Image

''Dijital kanallardaki varlığımızı artırma stratejimiz kapsamında tüm teknoloji projelerinde yenilikçi yaklaşımları benimsiyoruz''

Emeklilik sektöründe önümüzdeki yıl uzun vadeli tasarruf yapma eğiliminin güçlendirilmesi ve bireylerin emeklilik gelirlerinin artırılması amacı doğrultusunda kamu emeklilik sistemi dışındaki sistemlere katılımın teşvik edilmesi planlanıyor. Bu kapsamda Bireysel Emeklilik Sistemi (BES); katılımcı sayısı, sistemde kalış süresi ve fon tutarını artıracak şekilde gelişim gösterecektir.


Fon performans değerlendirme sistemleri, standart ve katkı fonlarının yatırım araçlarının çeşitlendirilmesi, otomatik katılım sistemi (OKS) alanında fon çeşitliliğinin artırılması ve OKS’de geliştirilebilecek diğer alanlar başta olmak üzere bir yol haritasının çıkartılıp uygulamaya geçirilmesi planlanıyor. Bu sayede BES’in katılımcılara çok daha fazla katma değer sağlayan bir sisteme dönüşmesi hedefleniyor.

BES’teki katılımcıların finansman ihtiyaçları sebebiyle sözleşmelerini sonlandırmak yerine birikimleri sayesinde sistemden ayrılmadan avantajlı koşullarla kredi çekebilmesi için ‘alacağın devri uygulaması’nın hayata geçirilmesi bekleniyor. Ayrıca katılımcının ortalama fon büyüklüğü ve ortalama tüketici kredisi tutarları dikkate alınarak bir durum analizi ve projeksiyon çalışması da yapılacaktır.

Bir diğer önemli gelişme ise bireysel emeklilik sözleşmesinde belli bir fon büyüklüğüyle vatandaşlık hakkının sağlanıyor olması. Ülkemizin jeopolitik konumu nedeniyle yoğun göç alması ve bu vesileyle vatandaşlık hakkı elde edilebilmesinin de sektörde ciddi bir ivmelenme yaratacağı inancındayım.

MetLife olarak stratejilerimizi müşterilerimizin geleceğini güvence altına almak ve çalışırken alıştıkları yaşam standartlarını emeklilikte de korumalarını sağlamak amacıyla geliştiriyoruz. En önemli hedefimiz, müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutarak dijitalleşmeye ve müşteri odaklı olmaya devam etmek. Müşterilerimize değer yaratan, risk ve birikim ürünlerinin yanında günlük hayatlarında da kullanabilecekleri hizmet ve servislerimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Bununla beraber mevcut iş ortaklıklarımıza ek olarak özellikle dijital tarafta yeni iş ortaklıkları ile müşteri portföyümüzü geliştirmeyi ve üretimimizi artırmayı hedefliyoruz. Bu anlamda en son, müşterilerimize daha iyi hizmet vermek amacıyla ‘MetLife Cepte’ adlı mobil uygulamamızı hayata geçirerek dijital platformlardaki varlığımızı artırdık. Uygulamamız için aldığımız geribildirimler oldukça olumlu; bu da bizi daha iyisini yapmak konusunda teşvik ediyor. Bu heyecanla şirketimizi yeni kanal kazanımında bir adım öne çıkaracak direkt satış ekranlarını geliştirmeye devam ediyoruz.

Dijital kanallardaki varlığımızı artırma stratejimiz kapsamında tüm teknoloji projelerinde yenilikçi yaklaşımları benimsiyoruz. Bu doğrultuda, ürün ve hizmetlerimizin yapı ve süreçlerine odaklanarak müşterilerimize ve iş ortaklarımıza daha hızlı çözüm sunabilmek amacıyla MetLife EMEA’da öncü rol üstlenerek çevik proje yönetimini uygulamaya başladık. Tüm planlanan projelerimizde de çevik yaklaşımı uygulamayı hedefliyoruz.

BES içerisinde MetLife olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin güvencesi, yol arkadaşı ve yönlendiricisi olma isteğiyle hazırladığımız İlk BES’im ürünümüzle fark yaratmaya devam ediyoruz. İlk BES’im sayesinde hem eğitimden sağlığa birçok alanda çocuklarının geleceği için yatırım yapmak isteyen ailelere hem de kendi harçlığı ile tasarruf yapmak isteyen gençlere Eğitim Desteğim asistans paketi ve katkı payı koruma güvencesi ile hizmet sunuyoruz. Bu plana özel MetLife’ın 2022 senesi içerisinde düzenlenen ikinci büyük müşteri kampanyası ile 1 Kasım 2022-28 Şubat 2023 tarihleri arasında İlk BES’im planı satın alan müşterilerimize, 6 ay boyunca %30 devlet katkısına ilave olarak %5 ek katkı payı fırsatı sunduk. Bu kampanyamızla 18 yaş altı bireylere yönelik BES’in pazardaki gelişimine önemli bir ivme kazandırdık.

Bununla birlikte tüm emeklilik planlarımızı ana dağıtım kanalımız DenizBank’ın mobil uygulaması MobilDeniz ve internet şubesinden de satın alınabilir duruma getirdik. Şubelerimizde satılan sözleşmelere ise müşterilerimiz artık dijital olarak onay verebiliyorlar. Bu da çok ciddi bir kâğıt tasarrufunun yanı sıra müşterilerin süreçlerdeki kolaylığı deneyimlemesi ve memnuniyet artışı anlamına geliyor.

2023 yılının ilk aylarında bireysel emeklilik ürünlerimizde şirketimizin en önemli stratejisine de öncülük edecek Sürdürülebilirlik ve Teknoloji fonlarını müşterilerimizin beğenisine sunmayı planlıyoruz.

İlk BES’im planımızın yanı sıra değişen ihtiyaçlara göre hayata geçirilecek yeni ürünlerle sektörde öncülük etmeye odaklanacağımızı söyleyebilirim. MetLife Türkiye ekibinin bilgi ve deneyiminden maksimum seviyede istifade ederek mükemmel iş sonuçları elde edeceğimize ve 2023 yılı için belirlediğimiz hedeflere ulaşacağımıza yürekten inanıyorum.