoğlu depremin psikolojik etkilerine yönelik attıkları iyileştirici adımlarla ilgili yaptığı açıklamada “Çok derin kayıpların yaşandığı afetlerde yalnızca afetzedeler değil, afetzedelerin yakınları, arama kurtarma çalışmalarına destek veren yardım ekipleri ve toplumun tüm fertlerinin zihinsel sağlığı kötü etkilenebiliyor. Depremden doğrudan ve dolaylı olarak etkilenen herkese destek olmak amacıyla başlattığımız psikolojik danışmanlık hizmeti ile amacımız, ihtiyaç duyan herkesin depremin psikolojik etkilerinden biri olarak ortaya çıkan travmalarla baş edebilmeleri için onlara uzmanlar aracılığı ile destek olabilmek. Deprem bölgesinde büyük kayıplar yaşayan ve yaşananlardan olumsuz etkilenen halkımızla sadece bugün değil uzun vadede de dayanışma içinde olmak en büyük görevimiz. Birlikte kalmaya, yaralarımızı birlikte sarmaya devam edeceğiz.” dedi.

AXA Sigorta; AXA Grubu, bağlı şirketleri ve çalışanlarının desteği ve AXA Tüm Kalplerde gönüllülerinin girişimleriyle deprem bölgesine 60 milyon TL nakdi yardım ulaştırmıştı. Şirket, aynı zamanda acente pazarlama faaliyetlerine ayrılan 17,5 milyon TL bütçeyi de deprem bölgelerinde oluşan ihtiyaçlara yönelik kalıcı bir destek olarak harcamaya karar vermişti. AXA Sigorta, GEA Arama Kurtarma, Türkiye Voleybol Federasyonu, Türkiye Sigorta Birliği iş birliği ve AFAD ve Kızılay koordinasyonuyla deprem bölgesine ayni ve nakdi yardımlarını göndermeye devam ediyor.