Image

''Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sigorta potansiyeli açısından öne çıkan iller içerisinde, Gaziantep, Hatay, Diyarbakır, Malatya ve Kahramanmaraş başta geliyor''

Ülkemizin her bölgesi birbirinden farklı renkler barındırıyor. Medeniyetin beşiği sayılabilecek ilk yerleşim yerlerinden biri olan Mezopotamya, verimli topraklarıyla çok eski zamanlardan beri yoğun göçlere sahne olmuş, birçok farklı kültür ve halkın karıştığı, birlikte yaşamayı başardığı bir bölge. Bu zenginlik ve atalarımızdan miras kalan davranış modelleri, hayatın her alanında olduğu gibi ticaret hayatımızda da kendini gösteriyor.


Yaygın olarak daha duygusal hareket etmemiz, ilişki odaklı oluşumuz, tanıdıkla çalışma alışkanlıklarımız sigortacılık sektörüne de yansıyor. Bölgemizde sigortacılık faaliyetleri, daha çok oto kaza branşı ağırlıklı olarak ve fiyat odaklı bir şekilde yürütülüyor. 
 
Ülkemizin genç nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu iller bölgemizde bulunuyor. Bireysel ve hatta bazı illerimizde kurumsal poliçeler için oldukça yüksek bir potansiyel söz konusu. Genç nüfusun teknolojiyi ve dijitalleşmeyi aktif kullanmasının çok yakın bir gelecekte bu bölgede de sigortacılık sektörü için bir fırsat ortaya koyacağını düşünüyoruz.
 
Bölgemiz, tarımdan tekstile, turizmden enerjiye pek çok sahada gelişmeye devam eden ve ülkemize hatırı sayılır katma değer kazandıran niteliklere sahip.  Groupama Sigorta olarak biz de bölgede 200’den fazla acente ile çalışmaya devam ederek zorlu bir yıl olan 2022 yılı hedeflerimizi tamamlamış bulunuyoruz.
 
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sigorta potansiyeli açısından öne çıkan iller içerisinde, Gaziantep, Hatay, Diyarbakır, Malatya ve Kahramanmaraş başta geliyor. Bu illerde büyük organize sanayi bölgelerinde kurumsal yangın, sorumluluk ve nakliyat sigortası ürünleri talep görüyor. Büyük lojistik firmalarına yönelik kasko ve tarım işletmelerinin ihtiyaçlarına karşılık veren TARSİM başta olmak üzere tüm sigorta iş kollarında yüksek bir potansiyel söz konusu.
 
Sigorta bilincinin ülkemizde ve özellikle bölgemizde istenen seviyelerde olmaması, yaşanan istihdam sorunu ve ekonomik şartlar sektör adına olumsuzluklar meydana getiriyor. GSYİH yükseldikçe bundan sigorta sektörünün alacağı pay da yükselecektir. Artan zenginlik, risklerden korunması gereken varlık demektir. Ağır adımlarla da olsa buradaki dengeler değişmeye ve gelişmeye devam ediyor. Genç nüfusun teknolojiyle olan bağının güçlenmesi ve eğitim seviyesindeki artış bölgeyi olması gereken yere çıkaracağını öngörüyoruz. 
 
Pandemiyle başlayan zorlu süreç, küresel ve bölgesel olarak her kesimi olumsuz etkilemeye devam ediyor. Dünyada yaşanan politik krizler, enerji sıkıntısı, doğal afetler, lojistik ve tedarik sorunları, savaşlar, ekonomik sorunlar gibi hepimizi etkileyen olumsuzlukların 2023 yılında da devam edeceğini öngörebiliyoruz. Sağlığımız başta olmak üzere, sahip olduklarımızı korumanın en doğru yolunun sigorta yaptırmak olduğu bilincinin ülkemizde ve özellikle bölgemizde yaygınlaşması gerekli. Bu bağlamda en yakın paydaşlarımız olan acentelerimizle bizlere büyük görevler düşüyor. İçinden geçtiğimiz bu süreçte, kolay bir yolculuk olmayacağı gerçeğinden hareketle, güçlü ve köklü yapımızla her platformda yaptığımız işi ve önemini vurgulamaya, anlatmaya ve acentelerimize destek olmaya devam edeceğiz.