Image

''Hızla dijitalleşen dünyada dijital varlığımızı ve görünürlüğümüzü daha fazla artırmak ve iş ortaklarımızın müşteri kitlesi ihtiyaçlarına en uygun ürünleri sunmak için özellikle bankalarımızın dijital platformlarında yer almayı hedefliyoruz.''

Banka kanalının etkin ve verimli bir şekilde kullanılabilmesi, hem müşterilerimize daha geniş yelpazede erişim sağlamak hem de satış performansımızı artırmak adına büyük önem taşıyor. MetLife’ın Türkiye’de faaliyete başladığı günden itibaren el ele verdiğimiz banka iş ortağımız DenizBank ile uyumlu iş birliğimizi sürdürürken; bankasürans kanalımızı genişleterek Burgan Bank, Odeabank ve Anadolubank’la da önemli iş birliklerine imza atmıştık.


İş birliği yaptığımız bankaların yüz yüze satış kanallarının yanı sıra dijital kanallarında da yer almaya devam ediyoruz. Bu iş birliklerimizin kapsamını çağın gereğine uygun olarak dijital kanallarla geliştirmekten mutluluk duyuyoruz. Banka sigortacılığı alanındaki iş ortaklarımızın hem fiziksel banka şubelerinde hem de web sitesi, mobil uygulama, internet şubesi gibi dijital temas noktalarında sigorta ve emeklilik ürünlerimizi sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sektörde hızla değişen ve gelişen ürün yelpazesine ayak uydurarak 2024 yılının Mart ayı itibarıyla Mevduat Hayat Sigortası ve Ağustos ayı itibarıyla da Çek Karnem Güvende Ferdi Kaza Sigortası olmak üzere iki yeni ürünümüzü Banka iş ortaklarımız aracılığı ile müşterilerimize sunmaya başladık. Mevduat Hayat Sigortası ile birlikte her türlü yaşam kaybı ve maluliyet durumlarında müşterilerimize finansal güvence imkanı sunuyoruz. Çek Karnem Güvende Ferdi Kaza Sigortası sayesinde çek karnesi olan banka müşterilerimizin kaza sonucu vefat ve maluliyet riski durumunda tazminat ödemelerini gerçekleştiriyoruz.

Çalıştığımız tüm bankalarımızın müşterilerine mevcutta BES, Kredi Hayat ve İhtiyari sigorta branşlarında ürünlerimizi sunuyoruz. Yakın zamanda kredi hayat sigortası ürünümüzü de Odeabank’ın mobil şubesinden satışa açtık ve başarılı sonuçlar almaya başladık.

2025 yılında TSS ve BES’i hem Odeabank hem de Burgan Bank’ın mobil platformlarında müşterimizle buluşturmayı planlıyoruz.

Hızla dijitalleşen dünyada dijital varlığımızı ve görünürlüğümüzü daha fazla artırmak ve iş ortaklarımızın müşteri kitlesi ihtiyaçlarına en uygun ürünleri sunmak için özellikle bankalarımızın dijital platformlarında yer almayı hedefliyoruz.

Müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini dinleyerek ürünlerimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Böylece hizmet çeşitliliği de sağlıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanındaki müşterilerimize yenilikçi sigorta ve emeklilik ürünleri sunmak için bankasürans kanalındaki iş birliklerimizi sürekli geliştirmek bizim için büyük önem taşıyor.

MetLife Türkiye olarak, banka kanalındaki kadrolarımızı güçlendirmek ve satış ekiplerimizi sağlamlaştırmak için çeşitli stratejik adımlar atıyoruz. Müşterilerimize en iyi hizmeti sunabilmek için kalifiye çalışanlar istihdam ediyoruz. İlgili ekiplerimiz için kapsamlı, sürekli ve ihtiyaç tabanlı bir eğitim programı sunuyoruz ve kişisel gelişimlerini destekliyoruz. Amacımız, doğru müşteriye, doğru ürünü, doğru şekilde satmak ve %100 müşteri memnuniyeti ile ilerlemek. Bunu da mutlu, donanımlı ve öğrenmeyi merkezinde bulunduran çalışanlar ile yapmak istiyoruz.

Ekiplerimiz de bu sayede, daha etkili bir şekilde iletişim kurarak potansiyel müşterilerimizin ihtiyaçlarına daha uygun ürünler sunabiliyorlar. Bu bağlamda müşterilerimiz de kendi ihtiyaçlarının daha iyi bir şekilde anlaşılmasından memnun kalıyor. Ayrıca doğru şekilde bilgilendirildiklerinde daha bilinçli tercihler yapabiliyorlar. Bu durum da müşteri memnuniyetinin artmasına ve müşteri sadakatinin oluşmasına katkıda bulunuyor.