Image

''Müşterilerimizin ihtiyaçları yaşamlarının hangi evrelerinde olduğuna göre oldukça değişkenlik gösterebiliyor. Biz de bu dinamizme ayak uydurmaya ve değişen ihtiyaçlara yönelik teklif ve hizmetler getirmeye odaklanıyoruz''

Bireysel emeklilik sistemi esnek dizayn edilen bir sistem. Ödeme dönemini, miktarını dilediğiniz gibi ayarlayabilir, dilerseniz ek ödeme yapabilirsiniz. Her şeyin müşterinin ihtiyaçlarına göre dizayn edildiği bu sistemde ürünleri de müşteri ihtiyaçlarına göre sunmak oldukça önemli. Garanti BBVA Emeklilik olarak, yaptığımız müşteri segmentasyonu sayesinde müşterileri doğru gruplara ayırabiliyor ve onların ihtiyacına en iyi cevap veren emeklilik ürününü sunabiliyoruz.


Gelecek koçlarımız müşteri ihtiyaçlarını dinliyor, müşterilerimizin birikimi için ayırabileceği tasarruf tutarlarını, ödeme davranışlarını ve birikim hedeflerini göz önünde bulunduruyor ve bunlara uygun planlarla müşteriye gidiyorlar. Gelecek koçlarımızın yönlendirmesi ile ihtiyaç ve doğru ürün eşleştirmesi yapıyoruz. Tabii BES uzun bir birikim yolculuğu, bu eşleştirme işin ilk adımı. Sonrasında; veri analizi, analitik modellemeler gibi birçok becerimiz işin içerisine giriyor ki verdiğimiz hizmet müşteri ihtiyaçları doğrultusunda yapılandırılmış olsun.

Tasarruf bizim için oldukça önemli bir kelime. Hedef kitlemiz de finansal sağlığına önem veren, para biriktirme disiplini olsun isteyen, geleceğini hem kendisini hem ailesini düşünerek şekillendiren ve planlayan kişilerden oluşuyor. Bu hedef kitleyi belirlemek için çeşitli analizler yapıyoruz. Hedef kitle belirlendikten sonra da iş bitmiyor aslında çünkü bu dinamik bir süreç. Müşterilerimizin ihtiyaçları yaşamlarının hangi evrelerinde olduğuna göre oldukça değişkenlik gösterebiliyor. Evlilik, çocuk sahibi olmak, kariyerinde yükselmek gibi durumlar birikim davranışların da etkiliyor. Biz de bu dinamizme ayak uydurmaya ve değişen ihtiyaçlara yönelik teklif ve hizmetler getirmeye odaklanıyoruz. Ürün planlarımız tamamen bu ihtiyaçlar doğrultusunda şekilleniyor.

Geçtiğimiz yıl uygulamaya alınan “Çocuklara BES”; sisteme daha küçük yaşlarda girilmesine olanak sunması ve çocuklara, gençlere para biriktirme disiplini kazandırılması açısından önemli bir adım oldu.

Garanti BBVA Emeklilik olarak, 18 yaşın altındaki katılımcılarımız için hazırladığımız planda önceliğimiz, çocukları için birikim yapmak isteyen ebeveynlerimizin bütçelerine uygun ve uzun süre ödeyebilecekleri katkı payları ile sisteme dahil olabilmelerini sağlamaktı. Bu bakış açısıyla hazırladığımız planda; çocuklar minimum 185 TL katkı payı ödeyerek kolayca sisteme dahil olabiliyorlar. BES’te olduğu gibi Çocuklara BES’te de birikim motivasyonuna göre tüm müşteri segmentlerine uygun planlarımız bulunuyor. Ve tabii ki bu planların hepsinde %30 devlet katkısı avantajı bulunuyor.

Şirket olarak sunduğumuz diğer BES paketlerinin bir kısmı müşterilerimizin birikim yapmak istedikleri tutarlara göre ayrılıyor. Buna istinaden Pratik, Prestige, Select gibi planlarımız bulunuyor. Ayrıca kurumsal müşterilerimize özel paketler veya katılım planlarını tercih etmek isteyen müşterilerimize uygun ürünlerimiz de mevcut.

İşlemlerini kendileri gerçekleştirmek isteyen müşteriler için ise DijiBES ürünümüz bulunuyor. DijiBES ile sisteme giriş dahil olmak üzere birçok işlemi tamamen dijital ortamdan gerçekleştirebiliyorsunuz. Üstelik Garanti BBVA mobil / internet üzerinden alabileceğiniz DijiBES ürününün içinde; küçük birikimler yapmak isteyen veya daha çok biriktirip bazı avantajlardan yararlanmak isteyen müşterilerimize özel 2 farklı paketimiz de mevcut.